Jedan od njih je cak i imao glavnu ulogu u RTSovoj seriji...https://instagram.com/stories/zabav...e=ig_story_item_share&igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==
Generacija Zed se polako šunja u RTS
View attachment 9910
Meni je Supernova uvijek bio nekako najljepši naziv nekog NF-a. I Dora mi je fora naziv zapravo, baš zato što je nazvano po značajnoj osobi iz hrv. povijesti. Sad sam baš gledao što znači naziv islandskog NF-a, kaže kao "Televizijsko natjecanje pjesama"Zanimljiva rasprava o imenu. Generalno, većina zemalja ide na jednostavnost da bi što lakše približili kontekst gledaocima. PZE nije ni previše nekreativno, a opet ima tu efektni skraćenicu koja će se, nadam se, brendirati i postati prepoznatljiva kod publike. Da vidimo druge zemlje:
Festival da Cancao i Festivali i kenges - Festival pesme
Vidbir - Izbor
Sanremo i Benidorm - nazivi gradova (Sanremo u punom nazivu ima "festival italijanske pesme")
Melodifestivalen - Festival melodije (zvuka, pesme)
Melodi Grand Prix - Velika nagrada za melodiju (zvuk, pesmu)
Selectia Nationala - Nacionalna selekcija
Pabandom iš naujo - Probajmo ponovo (ovo je zanimljivo)
Eesti Laul - Estonska pesma
UMK - Takmičenje nove muzike (ovo je kul)
Supernova - Supernova
Negde smo na sredini po kreativnosti![]()
Ma jok, pa upravo suprotno od toga što si napisao - evo ja sam Srbin van Srbije i logično bih više volio da naziv glasi Srpski fudbalski savez a ne Fudbalski savez Srbije (a vjerujem i 99% građana barem što se tiče nas iz RS-a) jer bi to bio naziv sa kojim bi se mogli poistovjetiti svi Srbi gdje god da žive a ne samo građani Srbije, plus da se konačno nešto javno i otvoreno imenuje srpskim a ne da zvuči onako sramežljivo ne bi li se slučajno ko druge vjere ili nacije našao degradiran...pazi, to može dvostruko da se tumači
ako bi bio Srpski fudbalski savez umesto Fudbalski savez Srbije, onda bi to moglo da se tumači da je srpsko samo ono što je u Srbiji, a da Srbi van Srbije onda nisu srpsko. Mora se uzeti u obzir da mnogo više Srba živi van Srbije u drugim EXYU državama nego što živi Hrvata van Hrvatske.
tako da sve ima svoje.
što se Jugoslovenskog sentimenta tiče ne mislim da je nešto preterano jak u Srbiji
Duška na RTS 1.
slažem sePričali su i o tome da li treba "ukinuti" evrovizijske koncerte, jer ih ima previše i izvođači se dobro umore do maja. Postoji predlog da postoji samo jedan veliki evrovizijski koncert pre Evrovizije i da bi to moglo da bude dovoljno.
Onda Duška ne barata dobro informacijama kao po običaju. Meni nije jasno da neko ko bukvalno ide u EBU na sastanak ne zna ovakve osnovne stvari lol.Ne znam koliko imaju dana, ali pise da je zvanicni rok za prijavu do 15. septembra i onda imaju mesec dana da se povuku besplatno.
To je rok za preliminarnu prijavu.Zar nije rok za prijavu do sutra?
Meni je inace fascinantno sto je do sad samo RTS od emitera iz bivse Juge potvrdio ucesce, a ostali cute (osim BiH znamo zasto).Onda Duška ne barata dobro informacijama kao po običaju. Meni nije jasno da neko ko bukvalno ide u EBU na sastanak ne zna ovakve osnovne stvari lol.