Kupovina

Cena 240 dinara, catastroffa. Kupio sam je kad je bila na sniženju u Maxiju 50posto i ništa, u dva gutljaja isisaš. Kakva crna užina, ne može ni da zavara glad. Za te pare kupiš kilo banana i em je zdravo i ukusno, em se zasitis. Proizvod koji je bezvredan i ni sa snizenjem ne daje onoliko koliko ga platis.

@Miloš

Pričaš ti meni, onomad, ko nosi, evo gledam u beton hali večeras, Premiata patike nema ko nema, bukvalno svako drugi ima Premiata patike (i m i ž), to su još i najjeftinije patike što nose.. 🤭😁
To više nema ni smisla kad svi već nose. 🤭😂
Možda su kopije :ROFLMAO: U Beton halu inače uglavnom idu oni koji rade za minimalac, tamo je provod za dž. :LOL:

Što se tiče Nutrina, kupio sam samo par puta, takođe kada je bio na sniženju.

Pa nisam lud da im dajem 240 na dva gutljaja. Pritom u Univeru je isto bio na pedeset posto sniženju nedavno i koštao je 110 din, jeftinije nego u Maxiju.

Možda su kopije :ROFLMAO: U Beton halu inače uglavnom idu oni koji rade za minimalac, tamo je provod za dž. :LOL:

Nisam video kopije Premiata patika nigde da se kupe.. 😁 Ali ti Premiata patike imaš sad od 13 000 rsd, to više nije preluksuzno, kako je bilo do pre dve godine.. Video sam poprilično i Valentina
I DG, tako da Miloše ljudi u Srbiji često daju i kad nemaju realno toliko za garderobu i obuću.. To je tako ovde.. 😁

Pa daju, ali to je mali uzorak sa lokacije gde je prilično skupo za zabavu. Nisam siguran da ćeš isto videti i u nekoj diskoteci u manjem mestu. Inače, ima onih koji kupe nešto što ne mogu lako da priušte pa otplaćuju na rate mesecima, da ne kažem i godinama što neki otplaćuju jedno letovanje, a već dođe vreme za sledeće.

Meni se te patike ne dopadaju pa ne bih dao ni 3.000 za njih a ne 13k ili 33k. Kome se sviđa, taj neka kupi ako želi. Jedino što je žalosno ako se to gleda kao neka stvar prestiža, naročito kod mladih, pa bez obzira na izgled, hoće baš to da obuju.

Naravno, pa to ti kažem @Miloš, no Premiata nisu sve iste, baš ima širok dijapazon modela, ali kad vidim da svi krenu nešto da nose, e onda mi je to.. 🙄 Eto meni bi baš legle jedne Salvatore Ferragamo.. 😝🤣😅

Pa dobro, valjda gledaš šta se tebi sviđa, a ne nužno šta drugi nose. Ja kad idem gradom jedva i da obraćam pažnju na ljude a kamoli šta imaju na sebi, pa da proučavam. Ok, nekad ne možeš da skreneš pogled, naročito u prevozu, ok je i maznuti ideju za neku odevnu kombinaciju, ali generalno ne pratim trendove niti me nešto posebno zanimaju.

U Nišu svi nose kopije i to loše, mislim na mlađe, i onda je nekako smešno kad vidim toliko Gučija i Balenciage, a ti brendovi se u originalu ovde ni ne prodaju. Svi po Turskoj pokupovali.

@Choda

Imaš Balenciaga original u Fratelli-ju, oko 140 000 rsd su...

Evo još nekih zanimljivih stvari iz Leona.

20230923_101836.webp20230923_101809.webp20230923_101748.webp

Ovih keks sendviča koji podsećaju na Belvitu se zapravo sećam, tako da se ipak desi da se nešto ponovi.

Ja sam kupio gulaš za cimera koji želi da ga proba iz naučnih razloga i halapenjo, tako da ipak teglim tegle do NS.

Nisu mi jasne te cene, je l' to sve sa ok rokom trajanja?

Manner napolitanke su super, nisam viđao te spekulas, ali u inostranstvu su bar 200 dinara, dok su kod nas obične Manner napolitanke toliko ono malo pakovanje od 75g, pa i skuplje. Ovaj holandski keks sa limunom vidim da u Americi pakovanje od 24g košta 1,25$, a ovde od 72g 80 dinara.

Npr. halapenjo ističe krajem decembra ove godine, što je valjda ok ako sam ga kupio danas.

30. januara 2024. ističe ovo. Prelepo je. A proizvodi se za britanski Aldi. Otkud ovo kod njih, pojma nemam.
1695462202008.webp

1,29 funti u UK, 100 dinara ovde.

Da to je definitivno plenjena roba, čim je Manner toliko, za toliko ga prodaju i u carinskoj radnji...i čim stvari nema stalno nego samo u jednom periodu, to je to..

@Petar

Aldi je nemački, ali ima radnje i u Britaniji..

A reci mi ove Pralinke su češke?

Evo još nekih zanimljivih stvari iz Leona.

View attachment 10202
.
Ove pralinke su poljske? Zanimljivo da ih nikada u Poljskoj nisam video 🙄
Verovatno ili su samo na eksport ili manje popularne u Poljskoj.

Nisam video kopije Premiata patika nigde da se kupe.. 😁 Ali ti Premiata patike imaš sad od 13 000 rsd, to više nije preluksuzno, kako je bilo do pre dve godine.. Video sam poprilično i Valentina
I DG, tako da Miloše ljudi u Srbiji često daju i kad nemaju realno toliko za garderobu i obuću.. To je tako ovde.. 😁
Naravno, sve iz Turske 🤣
Nemam ništa protiv toga, jer ljudi plaćaju ogromne sume novca samo za marku, a ne i za kvalitet, ali najgori su mi ti koji nose silne kopije, a ponašaju se kao da su obukli najluksuzniju garderobu 🤭🤣

@Micky

Nije iz Turske, ja mogu da prepoznam original Premiata ako ništa drugo.. 😂 Ako gore nosi original Replay ili čak Prada majicu, što bi patike bile kopije iz Turske..

Ja imam neke kopije ali koje tačno znam da su baš verne kopije, šta fali to? :)

Da to je definitivno plenjena roba, čim je Manner toliko, za toliko ga prodaju i u carinskoj radnji...i čim stvari nema stalno nego samo u jednom periodu, to je to..

@Petar

Aldi je nemački, ali ima radnje i u Britaniji..

A reci mi ove Pralinke su češke?
Verovatno poljske, vidiš ovo W haha. Ali mi nisu bile nešto zanimljive da kupim.

@Micky Znaš i sam da je Poljska ogromna država, možda je lokalni slatkiš popularan u jednom regionu samo, toga ima čak i u Srbiji.

Last edited:
  • Like
Reactions: Mrm
@Micky

Nije iz Turske, ja mogu da prepoznam original Premiata ako ništa drugo.. 😂 Ako gore nosi original Replay ili čak Prada majicu, što bi patike bile kopije iz Turske..

Ja imam neke kopije ali koje tačno znam da su baš verne kopije, šta fali to? :)
Ne fali ništa, zato i kažem, važno je ko ih nosi i kako ih nosi 🤪

Ja imam neke kopije ali koje tačno znam da su baš verne kopije, šta fali to?
Pa fali što kopiranje nije fer praksa, koliko god kopija bila verno urađena, pa čak i da je od kvalitetnijeg materijala nego original. Ajde kada dođeš u posed kopije nesvesno, ali kada si svestan toga, ne znam što bi iko to kupovao. Neka piše Šišmiš i neka ima na artiklu bar neki lični pečat, da ne bude kopija od A do Š i to mi je daleko bolje od onog što se inače radi. Sve u svemu, veći je problem što toga ima na tržištu, nego što se to kupuje i nosi.

Naročito je to problematično kod parfema, neki možda prilično podsećaju na originale, ali je često reč o turskim kopijama napravljenim od sastojaka lošijeg kvaliteta, pa ljudi onda kupe i prskaju po koži nešto što nije prošlo nikakvu kontrolu. Toga ima svuda, eno pre neki dan videh da neko slikao u Bolonji na pijaci nekakve testere parfema za 6 evra. Kad god vidite da su svi parfemi po istoj niskoj ceni, bežite od toga (osim ako se radi o radnjama sa sopstvenim brendom). Ili kada kažu to je tester, ili naglase original tester, a tester je samo vrsta pakovanja i nema veze sa kvalitetom parfema. Tester je ono što imate u parfimerijama na policama kako bi se isprobao parfem pre kupovine, nisam siguran kako dospevaju pakovanja i na crno tržište, ali uglavnom reč je samo o pakovanju gde je sam parfem originalan, u istoj flašici, samo često bez kutije i ponekad bez čepa, i razlika u ceni u odnosu na komercijalno pakovanje je uglavnom neka minimalna, npr. 10-ak evra. A kad vidiš da neki reklamiraju "testere" po ceni 10 puta nižoj, odmah znaš koliko je sati.

Inače, Uprava carina se ranije oglasila da oni nemaju nikakve carinske radnje, već da su to neki mali trgovci koji sami sebe tako nazivaju. Na Banjici, Vidikovcu itd. Moguće da oni kupe tu robu na licitacijama nakon zaplene, pa onda prodaju, ili tako nešto, a ne da sama Carina prodaje, osim ako se nešto nije promenilo u međuvremenu?​

Back