Nije normalno da se 1/4 stanovnista republike svrstava u jednu administrativnu jedinicu i ne moze neko iz okoline Barajeva da ucestvuje u kreiranju politike grada Beograda niti treba na kraju krajeva. To je predlagano i iz redova vlasti, za pocetak da se olaksa administracija i da nesto predje u direktnu nadleznost prigradskih opstina (izdavanje dozvola, porezi i slicno). Pancevo je isto mnogo vezan za Beograd pa je prica za sebe. Ako gradske opstine uglavnom glasaju protiv vlasti a prigradske su uvek za vlast, onda tu nesto nije kako treba.
A ko treba da kreira politiku grada? Možda samo ti i tebi podobni? Isto i za republiku, kao kad bi rekao bitni su gradovi i uža gradska područja, a sela zapostaviti totalno. Svi smo mi građani i ovog grada, i države, i imamo pravo glasa. Meni je 90% aktivnosti vezano za grad, i samim tim logično je da treba da odlučujem o njemu, koliko je tvoj, toliko je i moj. A to što četvrtina države živi u beogradskom regionu, ne znači da treba izbacivati neke opštine. Onda da izbacimo Savski venac, onako na eci peci pec, gluposti. Ne mogu se tako proizvoljno posmatrati stvari. Ja i da živim u centru grada, ne bih bio za takvo skandalozno rešenje. Da li ste svesni da problem konekcije Beograda i Pančeva je upravo zato što nisu isti grad, niti region. Ali Pančevo je grad za sebe, ima skoro sve što mu je potrebno, dok prigradske opštine uglavnom nemaju ni približno, da to se promeniti neće ni u narednih 100 godina. Zato treba raditi na tome da se kvalitet života u prigradskim opštinama podigne na viši nivo, između ostalog i uz pomoć grada jer prigradske opštine malo toga mogu same (ne mogu same ni jače gradske opštine), a ne da se i ono što se poboljšalo uništi.
Ne glasaju ni sve gradske opštine za opoziciju, već samo krug dvojke, a ostalo je povuci potegni, što dalje od centra, to je veća podrška vlasti. Sad zašto je to tako, ne znam, ali ne možeš Srbiju svesti na krug dvojke da bi ti odgovarali rezultati. Opozicija neka zađe u prgradske opštine, neka se bori, možda neće preokrenuti situaciju, ali će sigurno umanjiti razliku ako ima šta da ponudi građanima, a njih ni na vidiku, pojave se tek onako s vremena na vreme, a to je nedovoljno. Isto važi i za ostatak Srbije. Neki kažu da treba poći od manjih sredina ka promenama, a ne iz centra gradova, pa ima istine i u tome.
Jednostavno urbani i ruralni delovi opštine veze s vezom nemaju. Dok je problem u Sremčici recimo kanalizacija i ilegalna gradnja, na Banovom brdu je urbanistički plan, uređenje parkova, ulica itd.
Ja niti gajim stoku niti se grejem na drva, tako da ostavi te predrasude po strani. A tu sam više od 30 godina. Naravno da ima toga više u seoskom području, ali to ne znači da nemaju veze s vezom, kakve su to gluposti? Neretko i ti koji gaje stoku, idu normalno na posao u Beograd, i činjenica da ima životinje, ne treba da mu umanji neka prava. Neko vreme su sve opštine bile gradske, sad imamo 7 prigradskih i mislim da je to sasvim ok i dovoljna podela, tako da se progradskim može nešto drugačije pristupati, ali nikako ih odseći, a koliko mi se čini, neki bi samo zbog glasova. Glasovi će doći i na drugi način, ali kao što rekoh mora se dopreti u sela i prigradska urbana naselja, a ne sedeti samo u centru grada i mahati. Parkovi su potrebni i prigradskim opštinama, naravno da neće se razmišljati o tramvaju, ali itekako ima zajedničkih interesa.