Parada strejtevima smeta zato sto pre svega to je potpuno nedemokratska i nametnuta aktivnost od strane zapada.
Drugo, ljudi ne vole JAVNO da vide gejeve kako se ljube i vataju na ulici. Realno mi to strejtevi i ne radimo bas javno (naravno uvek ima izuzetaka) i jednostavno gejevi time iritiraju ogromnu vecinu stanovnistva.
Trece, pa evo podji od sebe, odnosno od vas nekolicine: ja sta god napisem ovde VASA POLAZNA TACKA, kao sto si se ti izvolio izraziti, je negativna! Znaci vi na mene gledate, sta god da napisem, negativno!
Cetvrto, ja sad kad bih izjavio ovde da sam gej, okrenuli biste plocu prema meni za 180 stepeni.
Bravo Bebi za ovaj post. Najgore je kad na svojoj koži doživite višestruku diskriminaciju, ne bih sad iznosio po kojim još osnovama. Samo bih se ovde nadovezao na neki davni post (koristiću "nekI" jer se zaista ne sećam o kojim se forumašima radilo, iako to retko kad radim) kada je neki forumaš pitao za preporuku nekog gay friendly terapeuta i dobio odgovor da terapeuta ne interesuje kojeg si ti sexualnog opredeljenja (parafraziram - možda je čak i napisano "sa kim se ti je*eš". Itekako treba o tome voditi računa pri odabiru pshoterapeuta, jer nisu svi gay friendly, pa tako mogu neretko više štete nego koristi da nanesu pacijentu. Nisam siguran, ali mislim da se ovaj fenomen još uvek u nekim udžbenicima koji se koriste na medicinskom fakultetu tretira kao bolest. Moja nekadašnja drugarica - koja je davno završila medicinu, mi je sredinom prve decenije 2000-ih pokazivala fotokopiranu skriptu Psihijatrije iz koje je spremala ispit još iz SFRJ u kojoj je homoseksualnost objašnjenja ... da ne iznosim sad ovde. Drago mi je što nisam u kontaktu sa tom fašistom, učlanila se u Dveri. Isto tako sam imao nesreću da je moja prva psihijatrica (jedna inače polućelava jeziva persona - baš kao iz nekog horor filma koji se bavi ludacima) nije baš "razumela" zašto su neki ljudi gay. Kad sam na kraju rešio da ne želim da me ona leči i rekao joj šta sam, ona je bila sva u čudu, ali kako, nikad ne bih rekla... I pritom mi dala savet, da što pre se iselim u neki veliki grad, nema života za ovakve poput mene u malom gradu, te neka skroz nepotrebna info iz njenog života kako je ćale njene najbolje drugarice bio gay i to otrkio sa 60 i kusur godina i završio u ludnici (ovo psihijatar tek ne bi smeo da izgovori pred pacijentom - kome je najveći strah u tom momentu bio da će poludeti). Druga psihijatrica je kao imala više razumevanja - ali ono standardno - to je za četiri zida. I onda sam je ja pitao - kako da ja odreagujem kad me koleginica spopada na poslu, i većina kolega pokušava da nas spoji - bili bismo dobar par. Neki ljudi umeju da se našale s tim, odglume, ali neki baš i ne, kad te svakodnevno pitaju, kad ćeš da se ženiš, imaš li devojku, pa ti kolega na poslu priča kako je tamo neki šef pe*er i hefta se sa direktorom (što i jeste bila istina) i kako bi ih on zadavio, ali taj menadžment bilo gde uvek živi neki svoj drugačiji život od tamo nekih običnih radnika... Muka mi je od te priče "budi što jesi u četiri zida". Izvinjavam se što sam opet pukao, nadam se da nikoga nisam uvredio... Prosto ne mogu više u ovoj zemlji. Šta sve nisam probao da odem za Nemačku, na korak sam bio da se venčam za papire (jedva sam dobio uverenje da nisam u braku - potreban je bio dokaz sa kim ću se venčati - ne bi mi dali da se radilo o muškarcu).Bolje ne.
Slušam razne stvari kroz život, tako da ne možeš reći da imam pogrešnu percepciju jer ja doživljavam stvari na svojoj koži, kada većina strejt osoba u startu ima lošu polaznu tačku, gde na kraju treba konstantno da se pravdam za neke svoje stvari koje ne treba da se dovode u pitanje, a uvek se nešto pita na tu temu.
Što znači da u većini slučaja moram iznova da se outujem i da odgovaram na pitanja “a je li kako sad ovo…? A zašto sad tako…? A šta ti misliš o paradi?” i ostala slična pitanja na koja ne moram da budem suočavan na svakom koraku možda se meni priča samo o trivijalnostima dok pijem kapućino.
Zemlja zove Svemirdonku, vreme je za ručak.Iz kojeg razloga ste odlučili da budete esejisti ovog jutra?
Ne, apsolutno netacno. Falinka jeste jer odudara od 99% stanovnistva.Pa ipak smatraš da je neka falinka. Nije bolest ali…taj narativ je samo drugačije upakovan.
I posle kažeš da vrlo zdravorazumski rezonuješ.Zamislite sad kad bi pedofili pravili paradu: pa pobogu to su demokratska zapadna načela na okupljanje, ovo-ono.
A i toliko potenciranje da je čovek strejt mi je takođe malo sumnjivoKakva vriska zivota je ovaj strejt covjek!!1![]()
Dodala bih i za otvoreni šovinizam prema Arapima i Albancima na drugoj temi.Za ovo poređenje zaslužuje ban, ne samo ignore.