Offtopic

Parada strejtevima smeta zato sto pre svega to je potpuno nedemokratska i nametnuta aktivnost od strane zapada.

Na koji je tacno nacin nedemokratska? Da li gradjani po ustavu imaju pravo na okupljanje? Procitaj definiciju liberalne demokratije, vas problem je sto mislite da je demokratija prosta volja vecine (hint: nije). Svaka vecina ce gledati da ogranici prava manjine koja je drugacija od nje.

Moze se diskutovati o nacinu finansiranja NVO aktivista, ali to ne menja cinjenicu da u demokratskim drustvima mora postojati prostor da se pluralizam otelotvori, svidjalo se to pojedincima (grupama) ili ne. Ni meni se ne svidja organizovana religija i parade pravoslavnog kica koji neki tradicionalisti promovisu po ulicama gradova pa im ne branim i ne zgrazavam se (javno).

Drugo, ljudi ne vole JAVNO da vide gejeve kako se ljube i vataju na ulici. Realno mi to strejtevi i ne radimo bas javno (naravno uvek ima izuzetaka) i jednostavno gejevi time iritiraju ogromnu vecinu stanovnistva.

Radite. Imali ste i kolektivna vencanja ispred Skupstine. Ti da poljubis svoju zenu na ulici da je pozdravis ne bi ti niko nista rekao, ja ako uhvatim decka za ruku odjednom sam opasnost za drzavnu bezbednost i krhki strejt identitet. Moje je da zivim svoj zivot i ne ugrozavam druge, ne da mislim da li ce moj nacin zivota u granicama pristojnosti iritirati pojedince koji prodju pored mene. Placam poreze kao i ti, ocekujem ista prava. Momentalno ih nemam a vi nemate dovoljno dobre argumente da odbranite svoj stav da ih ne zasluzujem.

Trece, pa evo podji od sebe, odnosno od vas nekolicine: ja sta god napisem ovde VASA POLAZNA TACKA, kao sto si se ti izvolio izraziti, je negativna! Znaci vi na mene gledate, sta god da napisem, negativno!

Postoji ovde dosta strejt ljudi, sa kojima si se i ti licno kacio, koji nisu napadani ni na koji nacin iako su i oni mozda blago konzervativni. Problem su tvoji stavovi, ne ti kao jadni ugrozeni beli strejt muskarac. Na javnom forumu si, iznosis misljenja i uvek postoji sansa da ti neko ko se ne slaze sa tobom odgovori. Da odes u antivakser FB grupu vrv ces imati drugaciju reakciju na postove.

Cetvrto, ja sad kad bih izjavio ovde da sam gej, okrenuli biste plocu prema meni za 180 stepeni.

Jeste, zato je Mrm prolazio kroz ono sto je prolazio svaki put kad bi ispalio nesto kriticno.

Ostatak necu komentarisati. Mozda i imas dobru nameru i mislis da si dobro iskomunicirao, ali sve je zvucalo pogresno. Razumem da je nekom ko je toliko udaljen od realnog iskustva gej osobe tesko da razume neke stvari, ali onda je bolje i ne upustati se u takve diskusije.

Tako da Dule pazi, ljudi na forumu su opasni poslije ponoci. Svi koji smo bili str8 smo postali lgbt+-, tako da pazi se, od srca ti savjetujem

Bolje ne.
Slušam razne stvari kroz život, tako da ne možeš reći da imam pogrešnu percepciju jer ja doživljavam stvari na svojoj koži, kada većina strejt osoba u startu ima lošu polaznu tačku, gde na kraju treba konstantno da se pravdam za neke svoje stvari koje ne treba da se dovode u pitanje, a uvek se nešto pita na tu temu.
Što znači da u većini slučaja moram iznova da se outujem i da odgovaram na pitanja “a je li kako sad ovo…? A zašto sad tako…? A šta ti misliš o paradi?” i ostala slična pitanja na koja ne moram da budem suočavan na svakom koraku možda se meni priča samo o trivijalnostima dok pijem kapućino.
Bravo Bebi za ovaj post. Najgore je kad na svojoj koži doživite višestruku diskriminaciju, ne bih sad iznosio po kojim još osnovama. Samo bih se ovde nadovezao na neki davni post (koristiću "nekI" jer se zaista ne sećam o kojim se forumašima radilo, iako to retko kad radim) kada je neki forumaš pitao za preporuku nekog gay friendly terapeuta i dobio odgovor da terapeuta ne interesuje kojeg si ti sexualnog opredeljenja (parafraziram - možda je čak i napisano "sa kim se ti je*eš". Itekako treba o tome voditi računa pri odabiru pshoterapeuta, jer nisu svi gay friendly, pa tako mogu neretko više štete nego koristi da nanesu pacijentu. Nisam siguran, ali mislim da se ovaj fenomen još uvek u nekim udžbenicima koji se koriste na medicinskom fakultetu tretira kao bolest. Moja nekadašnja drugarica - koja je davno završila medicinu, mi je sredinom prve decenije 2000-ih pokazivala fotokopiranu skriptu Psihijatrije iz koje je spremala ispit još iz SFRJ u kojoj je homoseksualnost objašnjenja ... da ne iznosim sad ovde. Drago mi je što nisam u kontaktu sa tom fašistom, učlanila se u Dveri. Isto tako sam imao nesreću da je moja prva psihijatrica (jedna inače polućelava jeziva persona - baš kao iz nekog horor filma koji se bavi ludacima) nije baš "razumela" zašto su neki ljudi gay. Kad sam na kraju rešio da ne želim da me ona leči i rekao joj šta sam, ona je bila sva u čudu, ali kako, nikad ne bih rekla... I pritom mi dala savet, da što pre se iselim u neki veliki grad, nema života za ovakve poput mene u malom gradu, te neka skroz nepotrebna info iz njenog života kako je ćale njene najbolje drugarice bio gay i to otrkio sa 60 i kusur godina i završio u ludnici (ovo psihijatar tek ne bi smeo da izgovori pred pacijentom - kome je najveći strah u tom momentu bio da će poludeti). Druga psihijatrica je kao imala više razumevanja - ali ono standardno - to je za četiri zida. I onda sam je ja pitao - kako da ja odreagujem kad me koleginica spopada na poslu, i većina kolega pokušava da nas spoji - bili bismo dobar par. Neki ljudi umeju da se našale s tim, odglume, ali neki baš i ne, kad te svakodnevno pitaju, kad ćeš da se ženiš, imaš li devojku, pa ti kolega na poslu priča kako je tamo neki šef pe*er i hefta se sa direktorom (što i jeste bila istina) i kako bi ih on zadavio, ali taj menadžment bilo gde uvek živi neki svoj drugačiji život od tamo nekih običnih radnika... Muka mi je od te priče "budi što jesi u četiri zida". Izvinjavam se što sam opet pukao, nadam se da nikoga nisam uvredio... Prosto ne mogu više u ovoj zemlji. Šta sve nisam probao da odem za Nemačku, na korak sam bio da se venčam za papire (jedva sam dobio uverenje da nisam u braku - potreban je bio dokaz sa kim ću se venčati - ne bi mi dali da se radilo o muškarcu). :(
Trebalo je možda da razmislim pre post replay, ali prosto ne mogu... :(

Pa ipak smatraš da je neka falinka. Nije bolest ali…taj narativ je samo drugačije upakovan.
Ne, apsolutno netacno. Falinka jeste jer odudara od 99% stanovnistva.

Ja na gejštvo posmatram iz nekog drugog ugla, što će vam čudno zvučati:

S jedne strane, biti gej je kao neki sexualni fetiš. Evo primera: Neko voli BDSM (što isto odudara od većine), neko voli sugar daddy, neko voli pišanje i sranje, neko voli svingeraj (Marko Kon je mom bivšem kolegi nudio svingeraj da on povede svoju devojku da sa njim i njegovom ženom...), neko voli threesome, foursome...
Svako ima neki prljav veš, nešto što odudara od standardnog, nešto što može ili čak ne može da podeli sa najbliskijim partnerom od poverenja, ali to ne iznosi u javnost. Tako isto to gejštvo, to definitivno odudara od standardnog i nije baš zgodno iznositi javno kao recimo neko ko voli pišanje i sranje ili vezivanje i bičevanje i tome slično... razumete poentu... Zamislite sad kad bi pedofili pravili paradu: pa pobogu to su demokratska zapadna načela na okupljanje, ovo-ono.

Problem je kada gejevi forsiraju dalje priču nameću neke nestandardne norme u društvu, nameću nešto što se strejt ljudima nikako ne sviđa.
I da, nema tu terapeuta, pogotovu od strane strejt lika. Znači nijedan strejt na ovom svetu ne može u potpunosti da gotivi geja pa da jebe rak raka, nema šanse brate, tako je kako je... Ali može da ga poštuje i da se druži sa njim donekle ali baš da mu bude ono naj naj drugar i da spava u istom krevetu sa njim recimo ako u tom momentu nemaju drugi... ma nema teorije... dok recimo strejt sa strejtom bi i mogao da spava u istom krevetu.
Onda, devojke recimo vole da se druže sa gejevima, pa zar vam to nije kul recimo da diskutujete ko je koje krpice kupio, cipele, haljinu, šta je ko obukao, kako to izgleda na modnoj pisti... mi strejt baš i ne možemo tako sa devojkama...

Tako je Bebi, pedofilstvo nije isto sto i gejštvo i ne ide u isti koš jedno s drugim. Kad to netko spomene, sve bude jasno!

Nemojte ga banirati, treba covjeku objasniti, vidite da je neupucen. Gejštvo promatra kroz prizmu seksualnosti, a ne kroz prizmu ljubavi. Znaci njemu je seks ekvivalentan ljubavi

Back