Offtopic

Možda mi je "najodvratnija tvorevina" pregrubo reći, ali nisam zadovoljan ovime što gledam...

Ne podrzavam apsolutno nikoga u ovom ludilu niti ovo glasanje ima neki veliki kredibilitet realno. I ovi koji su glasali ZA, ne zna se ko je veci mirotvorac i humanitrac od njih, Rusija, Sirija, Iran, Liban, Turska itd.

Nije mi normalno da se kidnapuju i ubijaju neduzni a da druga strana ne odgovori na to. Izrael odavno prelazi crvenu liniju jer nelegalno naseljava ljude u okupirane teritorije a susedne arapske zemlje svesno daju teroristima novac i oruzje u ruke.

Ja sam i prestao da pratim posto vise ne mogu da pohvatam sta su cinjenice.

Pa nije bzveze ona izreka da gde god Britanci umesaju prste tu trava vise ne raste..
Generalno ima mnogo zanimljivih emisija o Bliskom Istoku i Africi i o tome kako su crtali granice i pravili drzave. Zavadi pa vladaj.

Rat je jedna grozna stvar. Verovatno ću se pokajati što ovo pišem, ali prosto moram. Čitam na Tviteru kako i Kurta i Murta mora da se oglase da podrže palestinski narod koji, činjenica je, jezivo gine ovih dana; čak i Deluluša ... Ja sam osetio rat, doduše bio sam još mlad da bih bio mobilisan, ali sam video šta znači kad se ljudi pretvaraju u zveri, kad svako malo čuješ da je teroristička, da je ne spominjem sada koja, organizacija ubila mučki nekog policajca od 25, 26 godina, pa gledaš sahrane... i vidiš te ljude u kojima se probudi animalni nagon za osvetom, hvala Bogu pa se meni lično nije tako nešto dogodilo, sve to pre početka bombardovanja. I nemojte povlačiti paralele sa stradanjem Jevreja u 2. svetskom ratu i Hitlerovom ideologijom - nisu Jevreji imali terorističku organizaciju i napadali Nemce... Ovde ću stati iako sam ostao nedorečen. Ne opravdavam izraelsku odmazdu, ali Hamasu je još manje stalo do života svih tih ljudi i dece koje često i koriste kao živo meso.

IzrEal nikad neće bit IzrAel!

Pokušavam što manje pratit ovaj rat, jer mi je dosadna ta priča, dosadna mi je ljudska vrsta, i to ubijanje, još uvijek smo dosta primitivni i to umara, ali valjda se to silno oružje na koje se utuče milijarde dolara, mora negdje potrošit I guess 🥱

Obje strane su mi dosta odbojne u ovoj situaciji, da podržavam Hamas mogu jedino ako sam lud, a to nisam, ne volim te islamističke terorističke organizacije, kojima nikad nije bio problem kao što Boxy kaže koristit običan narod kao štit i od njih radit topovsko meso. Plus njima slični pucaju i ubijaju po Europi nedužne ljude, većinu vas ovdje bi kamenovali zbog vaše seksualnosti itd, veliko NE za njih. A NE ide i za Izrael i sve te "velike igrače" jer uvijek naprave više štete nego koristi i gledaju samo svoje interese, isto me smorili. Ne treba kenjat samo po jednoj strani, obje strane su počinile zločine nad nedužnim ljudima, ali primjećujem da se često skroz zanemaruju i ne spominju zločini Hamasa, a potenciraju se zločini Izraela, barem kad čitam te neke komentare na facebooku kad mi iskoči, a i ovdje. Nema mi u ovom slučaju moralno superiornijeg naroda/strane, kako god oćete

Pa ne bi nikad postojala ni OVK da nije Srbije, pa jel to znaci da smo trebali da cutimo i trpimo ubijanje civila jer smo to zasluzili. Najveca zrtva Hamasa je upravo taj palestinski narod koji ljudi brane od Izraela do te mere da se opravdava postojanje Hamasa. Meni je to oksimoron.

Last edited:
Zlocini Hamasa su minijatirni u poredjenju sa zlocinima Izraela.

Palestinci u Zapadnoj obali koji pružaju nenaoruzan otpor su isto izlozeni drzavnom teroru i nasilju.

Problem je Izreal.

Kako minijaturni, pa sve ovo sto se desava sada je i zlocin Hamasa nad palestinskim i jevrejskim narodom. Jedan su voljno izazvali, a drugi su direktno pocinili. Koliko god da je Izrael problem Hamas je zlo i neprijatelj civilizacije i covecanstva i to nista ne moze da amnestira.

Ne ovo sada je nastavak zlocina Izreala nad palestinskim narodom koji traje vise od 70 godina. Namera Izreala oduvek je bila da uništi Palestince.

Hamas je samo posledica. Pokolj 7. oktobra jednako je odgovornost Izraela koliko i Hamasa.

Hamas je neprijatelj Izreala a Izreal nicim ne predstavlja ni covečanstvo a tek ne civilizaciju.

Kako neprijatelji samo Izraela kada su se 7. oktobra izivljavali, silovali, poubijali 20-30 nacionalnosti. Nemce, Kineze, Tajlandjane… Valjda vide da Tajlandjanin nije Jevrej. Odgovornost Izraela je sto je njih pustao da rade na svojoj teritoriji da bi oni to iskoristili da saznaju ko gde zivi, koliko koja porodica ima clanova i ko ima oruzije. To su krvozderne zivotinje kojima je mesto jedino u zoo vrtu.

Last edited:
7. oktobar se ne desava u nekom vakumu. Ako ljude 70 godina tretiras kao zveri na kraju ce to i da postanu.

A preostali Palestinci u Zapadnoj obali i bez Hamasa su tretirani kao stoka. Tako da ni miran otpor im se ne isplati

Back