Offtopic

Treba proveriti da li Ritu čereče albanski ili kosovski mediji. Mislim, naši ljudi letuju u Albaniji i imaju samo pozitivne utiske.

Kosovari nas mozda vise mrze nego mi njih, ali ne znam da li nas vise mrze nego sto mi mrzimo NATO.

Tesko je to porediti da zato sto je jedno nacija, a drugo organizacija. Ali ima nesto zajednicko kada je u pitanju mrznja prema percipiranom agresoru.

To nije relevantno, NATO nije nacija.

Kada Amerikanac turista dođe u Srbiju (ili generalno bilo koji državljanin članice NATOa) ugostimo ga kao gospodu
Tesko je to porediti da zato sto je jedno nacija, a drugo organizacija. Ali ima nesto zajednicko kada je u pitanju mrznja prema percipiranom agresoru.

Last edited:
U pravu si Bebi... Svi se sećamo ovih čerečenja... :giggle:

1199727_teodora_ff.jpg
nata-cazim.jpg

Tačno, ali se i Kosovski Albanci percipiraju u srpskoj javnosti isto tako kao agresori.

Tačno, ali se i Kosovski Albanci percipiraju u srpskoj javnosti isto tako kao agresori.
Ali kao agresori sa kojima bismo lako izasli na kraj da ne postoji pretnja od nove NATO agresije. Za Albance na Kosovu smo mi neko ko bi ih proterao i poubijao kada bi NATO otisao i taj strah ce biti izvor ekstremnog nacionalizma i ksenofobije dok god je situacija takva.

matthew-shepard-1998.jpg

Kako sam upisivao Matthew Perry na vikipediji da bih se uverio da li je zaista mrtav, ja saznajem i za ovaj stravican slucaj ubistva decka pod imenom Matthew Shepard (jer dok sam upisivao Matthew pojavio se ovaj decko kao prvi). Decko rodjen decembra 1976. ubijen od strane dvojice oktobra 1998. samo zato sto je gej; odveli su ga do jedne ograde van naseljenog mesta, brutalno prebili, pucali u njega i vezali ga za ogradu te ostavili da umre u hladnoci. Ja sam znaci ostao izbezumljen kad sam procitao.

Medjutim, tu se pre 10 godina sad pojavila teorija zavere da je ovaj decko navodno bio diler metamfetamina i da su ubice navodno takodje bili gej te njegovi ljubovnici. U tu teoriju zavere ne mogu da poverujem jer nema nikakvog smisla.

Sta god da je istina, ja zaista ne mogu da verujem koliko homofobija moze da ide daleko.

Neki na Tviteru pisaše da kad bi Tramp sada bio predsednik Izrael ne bi divljao po Palestini i naravno to je potpuno delulu teorija jer SAD svoju spoljnu politiku ne menjaju. I sad vidim da je lično Tramp izjavio da kad bi bio izabran za predsednika uveo bi zabranu ulaska u SAD muslimanima. 🤡

Back