Offtopic

Neki na Tviteru pisaše da kad bi Tramp sada bio predsednik Izrael ne bi divljao po Palestini i naravno to je potpuno delulu teorija jer SAD svoju spoljnu politiku ne menjaju. I sad vidim da je lično Tramp izjavio da kad bi bio izabran za predsednika uveo bi zabranu ulaska u SAD muslimanima. 🤡
Što se tiče Izraela bilo bi isto, ali po pitanju Ukrajine, verujem da bi bio daleko suzdržaniji što se tiče finansijske i vojne pomoći.

Meni je žalosno da ti Vučićevi šefovi sa zapada toliko žmure na ovoliku korupciju, nepotizam i činjenicu da po nekim manjim opštinama ne možeš da budeš ni kafe kuvarica a da te ne vodaju po mitinzima i teraju da platiš reket stranci. U redu, obavlja on taj posao za koji je doveden na spoljnopolitičkom planu, ali stvarno niste manjeg šerifa mogli da nađete?!

Neki na Tviteru pisaše da kad bi Tramp sada bio predsednik Izrael ne bi divljao po Palestini i naravno to je potpuno delulu teorija jer SAD svoju spoljnu politiku ne menjaju. I sad vidim da je lično Tramp izjavio da kad bi bio izabran za predsednika uveo bi zabranu ulaska u SAD muslimanima. 🤡
Tramp je priznao Golanske visoravni kao deo Izraela uprkos tome što po međunarodnom pravu pripadaju Siriji 🤡

I izdejstvovao da Izrael prizna Kosovo, a Vučić to predstavio kao pobedu Srbije. 😂
ja iskreno mislim da su ovi domaći Trampisti 4 godine tokom njegovog mandata bili pod sedativima, pa očito nisu pratili šta se dešavalo

u Americi se izborima ne menja vlast, već fasada. Bar po pitanju spoljne politike.

Videh da Kongo ne planira više da daje bagatelno energente, već planira da ih naplaćuje po mnogo većim cenama. U periodu dekolonizacije nekako su energenti ostali po šapom kolonijalnih sila, a gubitnici u WWII su se okrenuli alternativi (čitaj Rusiji i Arabijskom poluostrvu). Da li zapadnu civilizaciju čeka nov stil života, koji bi bio uzrokovan novom raspodelom resursa?

matthew-shepard-1998.jpg

Kako sam upisivao Matthew Perry na vikipediji da bih se uverio da li je zaista mrtav, ja saznajem i za ovaj stravican slucaj ubistva decka pod imenom Matthew Shepard (jer dok sam upisivao Matthew pojavio se ovaj decko kao prvi). Decko rodjen decembra 1976. ubijen od strane dvojice oktobra 1998. samo zato sto je gej; odveli su ga do jedne ograde van naseljenog mesta, brutalno prebili, pucali u njega i vezali ga za ogradu te ostavili da umre u hladnoci. Ja sam znaci ostao izbezumljen kad sam procitao.

Medjutim, tu se pre 10 godina sad pojavila teorija zavere da je ovaj decko navodno bio diler metamfetamina i da su ubice navodno takodje bili gej te njegovi ljubovnici. U tu teoriju zavere ne mogu da poverujem jer nema nikakvog smisla.

Sta god da je istina, ja zaista ne mogu da verujem koliko homofobija moze da ide daleko.
Znam za ovaj slučaj i jedan je od potresnijih kada su zločini iz mržnje prema LGBT ljudima u pitanju. Naročito potresne su okolnosti u kojima je umro, o kojima ne bih da pišem na forumu.

Postoji odličan dokumentarac o njegovom životu i smrti - Matt Shepard Is a Friend of Mine (2013), pa koga zanima može da pogleda.

Uvodi se nova Studentska kartica koja će služiti i kao identifikaciona i kao platna. Naravno, izdavaće je Poštanska štedionica, a neće se plaćati njeno održavanje. Na nju će imati pravo svi studenti, odnosno njih oko 240.000, bez obzira da li su na budžetu ili samofinansirajući ili studiraju na privatnom fakultetu. Nova kartica nastala je iz inicijative mladih iz Skonus-a, u saradnji sa studentskim parlamentima univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici i Centrom za edukaciju i razvoj omladine Beograda. Predsednik Vučić je predstavio kako izgleda i rekao da će između ostalog, studenti uz nju imati 20% popusta na vozne karte, 10% na avio karte, a biće i drugih popusta, u marketima i sl, nešto poput penzionerskih kartica, a biće oformljen portal na kom će biti istaknuto gde se popusti mogu ostvariti.

Prijave za kartice će početi 13. novembra, a primena se očekuje od početka nove godine.​

Vucko se samo sve vise glupira po televizijskim dramaticnim govorima i sve vise nas bruka. I ocigledno je da on uziva u tome. Da nas jase.

Back