rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Prvi stih,Umetnica mora biti zdrava i Bože zdravlja neka prevedu.

Last edited:
Mene Konstry na momente tu u spotu sa svezanom kosom malo podsjeća na voditeljku Eurosonga iz Lisabona - Filomenu Cautelu, ujedno meni najdražu i najotkačeniju voditeljku ikada. :D
Spot mi je inače cool, artistički je i pogođena je tema koja se provlači kroz pjesmu mada se vidi da je ''low budget'' spotić za lokalno tržište i da se nije puno uložilo u njega s obzirom da Konstry niti bilo ko njen nije mogao ni sanjati da će pobijediti na domaćem izboru te da će isti završiti na evrovizijskom kanalu i tako biti izložen očima cijele Evrope, da su ga snimali nakon pobjede kapiram da bi koncepcija bila malo drukčija i više sredstava iskeširano.
U BiH je na 16. mjestu u trendingu jutros bio, dok snimak iz finala za sada nije nikako ni ulazio u isti, RTS-ov iz polufinala i dalje ubjedljivo na prvom mjestu.

Meni taj low cost koji vrišti iz nastupa, a još više iz spota, skroz nekako ide uz taj gas ja sam umetnica i malo vas hipnotišem, malo se zezam, malo i šaljem poruku, a sve ostalo je minimalistički.
Mogli su oni najopuštenije da ostave njen Triptih njoj i nama pa da organizuju i snime nabudženiji spot, bilo bi i to ok (ja sam zapravo mislio da će to i da se desi), al verovatno su kontali da postojeći spot organski ide uz pesmu, i da konceptualno gledano nema potrebe da snimaju drugi.

Forum da pravi redovne ankete o svakoj sitnici, i onda to RTS-u i delegaciji da se dostavlja i da vrednuju to bar kao jedan glas i jedno mišljenje kad diskutuju šta će i kako će 😅

Iskreno, malo me smara to što ispod svakog klipa sa ''top-ovima'' i reakcijama na našu pjesmu odmah mi u komentarima iskoči gomila naših ljudi koji sa detaljnim analizama na engleskom pokušavaju strancima koji ne razumiju naš jezik da objasne koja je poenta pjesme i na šta se indirektno pokušava njome skrenuti pažnja te da bi njeno značenje povezali sa čudnim nastupom (naravno, svako ima neki svoj stav i teoriju o čemu se radi u istoj). Isto k'o što bi nas zagolicala pjesma tipa na gruzijskom kojom se skreće pažnja na ilegalnu sječu njihovih šuma, dakle niđe veze! Jeste lijepo vidjeti koliko je ''In corpore sano'' za ovo kratko vrijeme zaživjela i postala voljena u narodu a cijenim i volju, potrebu i trud ljudi sa ovih prostora da je kroz prevod teksta probaju dočarati i približiti strancima ali ne može ništa na silu, kamoli da nekome svojim obrazloženjem promijeniš mišljenje i ubijediš ga u suprotno tj. da je odjednom zavoli!
Kome pjesma ne ''legne'' na prvo ili eventualno drugo slušanje, apsolutno ga neće zanimati koja je njena pozadina i da se malo više informiše o njoj već će preći na sljedeću stvar i praviće se k'o da je nije ni čuo.
Oni koje zaintrigira na prvu i privuče ih nešto bilo iz same pjesme ili iz performansa, takvi će nastaviti da je slušaju i ako ih usput zainteresuje da saznaju nešto više o njoj, izguglaće i sami (što su već mnogi i uradili). :p
U svakom slučaju, ne treba insistirati na pojašnjavanju po svaku cijenu a na sve to dosađivati strancima dubokoumnim i teškim teorijama da pjesma govori o zdravstvenom osiguranju umjetnika u Srbiji (bukvalno who cares, tek tada će mnoge još više odbiti jer bi ispalo da patetišemo i da se igra na kartu nekog sažaljenja), dovoljno im je ukazati da je u pitanju poruka kako je mentalno zdravlje svakog čovjeka kakav god život vodio i čime god se bavio važno koliko i briga o fizičkom zdravlju i to je to!

A jes' teško imati bolji spot od Uraganki prethodne 2 godine... :LOL: Doduše za ''Hasta la vista'' sam nekako i svario ali onaj prošlogodišnji je baš bio bol za oči, bukvalno sam se trudio da ne obraćam pažnju kada god sam slušao pjesmu, možda sam ga dva puta ukupno odgledao.
Inače, već treću godinu za redom šaljemo pjesme čiji nazivi nisu na srpskom jeziku - ''Hasta la vista'' i ''Loco loco'' potiču iz španskog dok je ''In corpore sano'' latinskog porijekla, nešto su nam suđeni u posljednje vrijeme ti romanski jezici (u stvari iz latinskog su nastali svi romanski jezici, ako se ne varam).
Sada vidjeh da je tek prekjuče RTS objavio nastupe i sa finala a ujedno i Konstraktin, pametan potez što su sačekali par dana da ga prvo postavi evrovizijski kanal kako bi bio gledaniji i primjećeniji zbog lakše dostupnosti evropskoj publici, u svakom slučaju će teško ijedan nadmašiti broj pregleda onog iz polufinala.

Ja juče na ručak kod mojih, kad ono pomfrit i krilca, i bukvalno ne pamtim kad je majka pekla krilca poslednji put i pitam je otkud to, kaže gledala sam onaj naš spot za Evroviziju i samo ih gledam kako žderu ona krilca pa mi se prijela i morala sam da spremim 😅

Back