rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Evo ovako kakva su bila moja ocekivanja:

2012. sigurica
2013. kad sam video listu ucesnika, mislio lagano, medjutim sta znam... Nisam bio razocaran ispadanjem, samo sam bio iznenadjen sto niko iz bivse Juge nije prosao i to je kosmar koji i dalje imam.
2015. bilo je strepnje itekako
2016. sigurica
2017. u pocetku mislio sigurica, tek posle nastupa je bilo dosta strepnje i na kraju razocarenje
2018. isto kao i 2017. samo sto tokom polufinala je bilo dosta strepnje i nervoze da bukvalno nisam sa uzivanjem pratio to polufinale, a kad je Srbija bila prozvana, deracina do komsiluka.
2019. lagano, sa uzivanjem, malo bilo strepnje kad je Belorusija bila prozvana
2021. uzasna strepnja plus problemi sa anksioznoscu, strah zbog toga sto smo bili sami iz bivse Juge, onda jos veci strah da se ne ponovi 2013. nakon ispadanja svih ostalih u prvom polufinalu. Definitivno 2021. ostala u najgorem secanju.

A sad, videcemo. Voleo bih da bude bar kao 2019.

2012. Siguran bio da smo u top 2 u pf.
2013. Super smo prosli kako sam ocekivao
2015. Mislio da smo u top 3 kod publike u pf.
2016. Do esc-a siguran bio da cemo proci u finale izmedju 4-6 mesta. Medjutim kad sam video nastup nisam bio iznenadjen 10. mestom u pf.
2017. Mislio da je finale sigurno dok nisam video nastup, a i nakon toga sam mislio da ce ziri malo pogurati.
2018. Zaista iznenadjen prolaskom
2019. Mislio da postoji sansa za top 12 dok nisam cuo pesmu u rekapitualciji izmedju Italije i Svajcarske
2021. Mislio da smo bili top 5 u televotingu u pf

Ja uglavnom sam optimističan po pitanju finala. Jedino kad sam baš očekivao da nećemo ući je 2017. nakon prve probe, to mi je možda i naše najveće razočarenje.

Dobro, ne može se reći da smo prošle godine baš bili ''sami'' znajući da smo u istom polufinalu imali Austriju i Švajcarsku od čijih televotinga (tj. od naše dijaspore) se podrazumijevalo da ćemo dobiti maksimalne bodove, eventualno se naslućivalo da će nam i Bugari darovati barem 6 ako ne i više a ostalo ništa nije bilo sigurno... Ja sam najviše bio u dilemi koliko li će nas nisko žiri pozicionirati te koliko li će nam trebati bodova od publike da upadnemo, a u stvari se na kraju ispostavilo da smo kod žirija i publike bili na istom mjestu (sa malom i neznatnom prednošću u bodovima publike) i da je vrckasti ''Loco loco'' u ''jury vote'' ostavio iza sebe pjesme na koje se isti po difoltu loži (Austrija i Estonija npr.) tako da nikada se ne zna, uvjerili smo se da ni žiri više nije predvidiv kao prije. :p
Kada je riječ o ranijim godinama, za Nevenu i Sanju (kao uostalom i za Uraganke) nisam bio načisto po pitanju prolaska u finale sve do prvih proba na kojima su razvalile pa mi je bilo malo lakše i osjećao sam neko rasterećenje, ali opet nisam bio 100% ubjeđen i imao sam u sebi neku dozu neizvjesnosti i crv sumnje međutim više u vidu neke pozitivne treme jer sam bio optimističan. Po pitanju Balkanike i Tijane, kako se približavalo takmičenje napetost i strah su rasli a ujedno i sumnja u plasman nakon svih proba za razliku od prvih reakcija koje su bile uglavnom pozitivne, naravno postojao je tračak nade pa tako u slučaju Balkaničara doživjeh pozitivan šok a sa Tijanom razočarenje.
Treba napomenuti da su Uraganke bile na 9. mjestu u televotingu i u polufinalu i u finalu što je interesantan podatak, tačno je da su od svih ženskih bop-ova osvojile najviše poena kod publike no ne treba zaboraviti da su od svih njih najgore prošle kod žirija.

Da se nadovežem za Tijanu - ona jednostavno nije imala skoro pa nikakvu medijsku pažnju u zemlji u smislu gostovanja po emisijama kojekakvih televizija radi promovisanja pjesme a ujedno i sebe same kao izvođača, izuzev onih par nebitnih gostovanja po jutarnjim programima na Pinku i RTS-u nigdje je niko nije mogao vidjeti ni čuti, kontam da većina ljudi nije ni znala da uopšte te godine učestvujemo sve dok nismo ispali pa je ta vijest odjeknula u medijima...
Isto tako nije imala nikakvu podršku svojih iskusnijih i starijih kolega od kojih su neki i bili ranije na Evroviziji, godinu prije su Željko, Karleuša i Marija pohvalili Sanju i pjesmu te je javno podržali dok po pitanju Tijane se niko od popularnijih nije oglašavao koliko se sjećam... Marija je u nekom intervjuu za Prvu bila rekla kako smatra da Tijana možda nije pravi izbor za predstavnika jer za nju niko ne zna u dijaspori, mislim ispostavilo se da je na kraju bila u pravu ali realno ni ona nije bila neka zvjezdetina već na početku karijere kada je pobijedila sa ''Molitvom''. :sneaky:
Pri tom, na društvenim mrežama je podržala Žaka i pozivala da se glasa za njega što je potpuno bizarno jer to nije uradila i za Tijanu, valjda je prioritet dati podršku predstavniku svoje zemlje ma kakvi god da su on i pjesma pa usput još nekome sa strane ko ti je drag ili jednostavno nikome!
U svakom slučaju, posljednji put da sam cijelo vrijeme bio totalno ''lagan'' po pitanju prolaska je bilo sa Bojanom a vidim da se tako nešto neće skoro ponoviti, nadam se da će ove godine biti malo neizvjesnije proglašenje finalista nego prošle kada su kao posljednje prozvali Fince, bukvalno je i gluvima bilo jasno da su još oni ostali što govore i njihove reakcije da su i sami očekivali da su oni u pitanju.

Evo ovako kakva su bila moja ocekivanja:

2012. sigurica
2013. kad sam video listu ucesnika, mislio lagano, medjutim sta znam... Nisam bio razocaran ispadanjem, samo sam bio iznenadjen sto niko iz bivse Juge nije prosao i to je kosmar koji i dalje imam.
2015. bilo je strepnje itekako
2016. sigurica
2017. u pocetku mislio sigurica, tek posle nastupa je bilo dosta strepnje i na kraju razocarenje
2018. isto kao i 2017. samo sto tokom polufinala je bilo dosta strepnje i nervoze da bukvalno nisam sa uzivanjem pratio to polufinale, a kad je Srbija bila prozvana, deracina do komsiluka.
2019. lagano, sa uzivanjem, malo bilo strepnje kad je Belorusija bila prozvana
2021. uzasna strepnja plus problemi sa anksioznoscu, strah zbog toga sto smo bili sami iz bivse Juge, onda jos veci strah da se ne ponovi 2013. nakon ispadanja svih ostalih u prvom polufinalu. Definitivno 2021. ostala u najgorem secanju.

A sad, videcemo. Voleo bih da bude bar kao 2019.

Čekaj, ti mora da si 1234567890, iliti "Brojčani" sa bivšeg foruma? :D
Ne moraš naravno da mi potvrdiš ili odgovoriš, ali po pisanju mi deluje da jesi. ;)

Mediji su užasno važni. Upravo oni podstiču ljude da podrže svoje predstavnike. Iz godine u godinu pratim komentare na netu i na osnovu njih zaključujem koliko je u kojoj zemlji ovaj događaj medijski ispraćen. Na primer, 2009. sam nailazio na dosta komentara Norvežana, a 2017. Portugalaca. Pre i posle toga, i jedni i drugi nisu bili ni približno toliko učestali. U našem slučaju, Marija je bila poslednja o kojoj su mediji toliko često govorili i za koju je navijala (skoro) cela Srbija. Sada je to Konstrakta. Možda je čak i pestigla Mariju po tom pitanju. Ove godine se dešava nešto ZAISTA veliko.
Moje 3, Marko Kon i Tijana nisu imali gotovo nikakvu podršku, osim one od pojedinih fanova. Bili su u napred osuđeni na neuspeh. Njihovo ispadanje u polufinalu nije toliko bolelo.

Doduše, sada i društvene mreže igraju ogromnu ulogu u promociji, ali ako želiš da zainteresuješ što više ljudi, onda ih učestalo bombarduj novim informacijama o Evroviziji i u dnevnoj štampi i na TV-u.

U Izraelu su isto poludeli za Nettom 2018. Bila je na svim bilbordima i svi su pričali o njoj još pre Evrovizije, tako da se slažem da je podrška domaće publike i medija veoma važna. Meni Konstrakta daje Netta vibes big times. Ja se sećam da je meni prvo slušanje Nettine pesme bilo wtf, a posle mi je bila na repeatu. Nadam se i istom rezultatu kao Netta haha

Ja uopšte ne volim toy, a nije mi ni Netta nešto simpatična tako da ne svidja mi se ovo poredjenje pahahahahahha ali što se rezultata tiče može, može 😍

Da, Izraelci su tada bili baš angažovani. Sećam se da je u jednom intervjuu Mladen iz Balkanike spomenuo kolika je histerija zahvatila Izraelce tokom Netinog nastupa, kada su gostovali kod njih. Oni su bili opterećeni pobedom. Samo su na nju i računali.

Konstrakta je odlučila da se povlači sa Pesme Evrovizije 2022.

Zaspao sam poslepodne i imao košmar u kom sam video ovaj naslov na forumu. 😭 Verovatno podsvest jer sam mislio da neće prihvatiti još za vreme finala PZE. Presekô sam se ja, pa morate i vi! 😂

Netta - Toy 🥰
Mislim da je ona bila prvi hajp tolikih razmera, ne pamtim da je pre nje neka pesma za ESC toliki i takav hajp pravila pre maja(?)
A obično me jako nervira kad je pobednik od starta jako predvidiv i onda na kraju i pobedi, ali u Netinom slučaju mi nimalo nije smetalo 😁
Ne umem da procenim da li je Konstrakta sada na tom nivou pre-ESC hajpa (ne računajući kladionice), ali mi ne bi smetalo da se provede isto kao ona 😅

@Lavor
Apsolutno se slažem! Doduše, naša prva dva promašaja su obilježile nedovoljno dobre pjesme koje su stvarno od starta bile osuđene na propast tako da im ne bi pomoglo ne znam ni ja kakvo hajpovanje ni marketinzi, ali sa Tijanom koja je imala sasvim decentnu pjesmu debakl se nije smio dogoditi... Itekako se moglo spasiti se što se da spasiti i spriječiti ispadak da je na pametan način sprovođena promocija ''In too deep'' i da je javni servis malo više ''gurao'' Tijanu (kao i ostali domaći mediji), da se išlo na povezivanje sa našom dijasporom kako bi se njima više približila pjesma i Tijana koja je tada bila anonimus a ne da dozvole da u polufinalu dobijemo mizerna 3 ili koliko već televoting poenčića od jedne Austrije, od koje smo i u najjačim finalima znali zakucavati 12-ice te da pored toliko naklonjenih nam zemalja za glasanje iste večeri dopuste da završimo na 11. mjestu kod publike, stvarno sramota! :cautious:

Moje 3, Marko Kon i Tijana nisu imali gotovo nikakvu podršku, osim one od pojedinih fanova. Bili su u napred osuđeni na neuspeh. Njihovo ispadanje u polufinalu nije toliko bolelo.
Mene je jedino bolelo ispadanje Tijane, dok za Kona i njih tri i ne bas.

Iskreno kada je riječ o Konstrakti, meni isto miriše na uspjeh (šta god se podrazumijevalo pod istim, ali ga mogu nanjušiti) i činjenica je da su ljudi u Srbiji i naša dijaspora nikada naloženiji na Evroviziju (otprilike na onom nivou kada je Marija išla), međutim neću da se zanosim i prerano krenem gajiti velika očekivanja da se kasnije ne bih razočarao, bolje je ne nadati se ničemu pa kada se postigne neki lijep rezultat da onda se sa razlogom obradujem i budem zadovoljan, ako se ne daj Bože desi flop onda nikom ništa jer sam se već psihički pripremio na to pa bih lakše i podnio. Kladionice nikada nisam revnosno pratio niti vjerujem u njih znajući da se do sada više puta desilo da neko ko je visoko kotiran na kladžama ispuši u polufinalu, može Konstry već danas upasti u top 10 no meni to ništa ne znači, totalno sam ravnodušan na njih.
Ne volim davati prognoze prije proba, tako da jedini top 10 koji me trenutno zanima je top 10 u polufinalu, za početak bih se zadovoljio s tim. Ukoliko prođe u finale (a nadam se da hoće) a pri tom me obori s nogu nastupom i na kladžama skoči preko noći, onda bih se i ja ozbiljno napalio pred finale te počeo razmišljati o mogućem visokom plasmanu. :D
Što se tiče ''top-ova'', primijetio sam da smo u većini klipova (kao i u komentarima ispod istih) pri dnu tj. na 20 i nekom mjestu, rijetko kod koga smo među prvih 15 a kamoli 10, takođe na XAZ-ovoj listi smo zadnji otkako je pjesma izabrana a prošle godine su mu Uraganke po objavljivanju pjesme bile prve lol, trebalo bi da se stanje i na tim listama krene mijenjati na bolje te da se postepeno pomjeramo na više kako se ljudi vremenom budu navikavali na pjesmu (oni koji uopšte budu htjeli još koji put da je preslušaju) jer iako su u pitanju stavovi fanova ipak nam odaju puls određenog dijela stranaca kako reaguju na stvar.

Ja danas krenuo u ambulantu, ubijaju me grčevi, a na semaforu neka djevojka drugoj igra rukama kao Konstrakta i ja reko IZDRŽAĆU SVE SAD

Inače, #44 na Viral Top 50 u Austriji

Last edited:
Konstrakta je odlučila da se povlači sa Pesme Evrovizije 2022.

Zaspao sam poslepodne i imao košmar u kom sam video ovaj naslov na forumu. 😭 Verovatno podsvest jer sam mislio da neće prihvatiti još za vreme finala PZE. Presekô sam se ja, pa morate i vi! 😂
Jao dosadan si sa ovim kao brojcani sa svojim depresijama hahaha

Back