Offtopic

nesam-skolovala.gif

Šalu na stranu, mislim da je vrlo svesna u kojoj je državi rođena... ali sve je to deo globalne propagande. Prosečan Amerikanac će ovo vrlo lako progutati kao istorijsku činjenicu.

Ali mislim i naziv "države" na albanskom je od reči srpskog porekla, pa ovo je delulu na maks

Stambene zgrade, nekih 5 komada, a između njih zelene površine. Biće nešto manje sprratnosti u odnosu na solitere u Beogradu na vodi.

qOEdtVV.jpg

2G7998J.jpg

ako žele i Sajam da ruše oće od Ade do Picinog parka da prave BG H2O, odakle tolika tražnja? Pitanje je retoričko naravno.

Ovde na Čukarici takođe urbanistički ekspanzionizam, ruše FMP grade novi kvart, kod okretnice na Banovom Brdu još jedan, jedan na Ceraku...

Pranje para ide brrrr

Pa naravno da će opet biti stambene zgrade...

Još jedna stvar koja mi smeta kod tog celog projekta je što nisu bar deo tog prostora sačuvali da izgrade zgrade za nekoliko fakulteta, s obzirom da mnogi nemaju svoju zgradu ili dele zgradu sa još nekim. Ili neko pozorište ili operu... toliki prostor iskorišćen samo za stambeni kompleks.

Još jedna stvar koja mi smeta kod tog celog projekta je što nisu bar deo tog prostora sačuvali da izgrade zgrade za nekoliko fakulteta, s obzirom da mnogi nemaju svoju zgradu ili dele zgradu sa još nekim. Ili neko pozorište ili operu... toliki prostor iskorišćen samo za stambeni kompleks.
Socrealistička zgrada biologije, matematike, fizičke hemije, obične hemije... 4 u 1

fks.webp

Socrealistička zgrada biologije, matematike, fizičke hemije, obične hemije... 4 u 1

View attachment 13366
U toj zgradi sam studirao, s tim da je Matf u to vreme imao i neke kabinete u Jagićevoj ulici (deo te starinske zgrade koristi i Geografski fakultet), a sada koriste i neku zgradu u Svetog Nikole na Zvezdari, tako da definitivno prostor na Studentskom trgu nije dovoljan. Biolozi su standardno i u većem problemu.

Volim što sam završio pravni pa makar na zgradi vidim u šta su odlazile moje školarine.
Realno, kolko sam se naplacao trebali bi zadužbinu da mi podignu !

Back