ie Irska 2024: Bambie Thug - Doomsday Blue

@Pokahontas

Onda nam moras dati 🐈's song u Letoniji da budemo zadovoljni i @inga i ja...a posebo da utesimo ingu naseg milog...❤️

I bolje prihvati OVO odmah sada, jer ako ne trazicemo, znas vec 😌

Sa%C5%A1ka_Jankovi%C4%87_ATA_2_627x940

izvini inga, ali moraćeš da se pripremiš na agresivnu kampanju za Ailsha/u i potencijalno Barbie

jednostavno je pitanje života ili smrti za Irsku, a Ericina pesma će ostati da postoji i moći ćete da je slušate na radiju :cool:
Može Bambie thug, ali Alisha bukvalno osećam kao će glava da mi eksplodira od njene pesme

Letonski režim je dosadan, daj nešto primamljivije 🥱
Auuuu upravo sam preveo ovo sa Kaćinog wiki članka na letonskom, sad smo tek ugasili kod tebe.. 🤭😌🐈

"Katrina's father is the Ukrainian archaeologist Konstantīns Gupalo, her mother is the Latvian artist Vera Paukša. The parents met on courses in Moscow, lived in Ukraine and moved to Riga after the Chernobyl disaster."

Ko god da pobedi u Irskoj u svakom slučaju svaka čast za celu selekciju. Ovo je miljama bolje od svega što smo slušali od Irske u poslednjih xyz godina

Evo i covera ove dve pesme koje su objavljene na digitalnim platformama.

Erica-Cody - Love Me Like I Do

mgjwlCx.jpg

Ailsha - Go Tobann

cEAHCbP.jpg

I malo zanimljivosti o porodici Ailshe. Svi su muzičari, i tata Shaun Davey, koji je kompozitor sa višedecenijskim iskustvom, pisao je muziku za razne koncerte, a i serije i dokumentarce koji su se emitovali na RTE, i mama Rita Connolly, pevačica kojoj je Shaun pisao muziku, kao i brat Peadar Connolly Davey, pevač, kompozitor, producent i multi-instrumentalista, on je i komponovao "Go Tobann". Shaun ima dvoje dece i iz prvog braka, Aly i Cathy, koja je poznata pevačica (2008. dobila Meteor muzičku nagradu za najbolju irsku pevačicu, i to u konkurenciji Sinéad O'Connor i Dolores O'Riordan), dok Rita iz prvog braka ima ćerku Carlu Gallagher, koja je takođe pevačica. Tata Shaun je vodio Ailshu na simfonijske koncerte svake subote dok je išla u srednju školu, što ju je inspirisalo da i sama piše muziku.​

taj brat se bavi Albanskom muzikom valjda, pa kaže da je odatle dobila inspiraciju za "istočnoevropske" motive u pesmi

On je studirao muziku na SOAS Univerzitetu u Londonu (škola orijentalnih i afričkih studija), pa verovatno otuda sve poteklo. I iz svog tog iskustva muzičke porodice, dobismo papazjaniju. :D

Znam da su mi postovi jedan za drugim, ali bitna informacija je da navodno nastupi nece biti u studiju late late showa nego u nekom drugom, vecem, a da ce u studiju llsh-ova biti najava nastupa i ostale stvari npr proglasenje pobednika .

Bambie Thug - "Doomsday Blues" moj favorit jedina pesma koja valja ovo ostalo prosek .​

Trenutne prosečne ocene na Eurovision World (u zagradama broj datih ocena)

Ailsha 4.7 (1,583)
Bambie Thug 4.6 (534)

Erica-Cody 4.3 (824)
Isabella Kearney 4.3 (506)

JyellowL 2.3 (516)

Ailsha - "Go Tobann" je ne znam sta ljudi vide u ovoj pesmi skorz bezveze i zesci prosek od pesme i ova pevacica ima odvratnu boju glasa .​

Back