ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ok, preracunao sam se zbog prvog slusanja. Ova godina mi je definitivno bolja od 2021.

A i class of 2022 izgleda dosta simpaticnije.

Pravio sam sad 2018 vs 2019 vs 2020 vs 2021 vs 2022 i skontao da mi je ovo zapravo nadaleko najbolja godina

5:6:4:5:16

• Like
Reactions: Mrm
Ta poređenja uglavnom nisu nešto merodavna jer starije pesme brzo dosade, pa i ono što je bilo top sad je samo ok, a i dalje izdvajamo samo ono što i dalje i slušamo. Naravno da su aktuelne pesme bolje od nekih od pre 4 godine. Bar je tako u mom slučaju, pa kad gledam kakva mi je godina, gledam samo koliko volim favorite.

Meni je u sustini ovde najvise trpela 2021, zato sto se desavalo kod par zemalja da im obozavam pesmu iz te godine, ali jednostavno da vise volim iz neke druge

Svakako ove godine imam 8 pesama koje su mi vrh, u poredjenju npr sa proslogodisnjih 5

TOP 20 najgledanijih videa na eurovision YouTube kanalu za mart 2022.

"In corpore sano" spot na 10. mestu i nastup sa PZE na 4.

Kako je krenulo, pomislio sam da ce mi ovo biti najgora godina Evrovizije u ovom veku. Cak da mi bude gora od 2014. Poispadali mi favoriti, prolazili sve losiji, interni izbor nije bio sjajan. Medjutim, doslo je do poboljsanja, tako da je na kraju ispalo sasvim ok i skoro prihvatljivo. Mogu da sastavim sasvim zadovoljavajuci TOP 10.
Sto se tice poredjenja pf-a, drugo polufinale mi je mnogo bolje i zahvaljujuci promeni pesme u Malti i revampu Izraela, mnogo mi je olaksalo da sastavim TOP 10 tog pf-a. Cinjenica je da devetoplasirani iz 2. pf-a u 1. pf-u bi konkurisao za 2. mesto. Jedino sto mi bas kvare drugo pf-e su Gruzija i San Marino.

Jedno je sigurno, da je Alina Pasha predstavnik Ukrajine, ubedljivo bi mi bila na 1. mestu (ali dobro je sto nije).

Druženje takmičara u Jerusalimu

Y5m5ByK.jpg

xhJ59ky.jpg

yG9ov29.jpg

Ova godina i dalje baš slaba. Razina 2017. Loše, loše.
Nooo, nekako imam osjećaj da bi Cipar mogao iznenaditi.

Cao drustvo, jel ima neko link za download svih pesama? Ako da da mi prosledi u private message? 🤗 Hvala unapred

I meni su ovogodišnji izvođači (barem ovi koji su se pojavljivali na pred-evrovizijskim koncertima) totalno cool i gotivni, vlada neka opuštena atmosfera među svima njima i rijetko ko je nešto namrgođen, svi su raspoloženi i veseli... Meni su postave učesnika iz 2016. i 2018. godine bile najjače, na svim okupljanjima i party-jima je bila neka pozitivna vibra između većine njih, kao da se rijetko ko obazirao na to što su jedni drugima konkurencija, dok su mi 2017. i 2019. godine bili čudni odnosi među izvođačima i kao da im se energije nisu poklapale pa su svi bili nešto napeti, blage veze nemam. :D
Što se tiče prošle i pretprošle godine, s obzirom da nije ni bilo nikakvih aprilskih dešavanja nismo ni imali priliku upoznati malo bolje karaktere svih predstavnika, mada mi se čini da je bilo dosta ličnosti sa izraženim i jakim personality-jima koji su priča za sebe pa se mnogi nisu mogli sa svakim zbližiti.

Zanimljiv top 40. Konstrakta dobro prošla :)

Back