Pokahontas
Ekspert
Evo oporavljam se u bolnici, još jednom hvala svima!
juče smo se vratili kući, sada kućna terapija i konačno jedemo i vršimo nuždu kao čovek xDKako nam je Pokilend danas? Kako se micika oporavlja? @Pokahontas
Brz oporavakRastura me temperatura bukv. osećam kako ekspres lonac ključa maskiran ispod doze paracetamola
Hvala, cenimBrz oporavak
Lignjoslave, ukoliko je zaista došlo do toga da si imao i samoubilačke misli, onda bi pod hitno trebalo da se nekom obratiš.Nisam hteo da davim forum, jer meni je Petar zabranio da pricam, ali ne mogu vise da izdrzim.
Vec desetak dana prolazim kroz najgoru krizu sa panicim napadima i anksioznoscu, dotle da me je uhvatio strah od otvorenog prostora zbog tih panicnih napada i da se bukvalno krecem kao robot. Ne spavam takodje, budim se sa nelagodom u stomaku, apetit mi je opao, a imao sam i samoubilacke misli jer nisam mogao da izdrzim vise ovo. Takodje placem cesto bez razloga.
Trudim se da izadjem na kratko, ali taj strah od panicnih napada preovlada dotle da idem kao robot napolju takodje od straha da me neko ne pogleda u smislu "jel ti nije dobro, sta ti je?" Onda se zapitam sta sam sebi dozvolio da se toliko uspanicim.
Doktori na VMA skroz neozbiljni, prvi doktor kod kog sam bio otkacio sam ga jer je konstantno bio odsutan kad bih trebao da idem na pregled. Sad sam odveden kod doktora za vojna lica ali pa u petak ne radi a tek prvog marta imam zakazano. Jos gore, u petak je trebalo da idem na koncert Dragane Mirkovic, a ne mogu zbog tih panicnih napada. Agorafobija.
Samo molim Petra da se ne pravi pametan dok ja prolazim kroz krizu koju ne zelim ama bas nikome.
Dodo svaka čast na ovome. Ja sam Lignji nekoliko puta dao savete, ovo je sada čini mi se mnogo daleko otišlo i mislim da je stručna pomoć neophodna. Nezahvalno je bilo šta napisati na ovu temu. @Lignjoslav želim ti mir i oporavak u svakom smislu te rečiLignjoslave, ukoliko je zaista došlo do toga da si imao i samoubilačke misli, onda bi pod hitno trebalo da se nekom obratiš.
Potrebno je da pronađeš dobrog i stalnog terapeuta sa kojim ćeš krenuti da češljaš sve svoje strahove i nesigurnosti. O alternativnim načinima tretiranja takvih stanja koje spominješ ne bih da pričam, ali budi oprezan da te ne opelješe, jer je ljudima u nevolji najlakše uzeti novac i prodati maglu.
Ukoliko nisi u prilici da možda privatno posetiš nekoga, evo nekih linkova čisto da imaš kao opciju za urgentno stanje, makar za telefonski poziv, jer ponekad i to znači.
Centar Srce – www.centarsrce.org Telefon: 0800-300-303; Email: vanja@centarsrce.org Radno vreme je 15 do 23, svi pozivi su anonimni i pomoć je besplatna
Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva – Telefon: 011/7777000 Svi pozivi su anonimni.
Centar za mentalno zdravlje (besplatno, bez uputa i knjižice) – Beogradjanka (20.sprat), Masarikova 5, Beograd; svakog radnog dana od 9 do 18 ; 011/ 3612-467; 064/8652520
Oh dušica osećajna, empatičnaAko je nekome potreban neko za razgovor ja sam tu i neka bude slobodan da se obrati, meni nije problem saslusati i pomoci barem toliko.
Al da znas mene generalno 4 proganja kroz zivot, od onog numeroloskog broja do toga da su mi se svi vazni dogadjaji desili 4. 14. Ili 24. u mesecu xD Evo bas sad 24. imam jedan super vazan dogadjajOh dušica osećajna, empatičnaTo je ta 4!!
![]()