il Izrael 2024: Eden Golan - Hurricane

Šta ako slučajno završi u Ukrajini i ako je uhapse, to bi bila prava štetaaa

Drugi tvt iza Hrvatske? Meni je to strašno, da na muzičkom takmičenju (muzičko lol) na takav način traže tj. stvaraju privid validacije ili pravdanja onoga što rade. Mada, licemerje je svakako mnogo šire prisutno od samog takmičenja.

Onaj ko diže i spušta rampu je trebalo da reaguje. Istom brzinom kojom su šutnuli Joosta, EBU je trebalo da im lupi ban ili u najgorem slučaju da ih otkači još na onom početnom cenkanju oko teksta.

Mene kao pojedinca bi bilo sramota dati glas za nekoga u ovakvim okolnostima. Posebno znajući poentu pesme i način na koji je nastala. Svako ko je glasao za Izrael ove godine je saučesnik u genocidu nad Palestincima. Toliko od mene na temu ove države ove godine.

Ne znam da li je neko objavio ali na onom točkiću rezultata za Izrael mi smo im od svih zemalja koji su im dali išta najmanje dali. 3 boda je anomalija inatdzija iz hira. Najvise poena su dobili Nemacke, Belgije, Skandinavije pa nek se oni pitaju kakva sa drustva.

Ponosan sam sto smo im od svih drzava dali najmanje upravo mi, kao i Ukrajincima 2022.
Pa mi uvek volimo da se pravimo pametni i udaramo kontru, zato i prolazimo tako, kako u realnom svetu, tako i na Evroviziji.

EBU je ipak svoju sigurnu propast sprečio direktivom žiriju da se Izrael bojkotuje, vrlo očigledna stvar. Ne mogu da zamislim scenario gde ova pesma nije u top 5 kod žirija pod normalnim okolnostima. Dobro je što je ispalo tako na kraju, jer je ovoliki broj tvt glasova skandalozan.

Vidim da mnogi evropski političari na tvitteru dele da su glasali za Izrael i izražavaju žaljenje što nije pobedila ali i podršku.

Bože, pa izraelska pesma je o gubitku prijatelja. Oni su opevali ovogodišnje učešće. Niko više ne želi da ima išta sa njima

Ovdje je žiri očigledno ignore Izrael u širokom luku. Toliko o njihovoj " stručnosti" Ovo je najveća razlika ikada otkad je novi sistem. Mislim da je tako.

Dakle kada žiri iskoristi svoje pravo da bojkotuje i spusti neku zemlju u ovom slučaju Izrael to je kul. Kada isto Izraelci tj. Jevreji širom sveta iskoriste svoju mogućnost da za svoj novac (koliki toliki) glasaju, to je onda skandalozno neprihvatljivo i ružno.
To je jako licemeran stav i pre svega ružno razmišljanje.

Jedno je iskoristiti svoj novac da glasaju, a potpuno drugo je organizovati masovnu kupovinu tvt glasova uz besprizornu kampanju koju su počeli da vode, gle čuda, baš kada su očiglednom i slučajnom omaškom procureli glasovi Italije u pf-u. Bitna razlika.

U načelu jeste pogrešno ignorisanje žirija jer pesma objektivno zaslužuje više. Isto tako je ovo bilo daleko od regularnog teleglasanja, ali naravno da to neće niko ispitati niti će se time baviti.

Sve u svemu njihov ostanak na takmičenju nakon svega je zvanično obesmislio Evroviziju, nije nužno kriva Eden, već forsiranje njih od strane EBU i prodavanje priče da će sve biti u redu. Ugušila se sloboda govora i normalna atmosfera.

Jedno je iskoristiti svoj novac da glasaju, a potpuno drugo je organizovati masovnu kupovinu tvt glasova uz besprizornu kampanju koju su počeli da vode, gle čuda, baš kada su očiglednom i slučajnom omaškom procureli glasovi Italije u pf-u. Bitna razlika.
Grešiš ovde. Podjednako je odbranivo i jedno i drugo. Članovi žirija mogu reći da im se pesma nije dopala, dok Izrael može tvrditi da nije nameštao glasanje.
Poenta je da nije dobro nijedno ni drugo, ali da stav mora biti isti. Ako je jedno moralno i ok, i drugo je takođe.

Dakle kada žiri iskoristi svoje pravo da bojkotuje i spusti neku zemlju u ovom slučaju Izrael to je kul. Kada isto Izraelci tj. Jevreji širom sveta iskoriste svoju mogućnost da za svoj novac (koliki toliki) glasaju, to je onda skandalozno neprihvatljivo i ružno.
To je jako licemeran stav i pre svega ružno razmišljanje.
Pa to što je žiri uradio kao odgovor na ovo prvo mi je više balansiranje njihovog rezultata

Bacio sam malo pogled na izraelske medije da vidim što pišu o ESC-u i okej, shvaćam da svatko uzdiže svoju vlastitu državu i piše u superlativima i sve mi je to negdje jasno, ali ova količina deluluizma koju oni plasiraju je smexoteka bez premca. Naravno, pokradeni su, publika je rekla svoje i smjestila ih visoko isključivo zato što im se sviđa pjesma (vriska!), Eden je imala najteži tjedan u svom životu, uspjela je osvojiti publiku unatoč nastojanjima zapadnoeuropskih elita da je diskreditiraju i bojkotiraju, pa su se dotakli i irske predstavnice za koju pišu da je kroz svoje izjava pokušala praviti raznorazne pobjede, ali joj to nije uspjelo jer se Eden svemu tome suprotstavila svojom pjesmom i nastupom, odjevena u bijelo, simbolizirajući mir. 🥺

I kame bi zaplakao

Back