il Izrael 2024: Eden Golan - Hurricane

Bacio sam malo pogled na izraelske medije da vidim što pišu o ESC-u i okej, shvaćam da svatko uzdiže svoju vlastitu državu i piše u superlativima i sve mi je to negdje jasno, ali ova količina deluluizma koju oni plasiraju je smexoteka bez premca. Naravno, pokradeni su, publika je rekla svoje i smjestila ih visoko isključivo zato što im se sviđa pjesma (vriska!), Eden je imala najteži tjedan u svom životu, uspjela je osvojiti publiku unatoč nastojanjima zapadnoeuropskih elita da je diskreditiraju i bojkotiraju, pa su se dotakli i irske predstavnice za koju pišu da je kroz svoje izjava pokušala praviti raznorazne pobjede, ali joj to nije uspjelo jer se Eden svemu tome suprotstavila svojom pjesmom i nastupom, odjevena u bijelo, simbolizirajući mir. 🥺

I kame bi zaplakao
Lol ali najjače od svega je što nisu pobedili ni kod publike uprkos toj masovnoj kampanji. I za Ukrajinu se to može reći takođe, samo što smo se na njih navikli, iako mi je T&M super pesma, smeta mi što će konstantno biti ultraprecenjeni i neće završiti ispod nekog sedmog mesta. Tipa ona prošlogodišnja pesma bi u normalnim okolnostima prošla kao o.Torvald i Razom Nas Bahato.

Narod je prepoznao Lazanju i on je potukao tu politiku. Bukvalno nikad adekvatniji izraz nije bio - pobednik naroda.

Apsolutno, nemoguće je osporiti trijumf BL na tvt-u, čisto kao suza. Nadjačati takve dvije glasačke mašinerije je vrijedno svakog respekta i ponosa.

Koliko god Izraelci ovo prikazuju kao uspjeh, zapravo je poraz to što ipak ta njihova prljava kampanja nije uspjela u potpunosti.

Btw @Choda je l' ti znaš da ti u potpisu još uvijek stoje favoriti s NF-ova 2023. godine? 😅

Pa veći je problem šta ćemo ako se ne desi svake godine Lazanja ili Cha cha cha?

Pa ništa, uvijek imamo žiri pa ćemo statirati po skupim Eurovizijama na zapadima dok ne bankrotiramo, znači do 2026.
Nakon toga ovo takmičenje više neće biti naša briga 🥰

Apsolutno, nemoguće je osporiti trijumf BL na tvt-u, čisto kao suza. Nadjačati takve dvije glasačke mašinerije je vrijedno svakog respekta i ponosa.

Koliko god Izraelci ovo prikazuju kao uspjeh, zapravo je poraz to što ipak ta njihova prljava kampanja nije uspjela u potpunosti.

Btw @Choda je l' ti znaš da ti u potpisu još uvijek stoje favoriti s NF-ova 2023. godine? 😅
Ahahhahahahahah nisam primetio to 😂 ali neka ih, da se dugo pamti

EBU je napravio najveći presedan u trenutku kada je države koje učestvuju u ratu pustio da učestvuju.

Sad kad razmislim malo nakon što su se slegli utisci.. cela ova frka sa dotičnom državom je mogla biti izbegnuta da su emiteri kao u slučaju Rusije (kadu su neke skandinavske, baltičke i bivše sovjetske države učinile isto) rekli da će se povući ako se ista/isti ne diskvalifikuje... Ovako ovaj bojkot i ovi propalestinski i antiizraelski postupci pojedinih takmičara i njihovih emitera na samoj Evroviziji više izgledaju kao sredstvo za privlačenje pažnje i dodatnih glasova, i deluju pomalo neiskreno... Kada su već izbojkotovali na ovakve načine i plus delimičan žiri bojkot, nisu ni morali da puste da se takmiči...

Ovo mi je izlazilo na dan finala. Sram bilo publiku za 300 poena i to je sve što ću reći.

1000000550.webp

Наше овде неки људи писали како ће од Скандинаваца публике добити 0 Хахахахахаха смејао сам се и тада. Па Израел сутра да протера све Палестинце у Египат, Финска, Шведска и Данска ће наћи неко оправдање.

Bacio sam malo pogled na izraelske medije da vidim što pišu o ESC-u i okej, shvaćam da svatko uzdiže svoju vlastitu državu i piše u superlativima i sve mi je to negdje jasno, ali ova količina deluluizma koju oni plasiraju je smexoteka bez premca. Naravno, pokradeni su, publika je rekla svoje i smjestila ih visoko isključivo zato što im se sviđa pjesma (vriska!), Eden je imala najteži tjedan u svom životu, uspjela je osvojiti publiku unatoč nastojanjima zapadnoeuropskih elita da je diskreditiraju i bojkotiraju, pa su se dotakli i irske predstavnice za koju pišu da je kroz svoje izjava pokušala praviti raznorazne pobjede, ali joj to nije uspjelo jer se Eden svemu tome suprotstavila svojom pjesmom i nastupom, odjevena u bijelo, simbolizirajući mir. 🥺

I kame bi zaplakao
Ti pričaš o Božiću??

Наше овде неки људи писали како ће од Скандинаваца публике добити 0 Хахахахахаха смејао сам се и тада. Па Израел сутра да протера све Палестинце у Египат, Финска, Шведска и Данска ће наћи неко оправдање.
Pa i oni bi tako sa svojim muslimanima ali ne smeju.

Kako se oni sprdaju s ostatkom svijeta... Golanka lično sudjelovala u nekom skeču kojem je cilj bio sprdanje s ESC-om. Zanimljivo je da su baš ugostili fejk Nema, Bambie, Marinu i Joosta, tj. izvođače koji su se najviše "kačili" s njima prošli tjedan 🙄

Deluje mi po ovom malom isečku da je ovo jednako smešno i duhovito kao bombardovanje Gaze.

Back