Olimpijske igre

Na ovim slikama igledaiu svi kao poremećene masovne ubice. Koji pogledi jebote.

Stvarno šteta što nema Litvanije. A Bahami sinoć umalo da naprave iznenađenje i savladaju Španiju, doslovno kao da su pali s neba.

Inače Srbija konačno na listi od 112 učesnika, najviše ikada čini mi se. Postoji još jedna šansa za Kadžaju u rvanju.

Meni je nekako bilo lepse kada je jedan sportista nosio zastavu, ovo sada guzvanje oko jedne zastave mi je glupo, bolje onda da daju 2 zastave pa neka nose posebno.

Srbija 4. favorit u muškoj košarci. Da li se može do medalje...

UyQ0h9b.jpeg

Srbija 4. favorit u muškoj košarci. Da li se može do medalje...

UyQ0h9b.jpeg
Da su tu Lučić ili Kalinić, i da je mali Jović zdrav, to bi s Avramom i Bogijem baš bila atletska petorka komplementarna Jokiću, sposobna da ga u turnirskom režimu svakodnevnih utakmica pokrije u odbrani, a pritom da isprati njegovu magiju u napadu... petorka za finale... 😭

Ovako će biti teže, ali šta je tu je, nadamo se barem Jovićevom oporavku do eliminacione faze... nema predaje, medalja svakako ostaje cilj...

Od prošle godine imamo odličan stručni štab pomoćnih trenera, nadam se i da će izvući neke kombinacije iz rukava...

Biće zanimljiva i večerašnja pripremna utakmica s Francuzima, i da li će opet Milutinov igrati u petorci s Jokićem...

Srbiju će na OI u Parizu predstavljati 112 sportista:

1. Zorana Arunović (streljaštvo)

2. Damir Mikec (streljaštvo)

3. Natalia Šadrina (boks)

4. Vakid Abasov (boks)

5. Ivana Španović (atletika)

6. Milica Gardašević (atletika)

7. Andrej Barna (plivanje)

8-11. Milica Novaković, Marija Dostanić, Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev (kajakaški četverac)

12-15. Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov, Anđelo Džombeta (kajakaški četverac)

16-27. muška košarkaška reprezentacija

28. Angelina Topić (atletika)

29. Jovana Arsić (veslanje)

30. Stevan Andrija Mićić (rvanje)

31. Ali Arslan (rvanje)

32-43. ženska odbojkaška reprezentacija

44. Mate Nemeš (rvanje)

45-48. muška 3×3 reprezentacija

49. Jelena Erić (biciklizam)

50. Ognjen Ilić (biciklizam)

51. Aleksandra Perišić (tekvondo)

52-64. muška vaterpolo reprezentacija

65-67. Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin, Justin Cvetkov (plivačka štafeta)

68-79. ženska košarkaška reprezentacija

80. Sara Ćirković (boks)

81. Aleksandar Komarov (rvanje)

82. Lazar Kovačević (streljaštvo)

83. Georgi Tibilov (rvanje)

84-85. Martin Mačković, Nikolaj Pimenov (veslački dubl skul)

86. Nemanja Majdov (džudo)

87. Milica Nikolić (džudo)

88. Marica Perišić (džudo)

89. Aleksandar Kukolj (džudo)

90. Milica Žabić (džudo)

91. Strahinja Bunčić (džudo)

92. Adriana Vilagoš (atletika)

93. Lev Korneev (tekvondo)

94. Stefan Takov (tekvondo)

95. Novak Đoković (tenis)

96. Dušan Lajović (tenis)

97. Izabela Lupulesku (stoni tenis)

98-109. muška odbojkaška reprezentacija

110. Anja Crevar (plivanje)

111. Armin Sinančević (atletika)

112. Elzan Bibić (atletika)

Po brojnosti smo u top 30 Olimpijskih timova od 204. Iz exYu, posle nas, najbrojniji su Slovenci sa 90 sportista, potom Hrvatska sa 73, Crna Gora sa 19, Severnu Makedoniju predstavljaće 7, a Bosnu i Hercegovinu samo 5 sportista.

Zaboravio si Kosovo pošto si oni deo te nekadašnje ex yu škole sporta, a sada zasebnih učesnika. Njih će inače predstavljati 9 sportista u 4 sporta😀

Inače Ivana Španović pod upitnikom zbog povrede

Šta kažete na neku kladionicu za OL?

Možda vaterpolo košarka odbojka i tako ti ekipni sportovi? Ako je neko voljan da isprati bodovanje plus ako nas ima dovoljno zainteresovanih. Ja sam uvek za.

Može za ekipne sportove... ali sam mislio i u broj medalja, ukupan i posebno zlata, srebra, bronzi... sportovi gde osvajamo medalje, koji sportisti i sl... konačan rang i tako još neke dodatne stvari da bude zanimljivije... ono za fudbal je bilo dosadnjikavo...!

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će Francuska biti domaćin i Zimskih Olimpijskih igara 2030. godine. Mesto održavanja biće francuski Alpi, odnosno Gornja Savoja, Savoja, Brijanson i Nica.

Solt Lejk Siti u SAD biti domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2034. godine.

Last edited:
Žreb za Novaka za Olimpijske igre:
1. kolo: Ebden
2. kolo: Nadal/Fučovič
Četvrtfinale: Cicipas
Polufinale: Zverev/Fric
Finale: Alkaraz

Žreb za Novaka za Olimpijske igre:
1. kolo: Ebden
2. kolo: Nadal/Fučovič
Četvrtfinale: Cicipas
Polufinale: Zverev/Fric