ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ja i dalje ne vidim pobjedu Ukrajine niti sam je ikad i vidio, kakav bi to šamar bio ostalim izvođačima i općenito za euroviziju, samo bi se opet povukle teme politike itd, to ne treba EBU-u, svima nam je jasno, ili barem većini da ova pjesma nije za pobjedu, i naravno da bi bilo nezasluženo

Po strani fangirling, ove godine nijedna pesma ne vrišti pobednik (sem one koja neće pobediti).

Milose, jel su ti bili uracunati glasovi?

Dokaz da je bilo mutnih radnji:

Sad kad si pomenuo, vidim da mi nosu prosli glasovi za Cesku i Svedsku.

Za Crnu Goru su prosli (tu sam i najvise glasao). Kamo srece da je pomoglo :(

Pobede li Ukrajinci....da ne dajem neke preuranjene izjave pa da se posle kajem, ali ja cu prvi preispitati neke stvari sto se tice ESC-a. Volim ovo takmicenje ali volim i da me ne niko ne pravi idiotom. Organizujemo takmicenje gde 39 zemalja statira da bi se jedna uzdigla, u kontekstu pesama, nicim izazvana. Ne postoji apsolutno nijedan razlog zasto bi Ukrajina ove godine trebala da pobedi. Njihova pobeda bi bila toliko ocigledna politicka namestaljka da to vec debelo prelazi neku granicu preko koje sam spreman da predjem.

Ako su hteli da im poklone pobedu, mogli su odmah da im uruce pehar a mi ostali da pljeskamo i da se divimo. Bar ne bi delegacije morale da se cimaju i muce oko svojih nastupa a mi ne bi morali da gledamo ovaj audio-vizuelni horor od organizacije.

Sto se mene tice, moze bilo ko drugi da pobedi. Ako Srbija ne pobedi, moze bilo ko drugi ko se izdvoji sutra i za koga ce biti jasno da je osvojio publiku i ziri kroz nastup, izvodjenje, pesmu........kombinaciju ovih stvari. Nije bitno, ima kandidata koji se izdvajaju. Ali ova pobeda bi bacila ogromnu mrlju na takmicenje i samo bi dodatno unistila njegov kredibilitet. Jer do sada nismo imali situaciju da neko zbog ciste politike na kraju trijumfuje a ovamo organizujemo takmicenje za najbolju pesmu. Ja, kako visedecenijski fan sada, bi se dobro zamislio nakon toga i oko svog buduceg angazmana oko ESCa, eto da kazem samo toliko za sada.

Zato zelim da verujem do kraja da ce pobediti muzika.

Pobede li Ukrajinci....da ne dajem neke preuranjene izjave pa da se posle kajem, ali ja cu prvi preispitati neke stvari sto se tice ESC-a. Volim ovo takmicenje ali volim i da me ne niko ne pravi idiotom. Organizujemo takmicenje gde 39 zemalja statira da bi se jedna uzdigla, u kontekstu pesama, nicim izazvana. Ne postoji apsolutno nijedan razlog zasto bi Ukrajina ove godine trebala da pobedi. Njihova pobeda bi bila toliko ocigledna politicka namestaljka da to vec debelo prelazi neku granicu preko koje sam spreman da predjem.

Ako su hteli da im poklone pobedu, mogli su odmah da im uruce pehar a mi ostali da pljeskamo i da se divimo. Bar ne bi delegacije morale da se cimaju i muce oko svojih nastupa a mi ne bi morali da gledamo ovaj audio-vizuelni horor od organizacije.

Sto se mene tice, moze bilo ko drugi da pobedi. Ako Srbija ne pobedi, moze bilo ko drugi ko se izdvoji sutra i za koga ce biti jasno da je osvojio publiku i ziri kroz nastup, izvodjenje, pesmu........kombinaciju ovih stvari. Nije bitno, ima kandidata koji se izdvajaju. Ali ova pobeda bi bacila ogromnu mrlju na takmicenje i samo bi dodatno unistila njegov kredibilitet. Jer do sada nismo imali situaciju da neko zbog ciste politike na kraju trijumfuje a ovamo organizujemo takmicenje za najbolju pesmu. Ja, kako visedecenijski fan sada, bi se dobro zamislio nakon toga i oko svog buduceg angazmana oko ESCa, eto da kazem samo toliko za sada.

Zato zelim da verujem do kraja da ce pobediti muzika.
POTPISUJEM SVAKU REC

Bulvalno svi mi iz TOP 10 na kladionicama smo bolji od njih

Naravno zemlja je u rasulu, ne moze se ocekivati da uloze u nastup ali da pobede sa ovim mess nastupom bi bio skandal nad skandalima.

Ja sigurno necu mnogo biti besan ako Ukrajina pobedi, jer se njihova pobeda i ocekuje nakon svega, ali samo se nadam da svi koji su umesani u namestanje , svesni koliko ce kredibilitet festivala otici do vraga

Uh, odakle početi... Planirao sam da ništa ne pišem do nedelje, ali onda će biti previše toga za napisati + ću pola zaboraviti. Čitao sam vaše komentare od sinoć i uglavnom sam saglasan sa većinom. Prvo, stvarno je bilo kao gej parada, i to jako neukusna gej parada lol Jedino što je gore je onaj javni seks na gej paradi. Mislim da je vreme da Evrovizija odustane od gej poljubaca, bukvalno niko više to ne želi da vidi, okej je, shvatili smo poruku, ljubimo se sa muškarcima svi, dosta je bilo.

Najveći utisak, i pozitivan i negativan, na mene je naravno ostavila Irska. Ja sam uživao gledajući onaj nastup, ona koreografija, pa taj bye fool stav, ma savršeno. Ali uvek se desi da pesma koju fanovi zavole tek na samoj Evroviziji ispadne, to je pokazatelj da bi i običnim gledaocima trebalo više vremena da je zavole. 'Ajde, bilo bi lepo da sam dobio tih 5.000, ali bilo bi još lepše da su prošli jer je ona takva jedna mica od devojke, a to kažem ja koji retko gledam ko su i šta su pevači i pevačice na ESC-u.

O produkciji i svim tim stvarima nemam više šta da kažem, ono je nivo nekog nacionalnog finala i to je to.

Što se nas tiče, ako izuzmemo to kadriranje koje meni nije bilo ništa posebno, sve ostalo je bilo savršeno. Nemam pojma šta da očekujem od plasmana i zato neću čitati forum detaljno do nedelje jer ne želim da mi subjektivni forumaši dižu hajp svojim očekivanjima. Ipak je ovde bilo ljudi kojima su i Moje 3 delovale kao pobednice LOL. Tako da ću gledati samo brojke, kladionice i Spotify, a o Spotify-u ću i vas izveštavati sa terena. :D Brojke i bez bilo kakvih drugih očekivanja, želim da sutra uživam.

Proglašenje finalista je naravno bilo monstruozno. Kao i vi, zamalo sam doživeo srčku, a imam i dokaz:

A ovo mi je stvarno bio hit:

Tako da, sve najbolje Konstry i hvala joj na svemu. Rekao bih možda ono "jedva čekam kraj" jer je ESC kao ESC ove godine sranje, ali zapravo ako budemo dobro prošli oprostiću štenari (skoro) sve. :D

Honorable mentions: :ee: :se: (nije mi visoko, ali sinoć sam uživao!) :cz: (svaka čast na svemu ikada)​

Moj top u finalu:

1. :es:
2. :nl:
3. :ua:
4. :rs:
5. :cz:
6. :az:
7. :gb:
8. :gr:
9. :au:
10. :ee:
11. :no:
12. :se:
13. :pt:
14. :fr:
15. :lt:
16. :pl:
17. :ro:
18. :be:
19. :it:
20. :fi:
21. :de:
22. :am:
23. :is:
24. :md:
25. :ch:

Polako sabiram utiske i ono što je definitivno jeste da je Ronela ovogodišnja Albina, a Kornelije mi je iskreno najviše žao. Da je dogurala od favorita za pobedu do osobe o kojoj više niko ne priča.

Back