me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Obožavam ovaj dio u članku na wikipediji:

Member of the jury, Tijana Bogićević, accidentally awarded her 8 points to the song "Repeat" instead of "Dva srca", which she disclosed while announcing her points.

Eto, pored pijančevanja u Kijevu i ispadanja u polufinalu, Tijana napokon ima novi podatak za svoj curriculum vitae

Ja sam mislio da su samo Hrvati loši u organizaciji " Dore " ali sinoć su me braća Crnogorci uverili u to da uvek može gore... Ono sinoć je bilo užasno loše, od voditelja preko kostima, pesama i same ceremonije proglašenja pobednika sve je bilo kao da je spremljeno za jedno popodne. Što se tiče pobednika 100% sam siguran da ovo ne bi prošlo ni u uži krug izbora za PZE, a kamoli da pobedi, ali dobro... Želim im puno puno puno sreće jer će im trebati.

Naravno da je dobro superfinale, kao što je dobar drugi krug na predsedničkim izborima. Taman se vidi ko ima veću podršku u direktnom sudaru dve najjače. Pogotovu u slučaju malih država poput CG.
Nije adekvatno poređenje. Na predsedničkim izborima se i pita samo narod, što bi na ESC-u ekvivalent bilo da se pita samo publika, a nije tako. A drugo, šta bi se postiglo time u kontekstu Crne Gore? U prvom krugu da bude npr. odnos glasova 423:401, a u superfinalu 101:103, i onda ovaj što uzeo dva glasa više u drugom krugu, ode na ESC. Da je interesovanje veće, kao u Švedskoj, možda bi i imalo nekog smisla. Takođe, nije isto glasati sad i za pola sata ponovo, jer utisak će verovatno biti isti, i sad pa za dve nedelje.​

Gledam sad ove glasove publike i nije mi dobro.

Oni se jadni potrudili, ali uprskali sve sa 50/50 sistemom. Ne može se iskopirati tek tako koncept show-a i sistem glasanja sa nekog NF i ubaciti ovde. Trebalo je dati samo reč publici, jer ipak se NF vratio zbog publike. Eventualno su mogli da naprave sinoć neko superfinale, gde bi žiri od 16 odabrao nekoliko najboljih i onda malobrojna publika da izbare pobednika, jer jednostavno ne postoji televote baza za svih 16 pesama. Čak i na našim PZE polufinalima bude povuci potegni zbog malo glasova publike. Sinoć je bukvalno svako mogao da pobedi da je skoknuo do trafike po kartice i preglasao u svoju korist.

Ne bi u superfinalu sigurno bilo manje glasova nego u prvom delu. Upravo zato što je interesovanje malo i treba superfinale da pobednik nema 400 glasova, što je manje od 20% ukupnih glasova.

Svejedno, razlika bi mogla biti mala, možda i jednocifrena, i onda bi ostao gorak ukus, kao da je namerno naštimovano, a i upitno je to telefonsko glasanje u Crnoj Gori. Objavili su prvo da je stiglo 2.233 glasa publike, a potom ispalo da je stiglo 3.262, jer eto pojavio se odjednom ažuriran podatak, koji nisu imali minut ranije. Ko više zna kada uzmu presek, i šta prebroje, i onda zbog par glasova razlike, slučajno ili namerno, ode neko "ni kriv ni dužan". Neka onda samo prvog kruga, pa šta bude.​

Ostao je gorak utisak svakako.
Slažem se sa konstatacijama da ne postoji perfektan sistem, svaka država treba da nađe svoj. Samo što bi u slučaju CG superfinale bilo delotvorno na ovako malo glasova, umesto da se raspline na 16 pesama.

Ма систем им је прелош, ако планирају да задрже МС морају много тога да мијењају јер је питање ко ће се хтјети пријавити након оволико пропуста

Ovo sinoc je bilo zaista najmorbidnije nacionalno finale koje sam pratio...pa mozda i ikada. Koliko god da mi je drago sto se CG vratila (a jeste mi drago), preko nekih stvari se jednostavno ne moze preci.

Mnoge skolske priredbe izgledaju ozbiljnije od ovoga sto smo gledali sinoc. U vise navrata sam se smejao od muke a zapravo je situacija bila (daleko) vise za plakanje nego za smejanje. Voditelji kriminalno losi, "fore" neinspirativne i usiljene, pregrst amaterskih propusta, jedan clan zirija glasa iz spavace sobe a drugi greskom dodeljuje bodove.........o (ne)kvalitetu pesama smo vec sve i rekli pa tu nema potrebe nista vise dodati. Jedino sto se moze pohvaliti je sto je, za razliku od prethodnih nacionalnih izbora, vise ulozeno u samu scenografiju ali dzabe sve to kada je celokupni utisak, najblaze receno, bljutav.

Nina je sinoc bila "najkompletniji" paket....iako je i to bilo dosta daleko od onoga sto trazi ESC danas ali makar je postojao dobar materijal koji bi se, uz doradu, mogao izbrusiti onako kako treba. I bilo bi to sasvim prikladno za Bazel.

Baryak takodje dobri......nije mi upalila pesma na prvo slusanje ali sinoc definitivno top 2 nakon svega sto smo videli i culi. Takodje bi bili dobar izbor.

Isak mi se nije dopao kad sam preslusavao pesme ali cak i to bi nekako moglo proci kao pobednik.

Sama pobednicka pesma je tragicno losa. Ne znam da li mi je veci krindz kako sve ovo izgleda i zvuci na sceni ili sam tekst pesme. Ovo ni na JESCu ne bi proslo. NeonoeN su mi se svideli sa "Dok ne udahnem te", a ovo je jad i cemer.

Bottom 3 je ovde prakticno zagarantovan. Publika zna cesto da se zalepi za "quirky" pesme, odnosno "joke actove", ali ovo je suvise neozbiljno i nekonkuretno. Cak i sa revampom, tesko da se stvari mogu popraviti.

Sjećam se da je Romana na Sunačnim skalama napravila tako grešku i oduzela No Name-u pobjedu u večeri Novih zvijeda i to je baš zamjenila njih i ovog pjevača Marka Vukčevića.

Iskreno, mogli su je i pustiti da ispravi glasove... Toliko propusta i grešaka je bilo sinoć, da je i to moglo proći ispod radara

Back