Ovo sinoc je bilo zaista najmorbidnije nacionalno finale koje sam pratio...pa mozda i ikada. Koliko god da mi je drago sto se CG vratila (a jeste mi drago), preko nekih stvari se jednostavno ne moze preci.
Mnoge skolske priredbe izgledaju ozbiljnije od ovoga sto smo gledali sinoc. U vise navrata sam se smejao od muke a zapravo je situacija bila (daleko) vise za plakanje nego za smejanje. Voditelji kriminalno losi, "fore" neinspirativne i usiljene, pregrst amaterskih propusta, jedan clan zirija glasa iz spavace sobe a drugi greskom dodeljuje bodove.........o (ne)kvalitetu pesama smo vec sve i rekli pa tu nema potrebe nista vise dodati. Jedino sto se moze pohvaliti je sto je, za razliku od prethodnih nacionalnih izbora, vise ulozeno u samu scenografiju ali dzabe sve to kada je celokupni utisak, najblaze receno, bljutav.
Nina je sinoc bila "najkompletniji" paket....iako je i to bilo dosta daleko od onoga sto trazi ESC danas ali makar je postojao dobar materijal koji bi se, uz doradu, mogao izbrusiti onako kako treba. I bilo bi to sasvim prikladno za Bazel.
Baryak takodje dobri......nije mi upalila pesma na prvo slusanje ali sinoc definitivno top 2 nakon svega sto smo videli i culi. Takodje bi bili dobar izbor.
Isak mi se nije dopao kad sam preslusavao pesme ali cak i to bi nekako moglo proci kao pobednik.
Sama pobednicka pesma je tragicno losa. Ne znam da li mi je veci krindz kako sve ovo izgleda i zvuci na sceni ili sam tekst pesme. Ovo ni na JESCu ne bi proslo. NeonoeN su mi se svideli sa "Dok ne udahnem te", a ovo je jad i cemer.
Bottom 3 je ovde prakticno zagarantovan. Publika zna cesto da se zalepi za "quirky" pesme, odnosno "joke actove", ali ovo je suvise neozbiljno i nekonkuretno. Cak i sa revampom, tesko da se stvari mogu popraviti.