Offtopic

Naravno da ne žele, ali postoji određen deo kome izgleda nedostaje taj period lol Ultra desničarska partija je bila druga na parlamentarnim izborima, a svakako nisu pomogli ovi glasovi iz dijaspore gde su dobijali najviše glasova.

Meni je uvek hit kako dijaspora koja živi, radi i zarađuje u najbogatijim zemljama EU (takvih je i u Rumuniji mnogo) često u matici glasa za ekstremnu desnicu koja prezire današnji koncept EU i radnike migrante lol. Mislim, ne branim to kako je organizovan savez, nego mi je super licemerno.

I kod nas desničari i čuveno slanje dece na studije u Pariz, London, SAD, a ne u Rusiju.

U Moldaviji je dijaspora izglasala sa 80% da prođe referendum za EU uprkos tome što je kod lokalaca pao za 5%.

Zavisi izgleda od države do države, više mislim da je to trend da je dijaspora desno kod balkanske dijaspore nego generalno.

Ma i sve zavisi od mentaliteta gasoša 😂 što se vidi i po gradovima državama gde žive, AV je izgubio u Londonu, New Yorku i Barseloni a pobedio u Beču, Čikagu i po nekim Nemačkim gradovima, što se tiče izbora kad su bili kod nas.
Naravno ni jedni ne mogu da utiču jer ih je malo, čak i sva naša dijaspora što glasa da se sabere ne bi imala veliki uticaj, možda za sledeće predsedničke, tad barem kontam da će biti neizvesnije i sigurno drugog kruga.

U vezi prethodne teme, Melonina vlada koja je desnicarka je donela odluku o izbacivanju migranata, ali su sudije lokalnih sudova (po defaultu levicari) ponistili odluku o ekstradikciji jer bi migranti trebalo da odu u Albaniju (prethodno je dogovoreno sa albanskom vladom da ih primi !) jer nije sigurno mesto. Pa je Vlada odlucila da posebna odeljenja za imigraciju građanskih sudova više neće odlučivati o validaciji pritvora migranata. Uključujući i one koje bi vlada želela da zatvori u Albaniji. Sva nadležnost će preći na druge sudije, službenike apelacionog suda.
Kako ce to da funkcionise je pitanje. Primer gde koalicija desno koja je i dobila izbore jer je u programu bila takva imigraciona politika cini sve da to i ostvari. Zato su ljudi i glasali za njih.

Back