ua Ukrajina 2025: Ziferblat - Bird of Pray

Ovakvi su prvi utisci:

1. ДК Енергетик — Сіль
Apsolutni favorit, šta bih dao da čujem post pank na ESC. Ne verujem da imaju promil šanse da dobiju, ali bravo za Suspilne što daje šansu ovakvim zvukovima.

2. Маша Кондратенко — No Time to Cry
Odlična, ne bih se bunio da pobedi. Ima sve elemente konkurentnosti.

3. KHAYAT — HONOR
Dobar je i on, samo nešto fali. Malo me podseća na Melovinovu lani.

4. MOLODI — my sea
Fino je ovo, dobra pop numera. Podseća me na evrovizije 2010tih.

5. Future Culture — Waste My Time
Iako nekonkurentno ovo je top vajb. Synth na sredini pesme kida.

6. KRYLATA — STAY TRUE
Dobro krene, a onda se izgubi. Versovi >>> Refren.

7. Абіє — Дім
Interesantno, ali su malo smorili sa tim etno zvukom.

8. FIЇNKA – Культура
Nije loše, al monotono. Bilo je bar 3 bolje pesme u wildcardu.

9. Ziferblat — Bird of Pray
Vidim da dobro stoje sa lajkovima / pregledima, a i prošle godine su dobro prošli. Nisam siguran da mi se sviđa, iako ima dobre elemente.

10. Влад Шериф — Wind of change
Kako je ovo ušlo u uži izbor? Sve je loše, od melodije do engleskog. Katastrofa.

Meni kod Kajata fali to što nepotrebno ima delove na engleskom. Stvarno se muči sa engleskim i izgovor mu je baš loš i onda me to potpuno izbaci iz pesme. Naravno da nije nikakva sramota ne znati engleski, ali ne razumem zašto onda neki izvođači insistiraju da pevaju na engleskom ili još gore pišu loše tekstove na engleskom kada ga ne znaju dobro.

Iskreno, malo sam šokiran da je Fiinka - Kultura prva fanovima na aplikaciji. Meni je među slabijim pesmama.

Preslušao sam sve, solidan Vidbir. Jedina koja mi se izdvojila na prvo slusanje.

Masha Kondratenko - No time to cry

Dobra je Vidbiretina, izdvojile su mi se:

MOLODI - My Sea
Maša Kondratenko - No time to cry
DK Energetik - Sil

Khayat mi je baš razočarenje. Vidbir pjesme su mu uvijek suviše čudne, teške i uhu neugodne.
Za ESC mi je najkompletnija Maša, ali već vidim kako šalju Ziferblat lol

Odrekli se pevačice koja je Ukrajini donela veliki uspeh, jedan od najjačih ukrajinskih izbora, ako ne i najjači. Stvarno su postali najogavnija nacija na ESCu. Ne pada mi na pamet da im slušam pesme. Uz EBU su srozali ovo takmičenje na niske grane.

Meni je pesma Ziferblata odvratna. Organski ne podnosim takav zvuk.

Preslušao sam sve pjesme, ali ništa mi se nije posebno istaklo. Kod mene to izgleda ide naizmjenično – 2022. mi je bio odličan, iako moj favorit Alina Pash na kraju nije otišla. 2023. mi je bio totalni meh, prošlogodišnji mi je bio stvarno dobar, a ove godine izgleda opet ništa.

Ovakvi su prvi utisci:

1. ДК Енергетик — Сіль
Apsolutni favorit, šta bih dao da čujem post pank na ESC. Ne verujem da imaju promil šanse da dobiju, ali bravo za Suspilne što daje šansu ovakvim zvukovima.

2. Маша Кондратенко — No Time to Cry
Odlična, ne bih se bunio da pobedi. Ima sve elemente konkurentnosti.

3. KHAYAT — HONOR
Dobar je i on, samo nešto fali. Malo me podseća na Melovinovu lani.

4. MOLODI — my sea
Fino je ovo, dobra pop numera. Podseća me na evrovizije 2010tih.

5. Future Culture — Waste My Time
Iako nekonkurentno ovo je top vajb. Synth na sredini pesme kida.

6. KRYLATA — STAY TRUE
Dobro krene, a onda se izgubi. Versovi >>> Refren.

7. Абіє — Дім
Interesantno, ali su malo smorili sa tim etno zvukom.

8. FIЇNKA – Культура
Nije loše, al monotono. Bilo je bar 3 bolje pesme u wildcardu.

9. Ziferblat — Bird of Pray
Vidim da dobro stoje sa lajkovima / pregledima, a i prošle godine su dobro prošli. Nisam siguran da mi se sviđa, iako ima dobre elemente.

10. Влад Шериф — Wind of change
Kako je ovo ušlo u uži izbor? Sve je loše, od melodije do engleskog. Katastrofa.
I meni je apsolutni favorit ДК Енергетик. Počeo sam da preslušavam njihovu diskografiju.

Meni je Khayatova Call For Love bila odlična, ali tek posle nastupa. Svakako nisu pogrešili sa Go_A

Sada kada su mi se slegli utisci, mogu da kažem da mi je ovo najjače nacionalno finale ove godine. Ovo mi je konačni poredak, prvih 7 pesama mi se sviđa, ostale 3 ne:

IMG_1383.webp

Iako mislim da ima dosta dobrih pesama na Vidbiru, Bird of Pray mi se izdvojila kao glavni i apsolutni favorit. Meni je ovo jedna prelepa i dirljiva pesma i takođe mislim da je ujedno i najbolji izbor za Evroviziju, jer je dobra mešavina radijskog zvuka sa vrlo jedinstvenim vajbom benda. Izazvala je neku emociju u meni, a to je ono što tražim od evrovizijske pesme. Mislim da ovo nije zvuk koji može svima da se dopadne, pa samim tim eliminiše Ukrajinu od potencijalne nove pobede, ali je vrlo kvalitetna pesma i nadam se da ćemo je čuti na Evroviziji 🤞🏻

Last edited:
Ja stvarno ne znam ko im je rekao da je dobra ideja da imaju prenos sa komentatorom na engleskom...i to na oba j*bena YT kanala gde ovo emituju

Meni ovo sa engleskim prenosom ok, čak bih i kod nas to uveo za yt kanal, plus engleski prevod za svaku pesmu, al dobro.

Ne radi me nekako nijedna ukrajinska pesma, kao da je podbacio izbor

Ukrajinci su mi poodavno odbojni kada je u pitanju ESC, pa me i ne interesuje njihov izbor. Možda i jedino NF ove godine koje nisam uopšte poslušao.

Back