ua Ukrajina 2025: Ziferblat - Bird of Pray

Došla mi maloprije na playlisti Masha Kondratenko i mislim si kakva steta sto nisu nju poslali, jest da bi opet bili u top 3 ali bar bi bilo zasluzeno

Došla mi maloprije na playlisti Masha Kondratenko i mislim si kakva steta sto nisu nju poslali, jest da bi opet bili u top 3 ali bar bi bilo zasluzeno
Ta dva vuka se u meni bore, nekad navijam da posalju nesto losije da ne bi bili u prici za pobedu, ali sa druge strane obozavam Terezu i Mariju, a postojala je realna mogucnost da odnesu pobedu.

Meni je ovo bilo odlično, izuzetno zanimljivo i originalno (top 5), ali slažem se sa konstatacijom da je plasman nerealan i da bi valjalo sprečiti pumpanje ukrajinskih televoting glasova u buduće, što čisto sumnjam da će se desiti.
:ua: nije poslala nijednu lošu pesmu već godinama. 👏

Ta dva vuka se u meni bore, nekad navijam da posalju nesto losije da ne bi bili u prici za pobedu, ali sa druge strane obozavam Terezu i Mariju, a postojala je realna mogucnost da odnesu pobedu.
Ја апсолитно немам проблем да побеђују сваке друге године под условом да песме и завређују то прво место. И то се не односи само на Украјину, већ на било коју земљу.

Slažem se, problem je kada glasove publike i žirija dobijaš samo na konto države iz koje dolaziš. Kada šalješ balade da bi hvatao na patetiku i izigravao žrtvu a pri tome to ni najmanje nisi. Kada ideš na pobedu po svaku cenu pa kupuješ kartice da bi pobedio ili bio "favorit naroda." Ako stvarno pošalješ dobru i kvalitetnu pesmu koja postane hit ni najmanje nije problem da pobediš.

A zbog kupovine kartica i ukrajinske dijaspore sam za to da se ograniči broj SMS poruka sa jednog broja telefona na 3 ili 5. Isto što predlažem i za naš nacionalni izbor. Sasvim dovoljno da podržiš svog favorita, malverzacije ne bi nestale ali bi se makar u ogromnoj meri smanjile. Samo što to gospodi iz EBU-a ne odgovara jer bi samo sebi izbili pare iz džepa...

Ali Ukrajinaca u Evropi ima 6.3 miliona; ni ogranicavanje na 5 ne bi nista znacilo.

Pa sve je u redu, kada imas dobru i sjajnu pesmu. Naravno da nikom nije problem da bilo koja zemlja u tom slucaju pobedi. Problem je kada sa prosecnom pesmom, sa kojom je i finale upitno, Ukrajina osvoji bez problema prvo polufinale. To vec nije fer, stradaju druge zemlje zbog toga.

Ali Ukrajinaca u Evropi ima 6.3 miliona; ni ogranicavanje na 5 ne bi nista znacilo.
Zakunili bi im sigurno bar nešto glasova. Kada se oni pretvore u poene bilo bi ipak dosta manje.

Ne znam, nešto definitivno mora da se menja. Ali ne njihovo menjanje koje gledamo iz godine u godinu i koje samo komplikuje situaciju i uništava esc kakav volimo.

Nezasluženo visok plasman, svakako, a pobeda u polufinalu je van svake pameti. Da je Srbija poslala ovo, leteli bi u polufinalu i još bi se ljudi sprdali sa nama po društvenim mrežama.

Kaže danas jedan Ukrajinac sa kojim imam dobre odnose (mada nakon ovakvog komentara ću to preispitati svakako) i sa kojim sam, takođe, svojevremeno sarađivao kako je iznenađen "poenima od njihovih neprijatelja iz Srbije". Baš me ovo, iskreno, iznenadilo.

Valjda je očekivao da ćemo i mi njih da stavimo na poslednje mesto kao što to oni rade nama svaki put kada dobiju priliku te da ćemo možda, sledeći njihov primer, mi našu listu sastavljati po kriterijumu ko nije/jeste uz nas po pitanju Kosova. Ali svakako, ne žale se što su, kako kaže, "neprijatelji" glasali za njih.

Što se mene lično tiče, za mene ostaju jedna od najboljih ESC zemalja. Svega tri njihove pesme nisam voleo a mnoge su mi i među najboljim ESC pesmama svih vremena. Međutim, sva geopolitika koju su doneli na takmičenje (i to znatno pre 2022.) samo doprinosi razaranju ESC-a kao takvog. Ako se ne sprovede reforma samog sistema glasanja publike, zahvaljujući kako Izraelu tako i njima, biće još i gore od ovoga.

Sve dok traje rat (a reklo bi se da ce jos dugo) bice ovako... Mozda i pobede ako posalju neku konkurentnu pesmu koju bi i ziri malo vise podrzao

Back