Nezasluženo visok plasman, svakako, a pobeda u polufinalu je van svake pameti. Da je Srbija poslala ovo, leteli bi u polufinalu i još bi se ljudi sprdali sa nama po društvenim mrežama.
Kaže danas jedan Ukrajinac sa kojim imam dobre odnose (mada nakon ovakvog komentara ću to preispitati svakako) i sa kojim sam, takođe, svojevremeno sarađivao kako je iznenađen "poenima od njihovih neprijatelja iz Srbije". Baš me ovo, iskreno, iznenadilo.
Valjda je očekivao da ćemo i mi njih da stavimo na poslednje mesto kao što to oni rade nama svaki put kada dobiju priliku te da ćemo možda, sledeći njihov primer, mi našu listu sastavljati po kriterijumu ko nije/jeste uz nas po pitanju Kosova. Ali svakako, ne žale se što su, kako kaže, "neprijatelji" glasali za njih.
Što se mene lično tiče, za mene ostaju jedna od najboljih ESC zemalja. Svega tri njihove pesme nisam voleo a mnoge su mi i među najboljim ESC pesmama svih vremena. Međutim, sva geopolitika koju su doneli na takmičenje (i to znatno pre 2022.) samo doprinosi razaranju ESC-a kao takvog. Ako se ne sprovede reforma samog sistema glasanja publike, zahvaljujući kako Izraelu tako i njima, biće još i gore od ovoga.