ua Ukrajina 2025: Ziferblat - Bird of Pray

У праву си, ипак је етничка Украјинка са крајњег запада земље. У том случају је још и горе по њу, тако да апсолутно разумем Украјинце. Њен наступ је мени био један од најбољих и најпрофесионалнијих наступа икада изведених на Евровизоји.

I više postaje suludo pratiti ukrajinske rezultate na ESCu. Zbog dijaspore i političke situacije, ne samo da Ukrajina neće ispasti u polufinalu, već će svake godine sa svakim smećem završavati u top 10.

Ajde bre Nemanja preteruješ sad! Ovo nije smeće, to što ti se ne dopada ne znači da je smeće! Stefania mi je jedina upitna kvalitetno pesma, ali ko sam ja da kažem da je to smeće. Uostalom što ai agresivan ovde na forumu? Šta mi imamo s njima i što smo dužni da čitamo svačije ispade besa?!

Ne znam sta se ocekuje. Evrovizija je takmicenje drzava, izvodjaca i pesama, a ne samo pesama. Znaci geopolitika itekako igra ulogu, a ESC je refleksija drustvenog stanja na kontinentu. Da je pesma konkurentna - nije. Da ce proci dobro, verovatno da hoce. Da predstavlja nekog drugog, moguce da ne bi dosla ni do finala. Ali prosto ESC tako funkcionise.

Ajde bre Nemanja preteruješ sad! Ovo nije smeće, to što ti se ne dopada ne znači da je smeće! Stefania mi je jedina upitna kvalitetno pesma, ali ko sam ja da kažem da je to smeće. Uostalom što ai agresivan ovde na forumu? Šta mi imamo s njima i što smo dužni da čitamo svačije ispade besa?!
Ti očito moj post nisi dobro shvatila. Nisam rekao da je ova pesma smeće, vec sam govorio o situaciji u kojoj je Ukrajina, da ce oni zavrsavati uvek u top 10 bilo sta da posalju bukvalno.

Најгора украјинска песма у задњих 10 година, ужас.

Da je ovo poslala bilo koja druga država (osim Izraela u trenutnim okolnostima) bio bi ispadak k'o kuća, međutim Ukrajina sa svojom dijasporetinom i susjedima koji godinama glasaju za njih iz sažaljenja (i žiri i publika) ponovo će biti top 10 u finalu, ko zna koji put totalno nezasluženo. (n)

Naravno, pjesma je blagi užas koji ne znam ni kako bih opisao, nikad nisam volio ovaj žanr i bendove sa ovakvom estetikom niti ću, dobrodošli nazad na dno mojih top-ova!

Ma pesma je skroz na mestu. Najčešće prođu bolje nego što zasluže, ali ih isto i napljujete više nego što zasluže samo jer je Ukrajina. Izniveliše se to.

Napokon se naterah da poslušam Ukrajinski izbor. Pobednici neinspirativni, nikada gori predstavnici Ukrajine, čini mi se da će ove godine biti NQ. Čak je i Stefania 2022. bolji izbor nego ovo.

Što se tiče samog finala privukle pažnju su mi:

Masha - No time to cry
Krylata mi je imala dobru pesmu prošle godine za wild card, i ove godine mi se svidela, po meni najbolji izbor od svih ostalih, najviše mi se svidela.
Vlad Sheryf - Baš fina baladica, prijala mi je.

Što se tiče wild card-a pola pesama mi je bolje od finala. Izdvojile su mi se:

Starykova Hrystyna
Yagody
Mon Fina
Grisana
Enleo
I sve ove pesme su mi bolje od izabranog wild card-a.

Žao mi je što se Grisana povuka sa nac. Izbora San Marina, mislim da bi imala lepu šansu.

Ok ovo mi se mnogo više sviđa od originalne verzije :D.

Prija mi dok slušam, pogotovo ovaj deo sa klavirom u potpunosti menja pesmu za mene.

Opet ce imati na Escu ludilo nastup, neki fantasticni nadrealizam.

Back