Izbori

Da nije smešno, bilo bi žalosno. Direktor sa zvanjem pečenjara oštetio EPS za preko milion evra, a oni su se sada setili da ga hapse? Tom "borbom protiv korupcije" mogu da mažu oči svojim botovima i podanicima... Prava borba protiv korupcije će biti vidljiva kada se ceo vrh vlasti nađe iza rešetaka, na čelu sa Šizojem. U stvari on može u pritvor u okviru neke mentalne ustanove, ne bih se bunio ni tim ishodom.

Kola zero bolja od regularne kole

Prove Me Wrong Jorge Masvidal GIF by UFC

Pa volim i ja slatko ali kola zero mi najiskrenije ukusnija od obične :D baš ja osetim neku razliku da li je klasik šećer ili zaslađivač, brate slatko je slatko :D

EDIT: Vidim da je VJT za organizovani kriminal preuzelo istragu o nadstrešnici. Ne pozdravljam jer je tako trebalo pre 2,5 meseca već da se desi.

Neko hoće, ali u svakom slučaju, mora se odrediti jasan kriterijum na osnovu koga će se odlučiti da li institucije rade ili ne rade kako treba (idealno ne može biti, može samo da se kaže da dovoljno dobro rade). Dok se to ne desi, ostaviće se pojedincima da sami donose neke zaključke koji ne mogu da pomognu u rešavanju aktuelne situacije.

Trenutni protesti imaju za cilj da nateraju institucije da rade svoj posao, ali da li je realno očekivati da se to desi bez smene vlasti? Čak i ako se napravi pomak, neki će reći, sad je kasno. Tako možemo narednih 20 godina, da govorimo kasno je, nije iskreno, itd. Ako jeste moguće promeniti funkcionisanje institucija, onda nekako odrediti taj kriterijum, a ako nije, onda jasno i glasno reći šta su očekivanja i cilj protesta koji bi vodili tom primarnom cilju.

Koliko puta smo do sada čuli od nekih studenata da su zahtevi jasni, a suštinski, ni sami ne umeju da pojasne. Zbog toga dolazimo u situaciju da ne znamo šta je cilj, jer s jedne strane govore da je kasno za bilo šta, a sa druge, da im nije cilj političke prirode i da ne traže smenu vlasti. Ok, imali smo onaj generalni štrajk, i još neke masovnije akcije, a šta se sad konkretno postiže ako 50 ljudi stane na neku raskrsnicu i blokira saobraćaj? Da li će to više da zasmeta Vladi i predsedniku ili običnom narodu?

Šta, po vašem mišljenju, treba da se desi kako bi se reklo da su zahtevi ispunjeni?​

Problem je što mnogi imaju druga očekivanja i zato i podržavaju proteste, a ne zbog toga što fali možda jedan papir (bitan ili nebitan), ili što još neko nije sankcionisan zbog napada na studente, a trebao je biti. Mnogi ističu da je sada kasno, i dosta se na tome potencira, jer se očekuje da institucije rade svoj posao, ali ne samo sada da bi se zadovoljila javnost, nego i ubuduće, i da to bude normalnost. Šta ako se ispostavi da su objavili svu dokumentaciju, a da ono što nedostaje, jer navodno radovi su bili još u toku, pa dokumenta nisu ni formirana... Da li onda insistirati za dokumentima koja ne postoje, što znači i da zahtevi ne mogu nikad biti ispunjeni ili pak prelomiti...

Da li polažete nadu u institucije da mogu da rade kako treba ubuduće, i da ne postoje nikakvi pritisci od strane vlasti u tom pogledu, a bez pada SNS-a?

Zar nije oformljena ekspertska grupa koja prati ispunjenost zahteva?
U toj "ekspertskoj grupi" je i Dejan Šoškić.
Valjda on treba da istražuje nešto vezano za korupciju i finansijski uticaj. Nije vic. 🤣

Ako je jedini način da pod SNS institucije funkcionišu kroz pritisak, onda ćemo vršiti pritisak sve dok su oni na vlasti.

@Aleksa49 Ne misli se na tu grupu za nadstrešnicu, već za proveru ispunjenosti studentskih zahteva.

Ako je jedini način da pod SNS institucije funkcionišu kroz pritisak, onda ćemo vršiti pritisak sve dok su oni na vlasti.
Dobro, ali to trenutno ne spada u formalne zahteve.

A da, u pravu si. Pomešao sam, a nije ni čudo! Koliko se raznih grupa formira na godišnjem nivou kod nas a nažalost nijedna na kraju ne dovede do nekog željenog efekta i rezultata.

I to i državna odlikovanja više nemaju nikakvog smisla kad vidiš ko ih dobija.

Back