Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

U slučaju da PZE ostane nacionalna selekcija dogodine, uraditi sledeće....

1. Reformirati trenutnu komisiju (ubaciti mlađe ljude, fanove, neke bivše predstavnike i bez stručnih ljudi sa RTS-a)

2. Smanjiti broj pesama na 20tak, čak možda i na manje npr. oko 14 ili 16 (potencijalno da se snime video snimci i spotovi uz pesme, a ne samo baneri + audio)

3. Festival pomeriti ranije (negde oko 10. Februara), objava pesama oko Božića a spisak početkom Decembra

4. Razmisliti o možda dve festivalske večeri (tri su i previše za RTS šemu i njihovo shvatanje programa)

5. Green room ubaciti posle 1/2 izvođača kao pauzu od nekih 10tak min, pa opet posle svih izvedenih pesama- dovoljno je

6. Uvesti nas fanove nekako u sam način izbora predstavnika jer smatram da znamo najbolje

7. Izmeniti sistem odabira predstavnika i uvesti online glasanje gde se može glasati samo jednom za jednu pesmu (potencijalno da bude dostupno i stranim fanovima), sistem da bude 25:25:25:25 (stručni žiri, žiri fanova, online glasanje, sms glasanje) i time bi se smanjile manipulacije i stručnog žirija i organizovanog sms glasanja

8. Potencijalno razmisliti o nekom gostujućem članu žirija iz inostranstva u okviru stručnog žirija (koji će po mom mišljenju racionalnije glasati nego neki iz doma penzionera)

9. Gledati da članovi žirija budu različitog životnog uzrasta (npr. do 25 godina, od 26 do 35 godina, od 36 do 45 godina, od 46 do 55 godina, preko 56 godina i td...

10. Gledati da kao godta u revijalnom delu uvek imamo nekog pevača iz inostranstva (bivšeg ili aktuelnog predstavnika neke zemlje i slično), kako bi se dodatno strancima približilo takmičenje
1. Apsolutno se slažem

2. Video spotovi mislim da zavise od izvođača, u suštini niko im ne brani da ih naprave, HRT ih objavljuje, RTS baš briga, to je sve preferencija.

3. Početak februara treba biti, da ostane dovoljno vremena i za revamp ako zatreba (kao ove godine, samo što nemamo vremena ja mislim)

4. Mislim da mogu i 3 večeri, pod uslovom da se ispoštuje ovo navedeno u 5.

Ostalo ne bih ni reč izmenio, dodao/oduzeo. Za glasanje može i ovo kako si predložila, može i proporcionalni sistem ali sa ozbiljnijim ograničenjem broja glasova po telefonskom broju, 5 do 10 najviše, i recimo i nekoliko (između 7 i 10) "regionalnih žirija" sa po 3 člana kao na Dori, dakle da taj žiri ima više članova (može i samo jedan kao sada, ali 5 članova je zaista premalo). U svakom slučaju treba uključiti OGAE u izbor predstavnika, a i u samu organizaciju festivala, treba uvažiti savet a ne da se ponašaju nadmeno i nadobudno. O samom konceptu festivala bih mogao da napišem odvojenu poruku sa par predloga.

Mi necemo internacionalni ziri da nas ne sabotira, medjutim ispostavilo se da nam uopste nije za to potreban internacionalni ziri. Domaci je vrlo efikasan
Nisam rekao da imamo ceo internacionalni žiri već nekog gosta, npr. ako ima pet članova da barem jedan član bude internacionalni.. i ako misliš da bi nas internacionalni žiri ovako ujebao sa Princom i Sedlarom kao ovaj naš... onda si delulu... i od 10 stavki ti si se uhvatio baš za ovu... i ako se jedna stavka potencijalno usvoji od ovih 10 treba da budemo srećni...!

Meni je interesantan koncept internacionalnog glasanja, samo u proporcijama 40:40:10:10.
Ovo je izbor za pesmu koja predstavlja Srbiju i ne vidim zasto bi stranci imali 50% ucesca u toj odluci. Ovako je dovoljno da bude zabavno, a da opet ima manju tezinu od nasih glasova.
Aj pročitaj ponovo!

Mislim da je 5 ljudi u ziriju premalo... Hrvati su na Dori do prosle godine imali 10 regionalnih centara sa po 3 clana zirija, dakle 30 ljudi u ziriju. Mozda i mi da uvedemo to glasanje po regijama ili da imamo 10-15 clanova zirija i da budu sarenoliki... nikako gerijatrija kao ove godine i ljudi koji su vrhunac svoje muzicke karijere/stvaralastva imali pre 20-30 godina

Nisam rekao da imamo ceo internacionalni žiri već nekog gosta, npr. ako ima pet članova da barem jedan član bude internacionalni.. i ako misliš da bi nas internacionalni žiri ovako ujebao sa Princom i Sedlarom kao ovaj naš... onda si delulu... i od 10 stavki ti si se uhvatio baš za ovu... i ako se jedna stavka potencijalno usvoji od ovih 10 treba da budemo srećni...!
Moj komentar se nije odnosio na tvoj komentar

Ma biće na mjesecu opet i neki fazon sa ružom će biti i neka plesačica, to je to

Što je najjače, možda se stvarno izdvoji u moru ludih i opičenih pjesama i prođe u finale
Fanovi ESC-a neca glasati za njega. Jedini spas je dijaspora ako se RTS pokrene oko toga. ALi kakva nam je sitacija u drzvai cisto sumnjam i u to.

Mozda ce se RTS malo vise potruditi oko nastupa ako nas unapred otpisu

Pa bukvalno bolje da nema nastup tj. da samo on stoji i peva u polumraku i minimalizmu, nego to interpretativno bacakanje pored ili oko njega, koje je bilo poslednji put iole prihvatljivo u prethodnoj deceniji.

Mada njemu je pesma još više pase, pretprošla decenija je u pitanju, pa mu i ovakav nastup tehnički osavremenjuje pesmu 🙄

Nego, primijetila sam na nekom ESC blogu da link na nastup iz polufinala od Vampira ne radi pa sam išla vidjeti o čemu se radi i izgleda da je bio uklonjen i da je nova verzija kasnije stavljena i na njoj su zaključani komentari. Koliko sam vidjela to je jedini nastup gdje su komentari zaključani. Jesam li nešto propustila? Jel nešto bilo?

Nego, primijetila sam na nekom ESC blogu da link na nastup iz polufinala od Vampira ne radi pa sam išla vidjeti o čemu se radi i izgleda da je bio uklonjen i da je nova verzija kasnije stavljena i na njoj su zaključani komentari. Koliko sam vidjela to je jedini nastup gdje su komentari zaključani. Jesam li nešto propustila? Jel nešto bilo?

Ova nova verzija je zapravo playback, zamenili su snimak originalnog pevanja jer je bilo vrlo loše, tiho pre svega.

Ova nova verzija je zapravo playback, zamenili su snimak originalnog pevanja jer je bilo vrlo loše, tiho pre svega.
Opa, zanimljivo. Hvala na info. Ja mislila da ste uništili Vampire u komentarima pa su brisali i video i komentare :ROFLMAO:

Ziri je ocigledno ocenjivao samo pevanje, osim Zorje. Meni niko od tih ljudi ne deluje kao da se razume u modernu muziku i svenski nastup. Mada ruku na srce scenski nastupi su i bili za zanemarivanje uglavnom
Мене је једино изненадило што Зорја није вредновала квалитет код Принца. 😜

Nalijepili su im studijsku verziju.Pretpodstavljsm na račun članova grupa pošto je Era loše otpjevao.Sad moguče i da su komentari bili uvredljivi.

Back