at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Winner alert 🚨
Ne bih voleo da ovo bude to. Ako je samo zbog glasa, vokala onda nek bude. Neka neko kupi Dimasha i otpeva bilo sta i eto pobeda, jer po meni on ima najbolji vokal na svetu.

Tesko mi je zamisliti da pobjedi nesto sto lici prethodnoj pobjednickoj pjesmi. To na ESC-u nikad nije prolazilo

Bukvalno nikakve veze nema sa prošlogodišnjim pobednikom, lol. Muzički/ instrumentalno je ovo sličnije tipa Azerbejdžanu 2022. Fade to Black nego The Code. Pevanje je takođe potpuno drugačije. Jedina sličnost je što su obojica femkasti momci i što dobro pevaju.

A i dve godine zaredom su duhovite rok/ industrial pesme osvojile televote tako da samo zato što je nešto bilo uspešno prethodne godine ne znači da ne može i tekuće. Ali opet ponavljam, nikakve muzičke sličnosti ovde nema sa The Code.

Ne bih voleo da ovo bude to. Ako je samo zbog glasa, vokala onda nek bude. Neka neko kupi Dimasha i otpeva bilo sta i eto pobeda, jer po meni on ima najbolji vokal na svetu.
Ima smisla ako pretpostavimo da je jedini kvalitet ove pesme glas, odnosno način pevanja. Ali pošto to nije slučaj... Ne otkidaju fanovi na vokale bez pesme, a ni žiri vala, a ovde je glas samo jedan od elemenata koji doprinosi utisku da imamo pobedničku pesmu.

Da. Ali sama pesma ne nudi to nesto sto bi moglo biti pobednicki. Izostavimo njegov glas, pesma je u sustini prosecna. Dosta ravna, sem kraja koji je po meni takav zavrsetak ne potreban. Moglo se, recimo, da bude bogatiji instrumetalno, malo dinamike tokom pesme, a ne nagurano na kraju.
Meni je dopadljiva pesma, ali smatram da je moglo bolje da se iskoristi. A ovako, ne bih voleo da pobedi. Da bude tu negde oko 5. mesta, je ok.

Slazem se. Neka mora da pobedi, logicno. Licno, jedino mi zvuci pobednicki Ceska, ali opet je to licni utisak.
Generalno poslednjih godina nisam zadovoljan sa pobednicima, tako da ocekujem da se i taj trend nastavi.
A s obzirom na losu godinu, Austrija sa ovim moze da se nada, ali ...

Definitivno zvuci pobednicki moram priznati. Ali da , vrlo bi podsecalo da su dve godine imale "slicne " pobednike. Ako ostane kao sada i Ceska da ono sto prica, Austrija , Finska i Ceska defininitvno top tri.
Biram Finsku ne bi li se nama sudnina vratila u rikverc 😅😅😅

Finska pobeda na esc ove godine samo teorija ludila .
Francuska moze biti lagano pobednik ove godine jedva cekam 15 mart da Luan nas baci sve u trans .
Meni za sada samo Austrija daje pobednicki vibe od izabranih pesama.

Back