Izbori

Sa svima pa i sa crnim đavolom ako treba samo da se sve završi mirno. Ali ne vredi objašnjavati kada neko neće da razume.

Kako misliš da ova kriza može da se završi ako ne dijalogom? I ratovi se uvek završavaju pregovorima i sklapanjem mira.
Jel ti citas sta pises uopste?
Dijaloga ovde nema jer pricamo o sns-u... da su oni pravedni oni bi ispunili zahteve odmah, ali ono to nece jer znaju da ce otici u zazvor ako to urade... dijalog sa njika i njihovim simpatozerima nema

Kriza bi mogla relativno lako da se okonča, samo ako postoji bar malo volje svih zainteresovanih strana, čak i bez razgovora, koji se i inače izbegavaju.
  • Svi izgrednici, čiji god da su, da budu sankcionisani, izuzev ljudi koji mirno protestuju i ne blokiraju nikome pravo na rad, niti pravo na kretanje u značajnijoj meri;
  • RTS da striktno poštuje Zakon o javnim medijskim servisima, a ostali mediji, naročito oni sa nacionalnim frekvencijama i gledaniji kablovski, da prilagode izveštevanje relevatnim zakonima, uključujući Zakon o elektronskim medijima;
  • Vlast da stopira stranačka zapošljavanja, spreči pokušaje korupcije na svim nivoima maksimalno moguće, i prestane sa praksom zloupotrebe položaja, te deljenja građana.
I to vam je to. ;)
TI znas da se ovo trece nikada nece desiti jer sns je zasnovan na kradji i lazima

• Svi izgrednici, čiji god da su, da budu sankcionisani, izuzev ljudi koji mirno protestuju i ne blokiraju nikome pravo na rad, niti pravo na kretanje u značajnijoj meri;
  • RTS da striktno poštuje Zakon o javnim medijskim servisima, a ostali mediji, naročito oni sa nacionalnim frekvencijama i gledaniji kablovski, da prilagode izveštevanje relevatnim zakonima, uključujući Zakon o elektronskim medijima;
  • Vlast da stopira stranačka zapošljavanja, spreči pokušaje korupcije na svim nivoima maksimalno moguće, i prestane sa praksom zloupotrebe položaja, te deljenja građana.
Pa jedino jedna strana o svemu tome može da odlučuje – niko se, osim vladajuće strukture, ne pita o sastavu REM-a, a samim tim ni o kažnjavanju televizija koje ne poštuju zakon, iako imaju nacionalnu frekvenciju. Svi su je ponovo dobili, iako nemaju dečiji, dokumentarni i kulturni program. Takođe, oni jedini odlučuju o tome ko će biti zaposlen u javnom sektoru, i to još pre objave konkursa.
Uglavnom, neka objave celokupnu dokumentaciju koju nisu, jer izgradnja stambene zgrade sa pet podizvođača radova ima više dokumenata nego ono što oni tvrde da je „sve“, iako je železnička stanica imala preko 150 podizvođača radova. To je jedino što treba da urade, nikakvi pregovori ništa.

Da su normalni, to je sve trebalo da se desi odmah i bez ikakvog pritiska javnosti, a ne nakon četiri meseca. A verovati njima da će oni bilo šta da urade u korist javnosti je sada nemoguće, izgubili su svaki mogući kredibilitet. RTS u ovakvom obliku više ne može da postoji.

Ja sam za to da svi redom budu najureni, pa da idu u tvorza i da im se pošteno sudi.

Jel ti citas sta pises uopste?
Dijaloga ovde nema jer pricamo o sns-u... da su oni pravedni oni bi ispunili zahteve odmah, ali ono to nece jer znaju da ce otici u zazvor ako to urade... dijalog sa njika i njihovim simpatozerima nema
Da najveća krivica je svakako na vladajućem režimu što ovde nema dijaloga ali su i drugi politički akteri tome doprineli. O medijima (ako se Informer, Pink, Nova S i N1 medijima mogu nazvati) da i ne govorim

Naravno da treba razgovarati. Pa i sa njim lično, samo da se pokuša zaustaviti nasilje, anarhija i haos koji se dešava. Treba razgovarati i sa najvećim protivnikom jer koliko god se nama ne sviđalo on ima značajnu podršku u narodu ijeste najrelevantnini politički činilac.

To nije nikakva izdaja sopstvenih ideja i vrednosti za koje se borite već pokušaj da se spreči najgore i da se sačuvaju sopstvena država i njeni građani. A veliki deo njih, pogotovo stariji ljudi koje lično poznajem ne spavaju noćima zbog svega što se dešava jer brinu dok gledaju ove strašne scene nasilja.
Sa jedne strane se slažem, ali sa druge - posle 12 godina negovanja najgorih podela među građanima, podsticanja istih i od strane vlasti i od strane opozicije, posle svega što se izdešavalo u ova četiri meseca, mislim da je nasilna kulminacija, sa mogućim fatalnim ishodima, postala neizbežna. Stariji ljudi se možda brinu, ali dosta mlađih (pod tim mislim da nisu penzioneri recimo, ili pred penzijom) koje poznajem su vrlo odlučni i spremni čak i na takav rasplet.

Štagajaznam, nije kao da od sudbine možeš pobeći. To je kao da u julu 1991. pozivaš da se ne ratuje, nego da se razgovara. Ili u februaru 1999. - odluka je negde već doneta, malo je tu stvari koje mogu sprečiti takav rasplet sem eventualne međunarodne intervencije

That being said:
Nadam se da će biti neki haos 15.
Mislim da bi trebali, ma koliko to bilo naivno i slabo ostvarivo u praksi, da se nadamo mirnom raspletu ove duboke krize. Šanse su male, ali nisu nula.

Inače - RTS je obustavio emitovanje informative, nije emitovan ni JDD, ni Ovo je Srbija. RTV ne emituje ništa jer nemaju rezervnu zgradu.

Večerašnji dnevnik RTS-a sasvim korektan! 👏
Nismo gledali isti dnevnik onda. Više od pola segmenta posvećenog blokadi je puka repeticija PR saopštenja MUP-a, zle femare, UNS-a, predsednika i tako dalje.

To nije onda javni servis nego servis za rasturanje propagande državnih organa. Ne sećam se da se za to plaća pretplata na računu za struju, ali ko sam ja da sudim.

I nek aostane zabeleženo da su pojedini zaposleni ulazili kao pacovi kroz prozore podrumskih prostorija. I neka im sudi na čast - ako je uopšte i imaju.

Jučerašnji i današnji dan su verovatno najmračnija (ili makar jedna od najmračnijih) stranica post-petooktobarskog RTS-a.

Ja ne znam kako vi onda zamišljate demokratiju i slobodno i nezavisno izveštavanje. Naravno da će preneti izjavu MUP-a kao jednog od učesnika u ovom "sukobu", naravno da imaju pravo da kao medijska kuća pročitaju svoje saopštenje o dešavanjima ispred njihove televizije, ne vidim problem u tome, imaju svoj stav i svoje mišljenje.

Što se tiče ulazaka kroz prozor, nadam se da je vama jasno da ti ljudi rade za platu kao i svi mi. Ne branim ih, ali jasno vam je da svako od nas ima "naređenja" šefova i direktora. Šta bi vi uradili na njihovom mestu? Možda im prete otkazom, smanjenjem plate...i ti ljudi imaju svoje porodice koje moraju da izdržavaju. Ne možemo tako banalno posmatrati stvari.

Ja nikad neću prihvatiti to "ucenjeni su" opravdanje iz ličnih razloga. Apsolutno nikada. Jer znam one koji jesu bili ucenjeni pa nisu pristajali na neke stvari. Sve je stvar kičme, prosto.

Što se čitanja saopštenja tiče, ne moraš prenositi sve što državni organi prenesu (pogotovo ako se to ozbiljno razlikuje od istine kao u slučaju MUP-a). Ili ako baš moraš prenesi, ali daj kontekst. Znači lupam ako sad u trećem dnevniku puste onaj snimak žandarma kako objašnjava da je snimak u kom aludira na to da ga je udario kolega izvučen iz konteksta, onda RTS mora pustiti i taj snimak razgovora, pa neka gledalac sam proceni da li je snimak izvučen iz konteksta ili ne - sve ostalo je pristrasno informisanje.

Posle svega ovoga definitivno treba razmisliti o predlogu pokojnog premijera Đinđića - RTS se ugasi, osnuje se novi medijski servis, u njega pređu sadašnji zaposleni koji se nisu ogrešili o profesionalne standarde i piči dalje. Ne možeš očekivati objektivan rad RTS-a a da uređivačka postava onih najgorih dnevnika iz 90-ih jaše po toj redakciji. Halo, pa Barbulović je direktor Televizije, lik koji je bio spiker i urednik krajem 90-ih sve do 5. oktobra, kog je narod motkama terao iz Takovske, o čemu dalje pričamo

Misliš za kokoške u Moroviću, veštački virus nastao u planetarnim gibanjima, naseljavanje migranata za vreme vanrednog stanja, referendum o vakcinaciji, logori za Hrvate u Stajićevu i Begejcima...

A za to što je pričala o pojedinim funkcionerima svi znamo ko i kako joj je dostavljao podatke. Govorila je o kome joj je rečeno da priča, oni koji su puštani polako niz vodu. Šta je bilo sa partijom i bratijom jedno duže vreme? Nestala sa sve aferama, tada su bili gospoda.

Back