it Italija 2025: Lucio Corsi - Volevo essere un duro

Juče objavljeni album je jedan predivni tobogan kreativnosti.
Preslušajte.
Jako mi se dopada. Tu sei il matino sam cula vec ranije. Ovo mu je peti album! Povratak korenima, produkcijski minimalisticki, sa akcentom na lirski talenat i poetiku, kao njegov prvi album Il bestiario - mozda prevod menazerija, zverinjak mi zvuci grubo. Odusevila me pesma La lepre (zec) sa tog prvog albuma, kao da je bajka za decu, ako budem imala vremena, prevescu je i postaviti ovde.

“A Eurovision senza fronzoli, con semplicità” – L’Eurovision è stata una opzione, quindi in qualche modo c’eravamo preparati. Sicuramente porto con me Tommaso e direi che con tutto il team siamo d’accordo nel voler portare sul palco a Basilea l’essenza della canzone così come l’avevamo pensata per Sanremo. Andiamo dunque con la stessa linea, la stessa direzione, senza troppi fronzoli né fiocchetti. Non cambierò la canzone, lo spettacolo lo stiamo impostando ma vogliamo concentrarci sulla musica e sugli strumenti. Vorrei proporre la semplicità.
https://www.ilfattoquotidiano.it/20...lbum-volevo-essre-un-duro-intervista/7922138/

Negde sam procitala, pre mesec, da zeli da se tokom nastupa skoncentrise na instrumente. Da li su ga obavestili da ne moze da svira na Escu?

Last edited:
Jako je slatka pesmica, doduse ja mislim da itaijanski jezik toliko lepo zvuci da ne postoji sansa da se nesto na tom jeziku otpeva i da ne bude bar pristojno 😭

Mislim da će ovo biti najgori plasman Italije nakon Velikog povratka 2011 .Nešto sitno od žirija i to je to. Predosadna pjesma, čudan izvođač.

Iskreno, ovo i jeste njihova najlošija pesma u poslednjih x godina i definitivno zaslužuje i takav plasman.

Svake godine na ESC ne ode neko za koga mi je baš teško da prežalim što nije otišao, ove godine je to definitivno Olly. :(

Iskreno, ovo i jeste njihova najlošija pesma u poslednjih x godina i definitivno zaslužuje i takav plasman.

Svake godine na ESC ne ode neko za koga mi je baš teško da prežalim što nije otišao, ove godine je to definitivno Olly. :(
A jos je i pobedio 😔

“Sve ima svoju lepotu, samo to svako ne vidi.” Ovo se odnosi na ovu pesmu. Olly je pobedio za samo 0,4 % razlike a Italijani strastveno brane svog predstavnika kao mi onomad Konstraktu i nije ih briga na kom ce mestu zavrsiti. Sanremo je za njih mnogo vise od takmicenja za pesmu Evrovizije, i samo slucajno je odluceno da pobednik sa ovog festivala ide na ESC. To sto Vi zivite u drugom filmu i ne razumete, mogu da razumem, ovo nije bila uvreda vec pokusavam da objasnim razliku dve realnosti.

Sad kad posmatram temu tekućeg FSC-a, meni ova pesma baš i budi skroz neku nostalgiju.
Mada sam na početku bila skroz indifirentna prema njoj, vremenom mi se počela sve više dopadati.

Ovih dana radim manja italijanska mesta (gradici od 50-70 000) i ne mogu da opisem koji je vajb ova pesma tokom lenjog nedeljnog popodneva u Trevizu ili Monci 😍 obozavam 😊

Zbog logističkih problema, Lucio neće nastupiti večeras na koncertu u Madridu, čime se pridružuje predstavnicima Grčke, Kipra i Izraela koji su propustili sve predevrovizijske koncerte.

Pa ovo je snimljeno kod Mare u emisiji sutra posle Sanrema pa izvadili.

U italijanskoj delegaciji i Rai-u totalna nezainteresovanost. Danas su tek na Instagramu objavili razglednicu. ESC ce pratiti i komentarisati Big Mama pored Gabriele Corsija. On komentarise godinama za Rai i bio je moderator konferencija u Torinu. Inace ne razume se mnogo u Esc, nije fan. Imaju odlicne rezultate koliko oni zapravo ne ulazu energiju u ESC. Mnogo im je bitniji Sanremo.

Da je Oli kao pobednik San Rema otišao, verovatno bi i raspoloženje među delegacijom bilo drugačije, jer sam siguran da bi važio za jednog od favorita. Od povratka, ovo im je možda i najnebitniji predstavnik.

Back