es Španija 2022: Chanel - SloMo

Iako nisam bio nikada preterani fan pesme, ali jesam Chanel i njene sceničnosti i nenormalne energije, mene je nastup ozbiljno naježio. Bukvalno sam navijao za pobedu do poslednjeg trenutka.
Drago mi je što su se Španci probudili, nadam se ozbiljnom pristupu ESC-u i ubuduće.
 
Navodno, vec su pocele pripreme za Benifest 2023. Comunitat Valenciana objavila da ce biti povecan kapacitet posetilaca u areni i bice organizovan Benidorm Village po uzoru na eurovillage, sa uzivo nastupima, kulturnim programom, ekranima za prenos uzivo i slicno.
 
Meni se jako dopalo kako su Španci sve organizovali ove godine, dobra selekcija pesama, profi nastupi i ne sumnjam da bi bili odlični domaćini u slučaju pobede. Sezonski pratim par stvari na njihovim televizijama i stvarno im je produkcija na visokom nivou. Verujem da će ovaj kiks sa Italijanima naterati EBU da budu malo rigorozniji u smislu nekog nadzora, a naročito ukoliko se sledeće izdanje stvarno i održi u Ukrajini. Chanel je bila savršena predstavnica i kapiram da će ovakav uspeh uticati na veće interesovanje za naredni BF, što verovatno znači i bolju selekciju.

Užasno me zanima kako bi u ovogodišnjoj konkurenciji prošla moja BF favoritkinja Rigoberta...možda se i ponovo oproba u nekom narednom izdanju ☺️
 
Ne verujem da bi Rigo bila u tom nivou u kom je bila Konstrakta, a za Tanxu, mislio sam da bi prošle mnogo bolje nego što sad mislim (pogotovo nakon flopa Francuske). Pogrešio sam, Ćanel jeste najbolji izbor u ovom slučaju i to se ispostavilo ubedljivo.
 
Španija ostvarila najbolji plasman na ESC j Italiji Prošli put bila 4. a prvi put zadnja.
Ček, kako četvrta? Zar nisu Azucar Moreno bile pete ako si na to mislio?

Meni je ova pesma i dalje jedno veliko ništa i kao da se ne čuje dovoljno. Nema baš nikakvu melodiju koja bi mogla da privuče. Ali na mute sve izgleda sjajno! Dobra je bila definitivno. I ona i ceo tim koji je nastupio.
Drago mi je za Španiju da je konačno u vrhu, bez obzira na sve, a išlo joj je na ruku to što je konkurencija bila takva kakva je bila i što je relativno prošlo dovoljno vremena od Fuega (2019. recimo već ne verujem da bi se tako proslavila).
 
Na Bailar pegados valjda misli da je bila 4. 1991. (i dalje jedna od mojih omiljenih španskih predstavnika).
 
Da, Sergio Dalma.I meni im je to jedna od najboljih pjesama.

Inače osim Španije su ponovo u top 10 kao 1991. u Italiji bili i UK,Švedska,Italija i Portugal.
 
Last edited:
Rigoberta je izbacila prvobitnu verziju Ay Mamá sa kojom su se i prijavili na BF. Obe mi se dopadaju, ali ipak mi je finalna mnogo ''jača'' i nakićena, naročito u strofama i refenu.

 
Na Bailar pegados valjda misli da je bila 4. 1991. (i dalje jedna od mojih omiljenih španskih predstavnika).
Ajoj, da, glup sam!!! 😂 (prebacio sam se na godinu kada je Italija pobedila, a ne organizovala)
 
Pre uzivo nastupa, ova "SloMo" mi je bila neprimetna. U principu ok, ali ne mora. Medjutim, kada sam ono video sta je uradila u pf-a, rekao sam da ovo mora na ESC. Iako su moji favoriti bili, redom, Blanca, Xeinn (nije bio dobar uzivo), Rayden, Sara Deop (losa uzivo), Varry Brava, na kraju mi je drago sto je ona prosla dalje.
Znam da je to nemoguca misija, ali bih voleo da ovakva jedna pesma pobedi.
Ovo sam napisao nakon njene pobede na BF. Jeste da nije pobedila, ali sam se radovao 3. mestu kao da je pobedila. Jako mi je drago sto je i ziri i publika Spaniju ocenila visoko, jer da ovo nije zavrsilo makar u TOP 10, onda ne znam sta da Spanci salju na Evroviziji.
Jedan zanimljiv podatak, koji je pomenut, je taj da jedine poene od publike nisu dobili iz Italije (bili su 12). Meni je to veliko iznenadjenje, kao i da ziri nije dao poene. Bili su 3. kod zirija, 3. kod publike i na kraju 3. ukupno; zasluzeno.
A drago mi je sto smo na tele-glasanju dodelili im 10p, jer sam poslao 10 poruka pa se na taj nacin osecam da sam doprineo tome. 😊
 
Čestitke RTVE-u što je složio odabir kakav je bio. Chanel je na Benidormu izabrao zapravo međunarodni žiri iz dvorane. Publika nesposobna izabrati očigledni pick kao i hrvatska publika na Dori. Chanel je bila top i trebala je pobijediti. Fantastičan nastup. Pomela sve po redu. Foureira beba za ovu. Inače taj neki Lleroy Sanchez netko kao poznat? Vidim posvuda se piše o njemu...

Ovako bi HR trebala raditi. Odabrati pjevača/icu i 3-5 pjesama. Izabere se najbolja na Dori i onda se slaže cjelokupni paket.
 
Last edited:
Mene mnogo zanima nesto. Da je Srbija ove godine poslala spansku pesmu i Chanel, da li bi ovako dobro prosla kod zirija kao sto je Spanija? Ja mislim da ne bi, prosli bi dosta losije kod njih.
 
Mr znam da li bi, ali Chanel i SloMo nikako nisu mogli da se izignorišu jer jednostavno finalni paket Španije je bio prosto besprekoran. U svakom slučaju Španija ostvarila skroz zaslužen rezultat, ne znam kakve imamo veze mi sa njima?
 
Mene mnogo zanima nesto. Da je Srbija ove godine poslala spansku pesmu i Chanel, da li bi ovako dobro prosla kod zirija kao sto je Spanija? Ja mislim da ne bi, prosli bi dosta losije kod njih.
Spanija od 2014. nije uspela da udje ni u top 20 na ESC, tako da nema smisla
 
Kad se samo setim da je ovoj pesmi bilo predviđano 16. mesto. Ahahah
 
Back
Top