es Španija 2022: Chanel - SloMo

Miki imao loš nastup. Edurne fejlala glasom. Barei isto kao i Miki. Baš loše. Ova ima nastup bolji od Eleni. Bit će Chanel upakirana za Eurosong još tri puta bolje. Najmanje top 15. Rekao bih i 10.
 
Pre takmičenja:

1. Tanxugueiras
2. Rayden
3. Xeinn
4. Chanel
5. Blanca
6. Varry
7. Rigoberta
8. Gonzalo

Posle:

1. Chanel
2. Rayden
3. Tanxugueiras
4. Blanca
5. Xeinn
6. Varry
7. Rigoberta
8. Gonzalo


Jako su mi se svidjale i Postureo i Culpa, šteta što nisu prošle.
 
Postureo studijska verzija izvrsna. Ali one su totalno podbacile uživo nastup. Vrijeme ih pregazilo.
 
Od svih dosadašnjih pesama, ova mi je glatki favorit. Drago mi je da Španija ide sa ovim pristupom, prva španska pesma koju podržavam još od Barei iz 2016. Bože kakva je to pesma bila, ali je kriminalno završila koliko se sećam.
 
Barei.pdf je ok bila, ja i dan danas tvrdim da je trebalo da idu ili Maria Isabel ili Salva Beltran te godine i da bi bolje prošli (što nije teško)
 
Problem sa Barei je bio što je ESC nastup strašno podbacio u odnosu na potencijal pre takmičenja.
 
Ma kakav potencijal, pjesma je trešina samo takva

Barei.pdf je ok bila, ja i dan danas tvrdim da je trebalo da idu ili Maria Isabel ili Salva Beltran te godine i da bi bolje prošli (što nije teško)
Uf, Maria Isabel❤️

Španija svake godine pogrešno odabere, ko im je kriv.
 
Španija stvarno jeste često ispuštala bolje pjesme od izabranih, to je činjenica.

Problem sa Barei je bio što je ESC nastup strašno podbacio u odnosu na potencijal pre takmičenja.

U tome je štos sa tim pdf fajlom, u kojem je navodno bilo objašnjeno sve do detalja kako treba nastup da izgleda, međutim, šef delegacije to nikad nije poslao organizatorima u Stokholm, pa su se snalazili kako su znali.

Nema više foruma starog, ali tačno se sjećam da sam nekome odgovorio, jer sam tad navijao za Xusa i Victorious prije nastupa, da je bolje i da ode on i bude 18. nego 22. kao što će Barei biti.

I dobro sam rekao, koliko god mi se sviđala ta pjesma.

Maria i Salva bi kontam prošli bolje i zapaženiji bi bili
 
Španjolska, nakon Pastore i Ruth, prvi put pametno odabrala. Odnosno bolje reći žiri. I Maria Isabel bi bila izvrstan odabir. Barei pjesmu uništila nastupom.
 
2018. sam i ja bio za TC i bilo mi je drago što su uzeli, mada, da se takmičenje za ESC održalo mjesec dana nakon OT, mislim da bi Lo Malo pobijedila. 2019. sam od starta bio za La venda i i dan danas mislim da je bila najbolji izbor te godine, meni je bila #1 u ukupnom poretku na ESC. Ono gdje Španija čeeeesto omane jeste, naravno, scenski nastup, ali ove godine ne bi trebalo da bude zime. Bukvalno Chanel može ovakav isti nastup da prebaci na scenu u Torino i pokidaće
 
Ovo im je pored Terre bio najbolji izbor. Rigoberta ili Rayden bi već bili dosta rizičniji.
 
Rigoberta je vrlo lako mogla da postane viralni hit po svijetu zbog stihova iz pjesme, toliko da bi do maja imala osiguranu gomilu poena, ili bi sa nastupom sličnim onom na BeFestu izgledala kao da se sprda i ostala u bottom 5. Rayden je imao vrh pjesmu, ali isto ne znam kako bi gledaoci odreagovali na njega u maju, samo dva refrena koja su teško pjevljiva onima koji ne govore/razumiju španski (pretpostavljam). A Terra mislim da bi prošla odlično... onaj nastup iz finala je za top 10 televotinga
 
Pre uzivo nastupa, ova "SloMo" mi je bila neprimetna. U principu ok, ali ne mora. Medjutim, kada sam ono video sta je uradila u pf-a, rekao sam da ovo mora na ESC. Iako su moji favoriti bili, redom, Blanca, Xeinn (nije bio dobar uzivo), Rayden, Sara Deop (losa uzivo), Varry Brava, na kraju mi je drago sto je ona prosla dalje.
Znam da je to nemoguca misija, ali bih voleo da ovakva jedna pesma pobedi.
 
Meni je ok, sasvim dobro za ESC.. Plasman jako moze da varira, sa ovim se nikada bas ne zna, tipa od 5-25.mesta :D
 
Originalno sam navijao za Terru, ali je nastup bio bas bas uzasan. Kad sam video Chanel instant mi je postala favorit
 
Jeste li primijetili da u dijelu lyricsa se spominje "Dame i gospodo", isto kao i kod Måneskina... Madrid 2023
 
Baš zbog toga što je pokupila od svih pomalo, i što se tiče koreografije i tog dela, a nema previše originalnih stvari, teško će do pobede. Kad je španskoj publici bila tek na trećem mestu, ne očekujem da Evropa poludi za njom.
 
Za pobedu nema šanse ali može da dođe do oko 15.mesta verovatno
 
Originalno sam navijao za Terru, ali je nastup bio bas bas uzasan.
I ja mislim da su tu debelo omašile. Meni je njihov nastup bio jeziv, mračan, kao neke zloslutnice.
 
Back
Top