rs Srbija 2025: Princ - Mila

Ja ekstremno retko sanjam Evroviziju, ali kad sanjam, to je uvek da sam ja na sceni i nastupam, eventualno sam neki bitan član delegacije 😆

Jednom sam (tipa prošle godine, bilo baš vividno pa pamtim) bio na/u nekom ogromnom metalik klatnu i s njim leteo tako u vazduhu levo-desno po sceni, a još kao super sve otpevao, neka kao bolest dark-pop numera, pokidao mi je nastup i baš sam se izvozao u snu, al ne sećam se plasmana 😁

Imao sam interesantan san. Izasao Princ na evrovizijsku scenu, pokazao crveni saku kao deo svoje koreografije, napunili ga bodovima, ali ne znam dal je pobedio. 🤭
Manifestujem da će se desiti punjenje bodovima od strane žirija, samo bez tog dela sa crvenom šakom🤞

Manifestujem da će se desiti punjenje bodovima od strane žirija, samo bez tog dela sa crvenom šakom🤞
Austriju i Francusku ce napuniti žiriji bodovima, što se balada tiče, u to ne sumnjam. Bice tipa Austrija 12 poena od 70 % žirija, Francuska 8,10,12 tj. a što od Austrije preostane. E sad ako nastupima podbace a neće, onda možda koji bod manje.

Švedska je tu kao izraženi favorit ove godine a Švedsku su i sa tipično generičkim skandinavskim pop pesmuljcima tipa Danska ove godine, punili godinama do besvesti.

Tu je i Holandija, čija mi se pesma ne svidja lično, obična i ničim posebna ali igra na tekst poput Francuske. Holandija, em' se kotira visoko em' je to Holandija. Tu je i odlična Češka koja bi mi bila ubedljivo prvi favorit uz Albaniju, ali da nema one promene ritma na kraju. Tip kida vokalno, odlična, moderno isproducirana pesma, dodatni plus kod žirija je engleski jezik, sve to će oni nagraditi. Albanija, takodje teško i žalosno bi bilo da je žiriji ignorišu jer je stvarno dobra u svakom pogledu.

Koliko god slaba godina, probrace žiriji.

U našem slučaju, ignorisaće nas po običaju a daj Bože da grešim i da si u pravu da jednom budemo i njima vidljivi, ali teško. Možda koji bod više od njih nego u slučaju Teye i Luke mada neznatno. Mora i da udje u finale, u šta verujem, a i onda se realno uzdam više u koji glas od publike nego od žirija. Smešno ali tako je u našem slučsju obično. 😵‍💫😉

Mnogo će toga zavisiti od prezentacije pesme tj. vizuelnog utiska sa akcentom na kadriranje. Princ će otpevati odlično, to je jedino u šta ne sumnjam, a uvek, godinama me to plašilo kad su naši predstavnici u pitanju, da ih u lajvu trema ne sabije.

Last edited:
Austriju i Francusku će žiri napuniti bodovima to je definitivno. Švedsku tu i tamo ali svakako će biti u top 5. Izrael će biti izignorisan a Holandija teško u top 5 kod žirija. Češka će imati lepe poene, a za Albaniju sam skeptičan po pitanju žirija, njima je fokus na publici.

Bolje da ne pričam šta sve mislim, ali imam osećaj da je ove godine Princu top 10 kod žirija suđen. 🙏

Ceh uopste nije bio dobar vokalno u Amsterdamu, kada se vec to pomenulo da kida vokalno, a o tome sam pisao i ranije 😉

Meni Ceska malo daje vajb proslogodisnje Belgije. A sto se tice zirija ne bi me cudilo da glasaju za Maltu i Australiju.

Ma samo da prodjemo u finale i da osetimo zar pobede protiv svih smaraca i kritika. Noga u D!! A posle..pa navikli smo vec..nebitno je.

Ceh uopste nije bio dobar vokalno u Amsterdamu, kada se vec to pomenulo da kida vokalno, a o tome sam pisao i ranije 😉
Meni preko snimaka Princ i Adonis bili ubedljivo najbolji vokalno u Amsterdamu. 🤷‍♂️

Небитност ове песме + недостатак фанова ала Лили Рамонди....шта му остаје сем физичког изгледа? И француска верзија смор...боље да је отпевао на норвешком.

Ma kakva crna žiri podrška i Srbija hahah, na to možete odmah sad zaboraviti, sa'ranili nas prošle godine sa daleko kvalitetnijom i isproduciranijom pjesmom do najsitnijih detalja a da nas nagrade sa balkanskom baladom koja kaska za vremenom jedno 20-ak godina i pored revampa... 😂

Pod uslovom da prođemo u finale (a to pitanje će se postavljati do samog takmičenja ili barem do proba dok se situacija ne iskristalizuje), imaćemo od Crne Gore pretpostavljam 12 ili 10 (mada me ne bi ni najmanje začudilo da nam daju tipa samo 6), možda ali možda još po koji bod ućarimo od bloka Grčka/Kipar ili onih sa Kavkaza i to je to - 20-ak poena krajnji domet!

Sve u svemu ponovo neki Loko-loko/Lila ramonda broj žiri poena, valjda smo do sad naučili da žiriju Srbija u finalu služi samo da popuni broj zemalja učesnika, da se maknemo sa dna tabele je moguće samo ako pošaljemo nešto out of box kao što je bila Konstrakta koja je zaludjela cijelu Evropu i na šta nisu smjeli ostati baš toliko ravnodušni a to se desi jednom u nikad.

Pa da, prošlogodišnja pesma jeste bila "modernija" i sa boljom produkcijom ali ove godine imamo daleko bolji vokal. Plus je konkurencija 10x slabija u odnosu na prošlu godinu, a i nema baš nešto mnogo kvalitetnih vokala.

Dobro da, to stoji da je Princ bolji i stabilniji vokal nego Teya pa samim tim može biti uvjerljiviji prilikom ''prodaje'' pjesme na sceni ali žiri je već više puta vršio nuždu nad našim perfektnim vokalima a najbolji primjer za to su Sanja i Nevena, obje su zaslužile znatno više od onoga što su dobile samo na konto vokalnih sposobnosti tako da ne vidim zašto bi sad Princ tu bio izuzetak pogotovo jer je ''Mila'' po meni slabija nego ''Kruna'' i ''Shelter''. Zapravo, najbolji mogući scenario kom se možemo nadati je neki Nevenin žiri plasman, iz ove tačke gledišta mi se i on čini nedostižnim.

Jeste preslaba i bezlična godina mada ni prošla nije bila nešto specijalno jača i bez mnogo epic baladetina ili vrhunskih performansa za koje se žiri zalijepi, isto smo tako ovdje lani kalkulisali i manifestovali Tejin jury top 10 nabrajajući da nema mnogo država koje bi mogle biti ispred nas pa smo se na kraju našli u društvu španskih gologuzana skoro pa na dnu tablice. 🤷‍♂️

Naše pjesme su na srpskom jeziku koji u Evropi niko ne zarezuje i mahom za lokalnu upotrebu a žiri nagrađuje hiperprodukcijske i radio-friendly pjesme na engleskom, francuskom i drugim svjetskim jezicima (italijanski, portugalski), uostalom nama će uvijek tražiti dlaku u jajetu i tražiti izgovore za ignorisanje šta god poslali tako da je i nebitno.

Zato i trebamo odvojit se od eurosonga i napravit balkanosong. Amen

Back