Manifestujem da će se desiti punjenje bodovima od strane žirija, samo bez tog dela sa crvenom šakom
Austriju i Francusku ce napuniti žiriji bodovima, što se balada tiče, u to ne sumnjam. Bice tipa Austrija 12 poena od 70 % žirija, Francuska 8,10,12 tj. a što od Austrije preostane. E sad ako nastupima podbace a neće, onda možda koji bod manje.
Švedska je tu kao izraženi favorit ove godine a Švedsku su i sa tipično generičkim skandinavskim pop pesmuljcima tipa Danska ove godine, punili godinama do besvesti.
Tu je i Holandija, čija mi se pesma ne svidja lično, obična i ničim posebna ali igra na tekst poput Francuske. Holandija, em' se kotira visoko em' je to Holandija. Tu je i odlična Češka koja bi mi bila ubedljivo prvi favorit uz Albaniju, ali da nema one promene ritma na kraju. Tip kida vokalno, odlična, moderno isproducirana pesma, dodatni plus kod žirija je engleski jezik, sve to će oni nagraditi. Albanija, takodje teško i žalosno bi bilo da je žiriji ignorišu jer je stvarno dobra u svakom pogledu.
Koliko god slaba godina, probrace žiriji.
U našem slučaju, ignorisaće nas po običaju a daj Bože da grešim i da si u pravu da jednom budemo i njima vidljivi, ali teško. Možda koji bod više od njih nego u slučaju Teye i Luke mada neznatno. Mora i da udje u finale, u šta verujem, a i onda se realno uzdam više u koji glas od publike nego od žirija. Smešno ali tako je u našem slučsju obično.

Mnogo će toga zavisiti od prezentacije pesme tj. vizuelnog utiska sa akcentom na kadriranje. Princ će otpevati odlično, to je jedino u šta ne sumnjam, a uvek, godinama me to plašilo kad su naši predstavnici u pitanju, da ih u lajvu trema ne sabije.