Ahaha, pa ja sam prošle godine u nekoliko navrata po Frankfurtu, Majncu i okolini samo Breskvičino ''Gnezdo orlovo'' čuo par puta što iz slušalica saputnika koji su sjedili pored mene u metroima, što kao ring tone prolaznika na ulicama a gdje su i ostale pjesme... Vi ne biste vjerovali šta sve naša dijaspora sluša, ja za te pjesme i izvođače u životu nisam čuo dok nisam došao u Njemačku tako da me poštedite tih priča o ''nobl'' iseljenicima, barem ovih iz trokuta Švica-Njemačka-Austrija.
Zato i jesam mišljenja od početka da je taktički u smislu ''preživljavanja'' polufinala Princ đene-đene solucija jer je taj bajati baladni zvuk ono što naša dijaspora zapravo i očekuje od Srbije na Evroviziji, prijemčivija je njihovom balkanonostalgičnom uhu u svakom smislu polunarodnjačka ''Mila'' nego futuristička ''Game over, bitch'' od Luk Bleka, jbg to je što je.
I dalje mi nije jasno zbog čega neki i dalje tvrde da bi Tam bila bolja opcija, čisto da vas podsjetim da je ona dobila svega 5 (slovima: pet) poena od publike u finalu našeg izbora tako da je smiješno polemisati o bilo kakvom plasmanu na Evroviziji ako te na domaćem terenu publika izignoriše, naravno da su mi i ''Durum durum'' pa čak i ''Mask'' miljama kvalitetnije od Prinčeve splačine ali obje su na sceni bile anemične zbog manjka iskustva i pokazalo se da među masama jednostavno nisu kliknule dovoljno dobro.
Ustvari, najbolji izbor za televoting bi bila Mimi da je iskeširala neke profi strance da joj skockaju nastup i autfit a ne da pristupi projektu iz sprdnje, možda bi nam EBU-ovci čak dali i da zatvorimo polufinale s njom s obzirom da su riješili da ove godine budu darežljivi prema nama lol.