ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Ma i ja mislim da će Francuska al se onda pitam hoće li publika odreagovati koliko ja mislim da hoće

Mada moćne francuske balade imaju publiku, i za Barbaru se pisalo da neće proći dovoljno dobro na tvt a bila top 3 publici

Meni je za Ninu i prije Montesonga bilo jasno da iako je fanovi hvale da neće dobro proći na ESC.

Kvalitativno joj ništa ne fali. Ali ostala zaglavljena u prošloj deceniji, čak ni revamp nije pomogao i jednostavno pesma nije za široke mase, samim tim nema ni glasova.

Ne znam, jeste starijeg kova ali nekad i taj žanr dobro dodje u moru loših opcija koje smo imali na pze. Biralo se izmedju mnogo loših opcija, što kroz pjesme što kroz nastupe i stajlinge. Birali se izmedju loseg i lošijeg, tako gledam nekako na to.

Pored trenutne društveno-političke situacije i imidža RTS-a teško da je i moglo bolje od ovoga. Nije to čak ni do Princa i njegove toilet-break pesme.

Moldavci bi možda i mogli, oni su uvek od malo novca pravili čuda. Makedonci jok, Rumuni imaju većih problema od ESC kao i mi + nisu imali zapažene uspehe zadnjih par godina

Od povlačenja očekujem Crnogorce (opet pod opravdanjem da treba da kupe nova kola za RTCG) i eventualno Gruziju. Česi su mi isto nestabilni ali ne kao ovo dvoje.

U zavisnosti od razvoja društvene situacije, a pre svega situacije na RTS-u i činjenice da gotovo sve redakcije trpe bojkot zbog rada informative, ako se i sledeći PzE bude dešavao u ovakvim okolnostima mislim da ćemo i mi pauzirati.

Ako bi idući ESC bio sa 35 zemalja učesnica, imali bi jedno polufinale sa 15 zemalja (kao i sad) a drugo sa čak samo 14 zemalja što bi baš bio osjetni pad.
Mada, mislim da će CG ići zbog entuzijazma Danijela i Vladane, a da ce pauzirati Češka ili Gruzija, prije ovi prvi.
Biće opet 36, 37.

Tursku i Mađarsku nećemo videti sve dok im je politička scena takva kakva je, u najmanju ruku. 💀 A to je vrlo verovatno još dugi niz godina.

Mađarska sledeće godine ima izbore a Orban je u slobodnom padu tako da će taman moći da dođu u Beograd 2027 na ESC.

Turci su priča za sebe.

Juče sam proglašenje finalista gledao na RTCG, interesantno je kako je reagovao narodski Ivan Maksimovic na prolaz Danske, Jermenije i jos nekog od ovih sto su prognozama bili ispod.

Nakon prve takve kaze tipa "evo ludnica u top 10, padaju favoriti", a kad je ja mislim Danska prošla kaze "OPAAAAA". 🤣

Inace, on i onaj Sofranac (ako ima forumasa iz CG, znaju ko je) su prenosili San Remo. Taj Sofranac (sportski novinar) kad ona djevojka što je završila otprilike od 4-6.pozicije (ne znam sad kako se zove) vrisnu "NEEEE". 🤣

А будући да је таква клима и у неким другим земљама или већ присутна или на помолу, оправдано је размишљати о неким новим повлачењима

Mađarska sledeće godine ima izbore a Orban je u slobodnom padu tako da će taman moći da dođu u Beograd 2027 na ESC.

Turci su priča za sebe.
Хахаха већ сам наишао на пар коментара да се Србији намјешта побједа догодине због Експа

Bićemo prva država da ESC držimo na stadionu :)

Elem, sumnjam da će doći do neke velike promene u broju učesnika dogodine, niti će ići mnogo dole a svakako neće biti nešto mnogo više. Ako i jedna-dve zemlje odustanu (a hoće sigurno) svakako postoje 1-2 koje bi mogle da se i vrate.

Jedino Bosna nikad neće :(

Crna Gora može da prođe u finale s obzirom da uvek ima bar jednu EX-YU u pf, realno je u boljoj situaciji što se tiče toga nego Letonija npr.

Drugo je što uvek šalje bajate pesme, evo recimo Baryak da su poslali garantujem da bi bar bili spominjani u konkurenciji za finale

Ja bih najiskrenije voleo da se vrate Bugarska i Rumunija, Slovačka i Mađarska takođe i sve naše ex yu zemlje. Zašto ne i Rusija i Belorusija. Šanse za to su gotovo na nuli ali nekad u budućnosti verujem da će se možda desiti iako sada deluje da je pitanje koja zemlja je sledeća koja će se povući. Izrael (nevezano za trenutnu situaciju), Australija su potpuno nepotrebne na takmičenju, moje mišljenje. Voleo bih da se vrate nekadašnne Evrovizije, mnogo više sam voleo da ih pratim nego ovo u šta se ona danas pretvorila.

Dal ce ove pesme da se slusaju posle finala u subotu…mislim da ce 99% pesama biti zaboravljeno odmah

Procitao sam negde, gde kazu da Evrovizija nije bliska mladima. I mislim da je to najveci problem. Jel vidite koliko starijih ljudi ima u publici, vecina ih je tamo. A i generalno kod nas u Srbiji mladi ljudi ne prate ESC…niko na snepu da okaci da prati, na drustvenim mrezama, bar ja ne vidim. Mladim ljudima nije tema Evrovizija. Sto moze biti problem u narednim godinama.

Mislim da ce da bude teško da neka zemlja, osim Izraela, Poljske i možda Albanije, Malte i Francuske, može da osvoji bodove iz televotinga u Skandinaviji i na Baltiku.

npr
:fi:
12 - :se:
10 - :ee:
8 -:il:
7 - :no:
6 - :pl:
5 - :lv:
4 - :dk:
3 - :lt:
2 - :is:
1 - :mt: