ESC 2025: Generalne probe, polufinale i finale

Na kraju ide dodela trofeja i izvođenje pobedničke pesme (naravno, na večerašnjoj probi tokom glasanja i objavi pobednika su statisti umesto izvođača), i šou se konačno završio u 01.16. Sutra i ako uštede neki minut, trajaće prenos otprilike do 01.10.

Sad očigledno svi nacionalni izbori planski oponašaju evrovizijski proces, pa imaju dosta proba i to sve traje duže.

Ja verujem i razumem da je Sava centar ili tako neka dvorana finansijski i organizacijski neisplativa za iznajmljivanje i zauzimanje danima, nedeljama. No ako kvizovi poput Superpotere, Stigni me ako znaš, Ja volim Srbiju, imaju publiku u televizijskom studiju, mogao bi i PZE.

Znam, to je sadržaj koji RTS snima u koprodukciji sa manjim privatnim produkcijama, a PZE je pak RTS-ov ekskluzivitet jer nacionalni emiter, članica EBU i blabla. I to ih onda ostavlja u limbu da su si nametnuli da moraju sve oko toga sami, uz eto samo Skymusic i tako nekoga za tehničke stvari, kad neće ni sponzore da prihvataju.

Nego već koju godinu zaredom preživamo kako PZE ipak eto nažalost mora da bude u formatu i uslovima u kojima jeste, a ne znam onda kako druge države i nacionalni emiteri sa istim ili strožijim standardima koje nametnu sebi za nacionalni izbor – ipak imaju hale, veće bine i studije, publiku.

Ako je na kraju ipak do budžeta i novca, onda do daljeg verovatno samo džabe trubimo i priželjkujemo.

A svakako i ja mislim da su strukturne promene u selekcionom procesu i kasnijem žiriranju prioritetnije od uslova i gabarita održavanja festivala.
Tolike polivalentne hale zvrje prazne po Srbiji i lokalne samouprave bi ih dale za džabe samo da im RTS plati struju i komunalije za period zakupa. Pre će biti da RTS tehnički nije sposoban da realizuje kršteni PzE iz vanstudijskih uslova pa se ovako skriva na Košutnjaku.

Što se čitanja glasova tiče, naravno da će i ove godine Kosjerina kad i da pozovu nekoga taj će ih bojkotovati. Dobro nisu uzeli onu babuskaru što je vodila Dnevnik tokom blokade.

Mislim da je Olivera izjavila da javnost nije zainteresovana za PZE i da sala bude poluprazna, pa se odustalo od takmičenja pred publikom.
Sigurno da postoje manji prostori koje bi makar u finalnoj večeri mogli popuniti, ali ako će ishod biti kao sa No Name ili Markom Konom, već sledeće godine opet niko neće hteti odvojiti par sati da ga neko na kraju napravi budalom.

Vrlo dobar šou su napravili Baby Lasagna i Käärijä. Lazanja i njegovi plesači su obučeni u plavo, a ovi drugi u zeleno, pa je napravljeno kao nekakav dvoboj, gde se prepliću njih dvojica, malo jedan peva "Rim Tim Tagi Dim", pa "Cha Cha Cha", a potom zajedno izvode pesmu "Eurodab".

@Zoki Na večerašnjoj žiri probi nosila je istu. Ako promeni, to će onda samo sutra uveče.
Eurosong večeras gledam samo zbog njih. :ROFLMAO: Na YT ima video iz publike. Znači wow.

Tolike polivalentne hale zvrje prazne po Srbiji i lokalne samouprave bi ih dale za džabe samo da im RTS plati struju i komunalije za period zakupa. Pre će biti da RTS tehnički nije sposoban da realizuje kršteni PzE iz vanstudijskih uslova pa se ovako skriva na Košutnjaku.

Što se čitanja glasova tiče, naravno da će i ove godine Kosjerina kad i da pozovu nekoga taj će ih bojkotovati. Dobro nisu uzeli onu babuskaru što je vodila Dnevnik tokom blokade.
РТС није способан да реализује било шта изван Београда и њихових студија

Dejan Kukric (bivsi dugogodisnji sef delegacije BiH) je jutros za Euronews analizirao malo ESC generalno, ali se osvrnuo i na neulazak Srbije te buducnost nacina izbora predstavnika.

Dejan je najveći ekspert za Eurosong u regiji ,legenda BH Eurosonga i svi znamo koje je BiH rezultate postigla kada je on bio u toj priči, bez obzira i na tzv nacionalni ključ i slično. I sada svi ovi komentari su realni

Sve se slažem što je rekao. U slučaju RTS-a je jedino lekovito menjati pristup, a ne reformisati postojeći. Svaki put kad smo ispali, sledeće godine se menjao način izbora ili smo se povukli. Svakako bi bilo lepo da PZE preživi, ali po kojoj ceni videćemo.

• Like
Reactions: FFM
Stokholm je već izrazio želju za organizovanjem a Beč i Helsinki se ne javljaju 🤣🤣🤣

Moj favorit za danas je jasan. Athens 2026!😀😀😀

Očekujem da se Francuska bori za pobedu, a Melodija mislim da ce biti u top 10

Back