at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Ne može tamo da stane 16.000, to je maksimalni kapacitet dvorane. Za ESC 2015. je bio oko 10.000 zbog scene, opreme, green rooma itd.

Inače, te godine su karte za finale bile od 98€ do 390€, a za polufinale od 59€ do 150€. Dakle, možda tek za nijansu jeftinije nego što je danas, pa pretpostavljam da neće tu biti nekih većih odstupanja, naročito što je i produkcija takmičenja sve veća i složenija.
Za St. Jakobshalle se smanjio kapacitet za par hiljada. Ko može da zna kakva će biti infrastruktura i koliko bi tačno bio smanjen za Wiener Stadthalle. Svakako bi bio veći prostor nego u Bazelu.

Za St. Jakobshalle se smanjio kapacitet za par hiljada. Ko može da zna kakva će biti infrastruktura i koliko bi tačno bio smanjen za Wiener Stadthalle. Svakako bi bio veći prostor nego u Bazelu.
Ne može se precizno znati naravno, ali ne treba očekivati više od brojke iz 2015. godine, ako se u istoj dvorani bude održavalo. Ako bude u nekoj drugoj u Austriji, onda će kapacitet biti verovatno i manji.

Otkad smo toliko osetljivi da ovde ne sme da se iznese mišljenje da je nekome pobednička pesma nebitna?
Možeš da iznešeš mišljenje samo je problem u tome što ta rečenica koju je Nemanja iskoristio može da se protumači da on svoje mišljenje predstavlja kao činjenicu. Ćinjenica je da je njemu nebitna to ne znači da to zaista jeste tako xD. To je sve što sam hteo da kažem i uopšte nisam osetljiv na mišljenje da je Wasted Love nebitna pesma nekome, a da mi je triger kad neko predstavlja mišljenje kao činjenicu to jeste i moraću da poradim na tome da ne reagujem.

Možeš da iznešeš mišljenje samo je problem u tome što ta rečenica koju je Nemanja iskoristio može da se protumači da on svoje mišljenje predstavlja kao činjenicu. Ćinjenica je da je njemu nebitna to ne znači da to zaista jeste tako xD. To je sve što sam hteo da kažem i uopšte nisam osetljiv na mišljenje da je Wasted Love nebitna pesma nekome, a da mi je triger kad neko predstavlja mišljenje kao činjenicu to jeste i moraću da poradim na tome da ne reagujem.
Objasnio sam na sta sam tacno mislio, a @Majsta94 je napisao jos jasnije, i rekao sustinu svega.

Pa dobro, ali nije to iznio kao činjenicu nego mišljenje, isto kao što si ti iznio mišljenje da ti nisu nebitni. Sve su to mišljenja.

Recimo i moje je mišljenje da je pobjednik nebitan tj. da će biti nebitan. Jedine pjesme koje će vjerojatno opstati makar do iduće godine su Espresso macchiato i Baller.

Mislim da Gej Geju nije ni cilj da ima hitove. On se bavi operskim pevanje tako da bi pravljenje radijskih hitova bilo traćenje njegovog talenta.

Ne mora da bude poenta pobednika da dobije hit. Nekad je dovoljno da umetnost i dobar nastup pobede 🤷🏼

Pa dobro, ali nije to iznio kao činjenicu nego mišljenje, isto kao što si ti iznio mišljenje da ti nisu nebitni. Sve su to mišljenja.

Recimo i moje je mišljenje da je pobjednik nebitan tj. da će biti nebitan. Jedine pjesme koje će vjerojatno opstati makar do iduće godine su Espresso macchiato i Baller.

Slažem se. Zato sam napomenuo da se to tako može protumačiti ali da je takođe i do mene i da moram poraditi na tome da ne reagujem instant.

Slažem se da će Baller ostati bitna a i Espresso Macchiato u smislu popularnosti ali eto Wasted Love ću ja vrteti dosta :D I kao što kažeš to su samo mišljenja.

Edit: Za Baller je glasala moja žena a za Espresso Macchiato bi glasala tašta a i žena mi. Nisu glasale za Austriju. Tako da ta činjenica koja je pesma popularnija među ljudima je meni sasvim jasna :D

Ali ja nisam toliki hejter ove pesme,naprotiv vrlo kvalitetna kompozicija, samo zelim da kazem da ESCu treba posle ovih par godina da se desi hit pobednicka pesma jer koliko god mi bezali od televoting favorita, pricali kako bi samo joke pesme pobedjivale, kako ne bi bilo kvaliteta. Ja mislim da ESC drze fanovi, i gledaoci, i da oni treba da donesu sud o pobedniku. Ono sto se slusa u svakoj zemlji najvise, gde i obicni ljudi znaju pesmu, ne vezano za godine, pesma koja je te godine najprepoznatljiva, koja je na neki nacin simbol te godine, pa treba i da pobedi. Ne racunam ove fejk glasove iz Izraela i Ukrajine. Ove godine nije bilo nekih dobrih pesama, ali opet ta Estonija je ostvarila zapazen rezultat, realni pobednik televotinga. Znam u mojoj okolini ljude koji ne da ne gledaju ESC, nego su veliki kriticari, ali opet su znali pesmu Espresso Macchiato. Treba da prirodnim putem pobedi zemlja koja najvise radi ljude koji to gledaju, jer ce i oni biti na kraju zadovoljni jer su glasali za to. I volece ESC, ovako ako stalno se nesto kalkulise, da neke zemlje ne pobede, pa trazenje nekog kompromisa, to sve utice da narod kaze WTF bude nezadovoljan, a onda niti pobednicka pesma ne postane upecatljiva i slusana. Pa zamislite ESC da su Kaarija i Baby Lasagna bili pobednici, pa svi bi bili zadovoljni. Jeste kvalitet nizi, ali ljudi da se ne lazemo, ovo je ESC, ovo se odrzava zbog naroda i narod treba da proglasi svog pobednika. Pa nije ovo filharmonija gde trazimo operskog pevaca.

Brojke govore da pobednik nije nebitan. A moš misliti "užas za ESC" što se Nemanji sa foruma ne sviđa pobednik. Otkazana Evrovizija zauvek.

Razumem šta je Nemanja hteo da kaže, da su Nemo i JJ nebitni u poređenju sa ranijim evrovizijskim pobednicima poput Loreen, Maneskina, Dancana, Mansa itd...

Donekle se slažem za Nema, za JJ je to još uvek rano reći jer je pobedio pre par dana, videćemo u budućnosti. Ima tu još mnogo pobednika poslednjih godina koji su manje više nebitni i zaboravljeni, poput ovih Ukrajinaca iz 2022 (zaboravio sam i kako se zovu), pa Sobral, Jamala...

Što se tiče pesama, Wasted love mi je mnogo bolja pesma od The code. Ova druga mi nikada nije legla, kao ni Nemo kao pojava. Totalno odbojno sve u vezi njega, ali pobednička pesma mu ipak ima neki kvalitet.

Sve je ovde bilo jasno od prvog trenutka i uopšte nije bilo dileme. Kod mene svakako među boljim pobednicima.

Navijamo za još jedan odličan (bečki) ESC, makar na nivou prethodnog.

Kao sto sam pisao. Pobedice samo zbog glasa (ne ulazim u to da li je bilo diskutabilno glasanje zirija).
Dimash, dobrodosao.🙏

U rangu komentara koji sam videla "ne glasate za finsku pesmu nego za Erikino trljanje o mikrofon".

Back