FSC 283. - Eurovision Week

7f3a4f85-20dd-40e2-b3c9-88b5d1754262.webp

Poštovani forumaši i forumašice dobrodošli na još jedno izdanje u mojoj organizaciji. Budući da je ova nedelja koja je pred nama zapravo Evrovizijska nedelja odlučio sam da tema bude posvećena baš Evroviziji.

Pravila su jednostavna. Šaljete izvođače iz 37 zemalja koje učestvuju na ovogodišnjoj evroviziji. S tim što postoje dve začkoljice. Ne smeju da se šalju izvođači koji su učestvovali više od 3 puta na FSCU i takođe svaka zemlja ima ograničenje na 3 izvođača. To znači da u momentu kada 3 izvođača iz Srbije budu poslata na ovaj FSC vi više nećete moći da šaljete izvođače iz Srbije. Taj primer dakle važi i za sve ostale zemlje. Moraćete da budete brzi i spretni tokom slanja prijave da vam ne bi zemlja bila zauzeta.

Što se tiče bendova i dueta oni jesu dozvoljeni ali ako šaljete duet oba izvođača moraju biti iz iste zemlje a što se bendova tiče dozvoliću miks i da neki deo benda ne bude iz iste zemlje.

I naravno ono standardno pravilo važi da pesme sa Nacionalnih Finala ili sa Evrovizije nisu dozvoljene.

Ako nešto nije jasno slobodno pitajte!

ROK ZA PRIJAVU PESAMA: 12.05.2025 u 13:30 do 18.05.2025 u 22:00.

Spisak zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije

-- SPISAK PESAMA --

Attachments

Last edited:
Za sada su uglavnom bolji rezultati u drugom pf, mada nisu ni oni idealni. :D

Ne znam. Iz mog ugla je reguralna i doziveo sam vise kao etno sa lepim vokalom. Nije bez nekog smisla.
Pa to zato sto uzivas u njoj i to je legit. Recimo Subwolfer je bio trol za Evroviziju al u kontekstu ESC Weeka nije trol.

Pa to zato sto uzivas u njoj i to je legit. Recimo Subwolfer je bio trol za Evroviziju al u kontekstu ESC Weeka nije trol.
Tu se slazem za Subwolfer.
Ali ovo prvo ne utice na moje misljenje. Isto je misljenje i za one pesme u kojima mi nije prijatno ili su mi slabe.

Da, baš samo Danica nije za temu esc week ali zato svih preostalih 50 izvođača jesu. Da li gledamo i slušamo isto? Ako tako gledamo gotovo da 50% pesama i izvođača nema veze sa esc-om. Ne sećam se da je bilo gde naznačeno da moraju da se šalju isključivo esc izvođači. Tema je bila da se šalju izvođači iz država koje učestvuju na ovogodišnjoj Evrovziji.

Evo da uzmemo samo kao primer još jednog izvođača sa naših prostora, Miach (ništa lično protiv nje ili pesme nemam, u šta ćete se uveriti kada izađu glasovi za polufinala). Kakve veze ona tačno ima sa Evrovizijom? I po čemu je to on top a Danica trol?

Da nisam ispoštovao temu @Destry94 ne bi prihvatio moju prijavu. 🤷‍♂️
Aleksa, imas pravo da posaljes sta hoces, i isto tako ja imam pravo da tumačim kao trol nešto što na prvu vrišti da veze sa Evrovizije nema. Jednostavno se od početka izdvajalo po svim parametrima koje ne možeš porediti sa drugih 49 običnih pesama. Da je religiozna tema legit bi mi bio za top 10, u ovom kontekstu pesma ti je trol, jer ni tekstom ni muzikom ni vrednostima koje zagovara nema dodira sa Evrovizijom. Niti ta sama Danica bi ikada pozelela da ide na ESC ( sama je to izjavila ). Druga stvar, iako ti je pravilom dopušteno da je prijaviš, nemaš prava da se vređaš što si ispao, kada si na hokejškakom terenu mislio postići fusbalskom loptom go. Kad imaš neku pesmu čekaš vreme i temu za nju, a i ma Slušanju sam pogodila da si Danica jer niko od 49 drugih forumaša sam znala da ne bi slao 'trol' koji tebi nije trol.

s obzirom na komentare, super i prođosmo.. mislio sam da ćemo biti 0...

Malo mesta, a jos toliko ima dobrih pesama od Anite, Amy, Grace, Sobel, Slavica...

Molim vas da stvarno usporimo s konverzacijom šta je trol. To je sve subjektivna stvar i sve je stvar ukusa. Smatram da takvi komentari mogu neke ljude da oteraju s FSCA a mislim da to niko ne želi.

I ja sam skoro poslao nešto što je bilo protumačeno kao trol i ok podneo sam i posle izneo svoje mišljenje i objasnio zašto nije trol. Nastavite sa slanjem pesama ako uživate u slušanju i ako uživate u atmosferi, ja zato i nastavljam sa učešćem, volim da slušam pesme i ok kako prođem prošao sam a šta ko misli o mojoj pesmi to je apsolutno subjektivna stvar.

Izvinite morao sam na kratko digresiju.

Aleksa, imas pravo da posaljes sta hoces, i isto tako ja imam pravo da tumačim kao trol nešto što na prvu vrišti da veze sa Evrovizije nema. Jednostavno se od početka izdvajalo po svim parametrima koje ne možeš porediti sa drugih 49 običnih pesama. Da je religiozna tema legit bi mi bio za top 10, u ovom kontekstu pesma ti je trol, jer ni tekstom ni muzikom ni vrednostima koje zagovara nema dodira sa Evrovizijom. Niti ta sama Danica bi ikada pozelela da ide na ESC ( sama je to izjavila ). Druga stvar, iako ti je pravilom dopušteno da je prijaviš, nemaš prava da se vređaš što si ispao, kada si na hokejškakom terenu mislio postići fusbalskom loptom go. Kad imaš neku pesmu čekaš vreme i temu za nju, a i ma Slušanju sam pogodila da si Danica jer niko od 49 drugih forumaša sam znala da ne bi slao 'trol' koji tebi nije trol.
Ma naravno da svako može da pošalje šta hoće i da tumači tuđe kako želi. Samo sam iskreno i emotivno odreagovao na takav komentar. Mislim da pesma definitivno nije zaslužila da se nađe poslednja u ovakvoj konkurenciji i sa jednocifrenim brojem poena.

A ako pričamo o stilu pesme, ovo je klasična etno pesma i nema nikakve veze sa religijom. Danica jeste izvođač duhovne muzike i naziv pesme možda na to podseća ali meni je ovo klasičan etno koji smo toliko puta viđali na esc-u. S toga i dalje mislim da nisam pogrešio u odabiru.

Sasvim je ok da se nekome ne svidi i ne glasa za nju, ali onda nema potrebe ni da komentariše u negativnom kontekstu ni izvođača ni pesmu. Ne mislim na tebe Paučice nego na osobu koja je napisala to što je napisala, a sama će se pronaći.

I na kraju nisi mi objasnila samo kakve veze konkretno Miach (jer sam je naveo kao primer) ima sa Evrovizijom?

Back