at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Vidim da svi komentarisu kladionice I samo kladjenje na JJ.
Ja moram da se pohvalim, od kada je izbacio pesmu verovao Sam, uplatio dok je kvota bila 8. Zao mi je samo sto nisam imao hrabrosti da stavim 10.000.
Ovako, dobitak 16.000Screenshot_2025-05-21-11-54-39-855_com.instagram.android.webp

Оће неко пустити ово на радију у Србији за месец дана? Неприметна песма.

Pobjednik već zaboravljen? Pregledi kao da su stali. On je jako simpatičan za razliku od prošlogodišnjeg antipatikusa, ali budimo realni nebitniji je čak i od njega. Kod tog prošle godine su ljudi barem gledali gimmick u suknjici.

Ne znam, ali nije vam ovo dobro. Određeni ovdje pišu kako se Eurovizija spašava time što ne pobjeđuju pjesme kao Espreso Makijato, ali baš suprotno, zbog toga što ne pobjeđuje hit nego nebitnoća ćemo ispaštati u budućnosti.
Mislim da bi bilo jako lekovito za ESC da je Espresso Machiato pobedio, iz vise razloga

Zanimljivo da je Austrija u ovom vijeku samo 4 puta bila u top 10, a 2 puta pobjedila.

Meni su i Wasted Love kao pesma, ali i JJ kao izvođač, miljama draži od Nema i The Code. JJ mi je delovao skromno i pristupačno još od samog početka – nekako normalniji i kao osoba i kao umetnik, u svakom pogledu. Nemo mi je, s druge strane, previše ekscentričan i jednostavno too much za moj ukus.

Obojica su svakako fenomenalni izvođači, vrhunski vokali sa kvalitetnim pesmama, i zato mi je ipak drago što su na kraju pobedili. Bez obzira na to što je jedna pesma više po mom ukusu, a druga uopšte nije.

Ako sam prošle godine od starta navijao za Baby Lasagnu i Hrvatsku, ove godine mi je sve nekako bilo ravno, bezlično i nebitno. Osim Albanije i Grčke, ništa me nije privuklo da poslušam više od 2-3x.
Iskreno, imao sam baš jak osećaj da će Austrija pobediti čim je pesma objavljena – produkcija je vanserijska, vokal takođe. Odmah su se austrijanci izdvojili u moru proseka i nekvaliteta ove godine.

Nastup mi je bio lep, ali nije me oduvao. Ipak, pobedili su kvalitet i celokupan paket – i to mi je jako drago.

Uz Srbiju, Austrija mi je posebno draga, logično, jer mi je druga domovina. Ko god da dođe u Austriju sledeće godine, sigurno će se osećati poštovano, bezbedno, slobodno… Ukratko, prelepo. Austrijanci su, po mom iskustvu, najtopliji među germanima – ljudi kojima kultura i respekt nikada nisu manjkali, koji znaju da saslušaju i prihvate bukvalno svakoga, daju mu šansu i podrže njegov trud ako ga primete. Fasciniraju me i dan-danas pre svega sa strpljenjem jer ,,šljama" imaju i previše i jako su svesni toga. Naravno, ne generalizujem nikoga, izuzetaka ima svuda, ali Austrija je, u svakom smislu, zemlja za poželeti.

Vidim da ima naših forumaša koji žele da prisustvuje ESC-u i mislim da je naredno izdanje – upravo zbog blizine, ali i svega navedenog – nešto što se ne bi trebalo propustiti. Nadam se da će biti u Beču, i priželjkujem to.

Sigurno bi sa pesmom "Lik u ogledalu" i onim nastupom sa izvesnim poboljšanjima imala zapaženiji rezultat, šteta

Meni je i sa jedne strane drago sto Zorja nije otisla, zasluzuje ona vrhunsku pesmu i vrhunski rezultat na ESCu. Sa ove dve pesme bi imala korektan rezultat na ESCu, ali ona zasluzuje vise. Pesmu kvalitetniju, sa boljom produkcijom, ekipom.

Nije loše za početak biti konkurentan i izgraditi stabilnu bazu, pa tek onda misliti na nešto više. Njen top 10 bi bio jako dobar za naše rangiranje i dobro bi nas pozicionirao, a možda bi značio i za sam PZE jer bi mogao da privuče ostale da se više zainteresuju i bolje ubuduće potrude. Na kraj krajeva, ništa ne sprečava ni nju da se ponovo prijavi i predstavlja nas posle toga, ne bi bila prvi povratnik koji doveo svoju zemlju do pobede

Zorja drugu godinu zaredom POJELA pobedničku ESC pesmu. Koliko mi je samo krivo što ne ume da potrefi adekvatnu PZE godinu. :cry:
I bolje sto nije otisla dosad. Ni Lik u ogledalu ni Zorja ne pokazuju ni deo njenog potencijala. The Code i Wasted Love pokazuju smer u kom treba da ide.

Znaci nikako muz, nikako Joksimovic, samo austrijska Teya i ta ekipa.

I ja se slazem da Zorji treba nesto jace, i Zorja i LUO su mi samo OK, nista vise od toga. Greota bi bila da je otisla s tim kad ovakvu glascinu ima, plus sve druge kriterijume ispunjava da bude predstavnik na kojeg bi bio ponosan.

Ali ako ce da dolazi sa necim na fazon The Code ili Wasted Love, onda bolje malo da saceka, moguce da bi doslo i do zasicenja kod publike sledece godine jer su dve godine zaredom pobedile pesme u tom fazonu

Znam ko je, samo nisam proverio da li je ona u TLZP pre no što sam postavio

Back