Meni su i Wasted Love kao pesma, ali i JJ kao izvođač, miljama draži od Nema i The Code. JJ mi je delovao skromno i pristupačno još od samog početka – nekako normalniji i kao osoba i kao umetnik, u svakom pogledu. Nemo mi je, s druge strane, previše ekscentričan i jednostavno too much za moj ukus.
Obojica su svakako fenomenalni izvođači, vrhunski vokali sa kvalitetnim pesmama, i zato mi je ipak drago što su na kraju pobedili. Bez obzira na to što je jedna pesma više po mom ukusu, a druga uopšte nije.
Ako sam prošle godine od starta navijao za Baby Lasagnu i Hrvatsku, ove godine mi je sve nekako bilo ravno, bezlično i nebitno. Osim Albanije i Grčke, ništa me nije privuklo da poslušam više od 2-3x.
Iskreno, imao sam baš jak osećaj da će Austrija pobediti čim je pesma objavljena – produkcija je vanserijska, vokal takođe. Odmah su se austrijanci izdvojili u moru proseka i nekvaliteta ove godine.
Nastup mi je bio lep, ali nije me oduvao. Ipak, pobedili su kvalitet i celokupan paket – i to mi je jako drago.
Uz Srbiju, Austrija mi je posebno draga, logično, jer mi je druga domovina. Ko god da dođe u Austriju sledeće godine, sigurno će se osećati poštovano, bezbedno, slobodno… Ukratko, prelepo. Austrijanci su, po mom iskustvu, najtopliji među germanima – ljudi kojima kultura i respekt nikada nisu manjkali, koji znaju da saslušaju i prihvate bukvalno svakoga, daju mu šansu i podrže njegov trud ako ga primete. Fasciniraju me i dan-danas pre svega sa strpljenjem jer ,,šljama" imaju i previše i jako su svesni toga. Naravno, ne generalizujem nikoga, izuzetaka ima svuda, ali Austrija je, u svakom smislu, zemlja za poželeti.
Vidim da ima naših forumaša koji žele da prisustvuje ESC-u i mislim da je naredno izdanje – upravo zbog blizine, ali i svega navedenog – nešto što se ne bi trebalo propustiti. Nadam se da će biti u Beču, i priželjkujem to.