Budućnost Srbije na Evroviziji

Zašto je bitno pošto-poto se predstaviti na Euroviziji kvalitetom i vanserijskim vokalom? Ne znam zašto se i dalje ESC doživljava kao The Voice ili koncert bečke filharmonije kad to nije. Pristojni, kulturni megavokalist Princ pronađen najnebitniji u čitavoj godini, a spomenuti Tomi Keš i Njemica koja se tri minute jedva sastavljala iznjedrili najveće hitove godine.

Postoji svet i van tvog okruženja i ljudi koje poznaješ. 🫴
Takav utisak sam stekao i na osnovu komentara ljudi po društvenim mrežama. Postavi anketu Tea Tairović vs Hurricane na neku od njih i sam ćeš se uveriti u ono što govorim.

Tea je odličan performer što je za današnje standarde Evrovizije postala najbitnija stvar. Pre svega bila bi mamac za dijasporu ali i stranu publiku takođe. Nije bila prateći vokal Maraji Keri, ali to koliko njene pesme zahtevaju od nje, toliko je u stanju i da otpeva. Možeš slobodno poslušati neki lajv nastup Aleksa.

Niko ni sličan njoj nije zakoračio na ESC scenu još od Hadise. Šta fali da posle godina bačenih na vijanje nekog 'kvaliteta' pošaljemo turbo folk, a kvalitet, koji je vrlo subjektivna stvar, nijedan stranac nema vagu na kojoj može da meri koja je pesma kvalitetnija, već glasa za ono što mu prvo zapadne za oko i uho. Veće su šanse da im za oko zapadne treš Tea nego čistačica Princ i to su činjenice.

Tea je odličan performer što je za današnje standarde Evrovizije postala najbitnija stvar. Pre svega bila bi mamac za dijasporu ali i stranu publiku takođe. Nije bila prateći vokal Maraji Keri, ali to koliko njene pesme zahtevaju od nje, toliko je u stanju i da otpeva. Možeš slobodno poslušati neki lajv nastup Aleksa.

Niko ni sličan njoj nije zakoračio na ESC scenu još od Hadise. Šta fali da posle godina bačenih na vijanje nekog 'kvaliteta' pošaljemo turbo folk, a kvalitet, koji je vrlo subjektivna stvar, nijedan stranac nema vagu na kojoj može da meri koja je pesma kvalitetnija, već glasa za ono što mu prvo zapadne za oko i uho. Veće su šanse da im za oko zapadne treš Tea nego čistačica Princ i to su činjenice.
Slušao sam je uživo Nanulina i bilo je baš loše. Igrala je lepo i pucala od energije tu nema zamerke. Ali pevanje pakao...

Ja sam svestan toga da nije ključ pobede najbolji vokal, ali nije ni štos da ode bilo ko samo zato što deluje da ima paket koji bi bio dobar ako taj neko ima ozbiljan manjak vokalnih sposobnosti i iskustva, a Tea Tairović je baš tu najranjivija, i ne verujem da bi to bilo kakav paket mogao da izvuče. Nemam ništa protiv da je pošaljemo čisto da vidimo na šta će to da liči, ali ne bi trebalo imati nekakva, a i ikakva očekivanja

Takav utisak sam stekao i na osnovu komentara ljudi po društvenim mrežama. Postavi anketu Tea Tairović vs Hurricane na neku od njih i sam ćeš se uveriti u ono što govorim.
Ja tebi verujem da je u tvom okruženju tako kako kažeš, ja ti samo sugerišem da postoje ljudi i van tvog "bubble"-a.

Nema potrebe da koristimo ankete na fejsbuku da dokažemo koja je popularnija pevaljka lol nemamo 16 godina

Ja sam svestan toga da nije ključ pobede najbolji vokal, ali nije ni štos da ode bilo ko samo zato što deluje da ima paket koji bi bio dobar ako taj neko ima ozbiljan manjak vokalnih sposobnosti i iskustva, a Tea Tairović je baš tu najranjivija, i ne verujem da bi to bilo kakav paket mogao da izvuče. Nemam ništa protiv da je pošaljemo čisto da vidimo na šta će to da liči, ali ne bi trebalo imati nekakva, a i ikakva očekivanja
Sve stoji, ali ajde realno kakve su vokalne sposobnosti ili iskustvo (mada ne znam kako Tea nema iskustva?) imali Konstrakta i Baby Lasagna, npr?
Hitičnost. Viralnost. Karizma. Originalnost. To je temelj svega i sve su to bitniji segmenti koji u konačnici mogu dovesti do uspjeha na ESC-u. A na to sve Tea može komotno odigrati (ok, originalnost manje-više). Mislim, meni je Tea generalno bzvz i njene pjesme su mi užas + ona mi je baš onako seljanka na n-tu potenciju, ali je ozbiljan performer bez obzira na sve i zašto da Srbija ne ne pokuša s njom ako recimo ima volju i tim koji može to izgurati kao jednu sjajnu priču

Dodajmo i repetitivnost tu. To zna cesto da bude zaraza i dovodi do uspeha u zadnje vreme.

• Like
Reactions: FFM
Tea Tairović popularnija od Uraganki? A tek voljenija? U kom univerzumu onda ja živim...

Bukvalno ne znam nikoga u mom okruženju da nešto obožava Teu, neki slušaju njene poznatije pesme ali niko nije neki fan. Dok je sa Uragankama bila totalno druga priča, nisam upoznao osobu koja ih ne obožava.

Svakako zar ne bi bilo malo blamantno na muzičko takmičenje poslati nekoga ko ne može da ubode ton dok peva. A teško da bi nadmašila i Ivanu Boom u igranju.
Boze koliko si delulu......

Btw cini mi se da su spekulacije za pojedina imena vise plod propagande da bi ispalo da je eto cela estrada samo cekala da ode "zuta Olja" da svi pohrle na ESC

Mislim da bi Tea dosta profesionalno pristupila projektu. Ima vec mnogo iskustva u industriji i sigurno bi znala kako da istakne vrline i sakrije nedostatke. Medjutim mislim da je RTS trenutno totalni trainwreck, tako da ne razumem zasto bi se Tea, koja je na vrhu popularnosti, uopste upustala u sardnju sa njima u ovom momentu kada se ne zna sta ce biti sutra.

Ja tebi verujem da je u tvom okruženju tako kako kažeš, ja ti samo sugerišem da postoje ljudi i van tvog "bubble"-a.

Nema potrebe da koristimo ankete na fejsbuku da dokažemo koja je popularnija pevaljka lol nemamo 16 godina
Nije sve kao u mom okruženju, nije bitno šta kažu ljudi po mrežama pa na osnovu čega onda temeljiš tvrdnju da je Tea popularnija? 🤷‍♂️

Boze koliko si delulu......
Jedini argument na sve što kažem je to da sam ja delulu. Pametnom dosta da sve shvati.

Mislim da bi Tea dosta profesionalno pristupila projektu. Ima vec mnogo iskustva u industriji i sigurno bi znala kako da istakne vrline i sakrije nedostatke. Medjutim mislim da je RTS trenutno totalni trainwreck, tako da ne razumem zasto bi se Tea, koja je na vrhu popularnosti, uopste upustala u sardnju sa njima u ovom momentu kada se ne zna sta ce biti sutra.
Čak i da trenutna situacija nije kakva jeste, čini mi se da će izvođači koji imaju nekakav prepoznatljiv scenski obris i koji vole da organizuju sve shodno estetici i zvuku koji furaju (posebno *zvezde*), uvek pomalo biti rezervisani za PZE/ESC priče kada je u pitanju gotov proizvod. Sa RTS-om nikada nismo na čistom da li će oni celu priču provući kroz svoj filter večite nemaštine.

Doduše, sve pre Princa je bilo uglavnom copy/paste, ali su nastupi uvek lošije bili snimljeni na Evroviziji i mislim da za to nema opravdanja. Eventualno Torino da se oprosti zbog one crkle šklopocije, ali je tu je svakako Konstrakta harizmom vukla nastup.

Back