Budućnost Srbije na Evroviziji

Sve stoji, ali ajde realno kakve su vokalne sposobnosti ili iskustvo (mada ne znam kako Tea nema iskustva?) imali Konstrakta i Baby Lasagna, npr?
Hitičnost. Viralnost. Karizma. Originalnost. To je temelj svega i sve su to bitniji segmenti koji u konačnici mogu dovesti do uspjeha na ESC-u. A na to sve Tea može komotno odigrati (ok, originalnost manje-više). Mislim, meni je Tea generalno bzvz i njene pjesme su mi užas + ona mi je baš onako seljanka na n-tu potenciju, ali je ozbiljan performer bez obzira na sve i zašto da Srbija ne ne pokuša s njom ako recimo ima volju i tim koji može to izgurati kao jednu sjajnu priču
Baby Lasagna i Konstrakta su imali izvanrednu zamisao i dobro odrađan koncept, i pevaju takve žanrove gde im taj manjak nije toliko problematičan, jer to ipak nije standardna pop forma pesama, mada opet ne znači da im to nije zasmetalo da ostvare i bolji rezultat, jer je njih baš žiri ozbiljno zakinuo. Za harizmu mogu da se složim. Hitičnost i viralnost - pokazalo se na primeru Rose Linn i Teya Dore da to nije dovoljno, ali dobro, Sam Ryder je pokazao kontra-slučaj(s obzirom da je pravi pobednik ESC 2022). Kad pričamo o iskustvu tu sam mislio na live nastup, kažeš da je sjajan performer, ne sporim, ali ne pamtim ni jedan live performance od nje koji mi je ostao upečatljiv

Teodora Džehverović je potvrdila da se neće prijaviti sada ove godine, u intervjuu za Zoricom, ali je nagovijestila 2026., odnosno za 2027., i kaže da je zacrtala za ovu godinu da mora da uči engleski, jer "ne želi da se bruka" 😂

Ma ili nas očekuje neki stranački bot sledeće godine, ili neko nebitan za koga će se RTS iscimati 2 % od maksimalnih 100 %.... ne verujem da će popularne zvezde odmah potrčati za predstavljanjem Srbije, ali mislim da predstavnike kao štu su Konstrakta ili Luke Black nećemo imati. Takođe verujem da je moguće da se zainteresovanost RTS-a za Evroviziju vrati na eru 2013- 2017!

Pretpostavljam da je jedini razlog zašto se nismo povukli, odnosno zašto ćemo učestvovati 2026,je taj što će takmičenje biti održano u Austriji,koja je geografski veoma blizu nas(pogotovo Beč,koji je od Beograda udaljen samo 550 km),i tamo je ogromna naša dijaspora. Inače,da je umesto Austrije domaćin neka druga,udaljenija zemlja,sa manje naše dijaspore,povukli bi se sigurno,s obzirom na ovu političku situaciju.

Ivana Boom nema neku popularnost kao solo izvođač, a opet, akcenat nije na plesu. Meni lično nešto ne prija Tein vokal, ali trenutno je na nekom vrhuncu slave, pa može da iskoristi.

Ајд бар неки Новосадиста да буде на Евровизији (не рачунам небитну Тијану). Плус, Теу погурамо као припадника ромске националне мањине. Покажемо још једном да смо мулти-култи. Кад су већ Џипси и Зејна могли да се самопромовишу као перјанице ромске музике.

Ma ili nas očekuje neki stranački bot sledeće godine, ili neko nebitan za koga će se RTS iscimati 2 % od maksimalnih 100 %.... ne verujem da će popularne zvezde odmah potrčati za predstavljanjem Srbije, ali mislim da predstavnike kao štu su Konstrakta ili Luke Black nećemo imati. Takođe verujem da je moguće da se zainteresovanost RTS-a za Evroviziju vrati na eru 2013- 2017!
Ja se nadam da ovo sranje od situacije moze da ispadne "perfect storm" za ESC i da RTS odluci da odabere izvodjaca koji moze sve sam da osmisli i odradi za ESC.
Savrsena situacija u ovom slucaju: 3 pa 1. Uslov za prijavu - mozes da finansiras svoj nastup na Evroviziji 🤣

Ja mislim da neće ni biti konkursa ove godine, tj da ide Interno. Ali videćemo nema još mnogo vremena da ga raspišu.

Konkurs može biti raspisan i 1. novembra. Dovoljno je da traje 10 dana, ko je razmišljao o tome da se prijavi ili ima spremnu pesmu prijaviće se. Ko nije, ne bi mu bilo dovoljno ni da konkurs traje pola godine.

Prema dosadašnjem iskustvu, za većinu nije dovoljno 10 dana. Mnogi su se prijaviljivali u poslednja dva dana, i čak ni tada nisu sasvim završili pesme, već su ih naknadno dorađivali.

Konkurs može biti raspisan i 1. novembra. Dovoljno je da traje 10 dana, ko je razmišljao o tome da se prijavi ili ima spremnu pesmu prijaviće se. Ko nije, ne bi mu bilo dovoljno ni da konkurs traje pola godine.
Moze i prvog januara, činjenica je da ako ne bude do sredine sep da ga neće ni biti.

Ja sam za Teu apsolutno. Ja sam dete turbofolka, želim srBsku Sofi Marinovu na ESCu bre!

Šalu na stranu, treba nam jedan dobar pi*kotres na sceni u Beču. Tako da Tea i niko drugi!

#TeamTea

Za Hurricane nismo znali sve do decembra da li će ići na Eurosong potvrđeno, tako da moguće ni da ovog puta RTS ništa ne bude otkrivao osim eventualno potvrde učestvovanja ili neučestvovanja. Ako do oktobra ne bude konkursa onda vrlo vjerovatno neće biti nacionalnog izbora. Pretpostavljam sada im je cilj prvo imenovati novu osobu na Oliverino mjesto.

Сви ти који су се пријављивали у минут до 12, па још и са недовршеним песмама, тако су и деловали на сцени, недовршено и скарабуџено.

Следеће године иде опајдара, ту сам убеђен

Ali Aleksa RTS u to doba uvek produži konkurs za 10 dana. I svake godine svi šalju neke demo verzije pa posle lickaju kada prođu. Tako da nema šanse da kod nas traje konkurs 10 dana. Nismo mi Melodifestivalen gde se ljudi otimaju da se prijave.

Konkurs otvoren:

PZE25 18.07.
PZE24 26.07.
PZE23 01.09.
PZE22 28.09.

Hajp je očigledno Prinčevim ispadanjem u polufinalu jer datum početka konkursa se svake godine pomerao i počinjao ranije nego prethodne godine.

Kontam da je cela ova sitacija i sa Oliverom uticala na pomeranje konkursa ako ga uopšte i bude.

Kao neko ko je bio na koncertu Tee Tairović u Areni mogu samo reći da 95% estrade može da joj zavidi na energiji, faktoru X i onome što je postigla u karijeri bukvalno od ničega.
Ja bio u Areni i lepa je Tea uživo, ali mi je već posle uvodnog dela konstantno zvučala isto, sve mi je bilo više neko mumlanje i dosadno. Energija i seksipil ok tu se slažem, doduše ja nisam fan, ne znam ukupno tri pesme, nego dobio kartu pa kao ajde.

Najjači doživljaj mi bio ulazak Azisa koji je baš prodrmao publiku.

Za Hurricane nismo znali sve do decembra da li će ići na Eurosong potvrđeno, tako da moguće ni da ovog puta RTS ništa ne bude otkrivao osim eventualno potvrde učestvovanja ili neučestvovanja. Ako do oktobra ne bude konkursa onda vrlo vjerovatno neće biti nacionalnog izbora. Pretpostavljam sada im je cilj prvo imenovati novu osobu na Oliverino mjesto.
Na Oliverino mesto će verovatno Sandra Perović, nema ko drugi. Jedino je pitanje da li će ona to prihvatiti sada kada je ostala usamljena tamo.

Back