Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Realno u ovoj krizi stvaralastva u muzici, tesko da cemo biti fascinirani i narednih godina, ali izbor je korektan. Mislim da sa Zejnom mozemo konkurisati top 15 na ESCu.

Živ me sram pojede majke što ću ovo reći, ali meni na prvo slušanje najbolji Eegor 😭😭😭
Zasigurna trojka najbolja na prvo slušanje: Eegor, Zejna i Aleksandar

Sve u svemu, pristojan festival. Nema nijedne peame zbog koje bih prevrnuo očima kao prošle godine na Vampire, Tanju Banjanin, Jocu Ajkulu itd. A nema ni pesme koja me je u svakom smislu oduvala. IPAK, mislim da se mnogo pesama oslanja na nastupe, mirišem neke potencijale, pa se nadam da tu neće biti promašaja.

Last edited:
Živ me sram pojede majke što ću ovo reći, ali meni na prvo slušanje najbolji Eegor 😭😭😭
Zasigurna trojka najbolja na prvo slušanje: Eegor, Zejna i Aleksandar

Sve u svemu, pristojan festival. Nema nijedne peame zbog koje bih prevrnuo očima kao prošle godine na Vampire, Tanju Banjanin, Jocu Ajkulu itd. A nema ni pesme koja me je u svakom smislu oduvala. IPAK, mislim da se mnogo pesama oslanja na nastupe, mirišem neke potencijale, pa se nadam da tu neće biti promašaja.
kakav sigmund frojd?

Posle prvog slušanja utisci osrednje, onako kako sam očekivao otp. Ženske pesme ima dosta sličnih i međusobno će se poklati.

PRVO POLUFINALE
Ana Mašulović - Zavoli me
X Skip.
Bella - Trampolina X Junior ESC, ali i tamo bi bilo slabo xD vuče mi na Irsku lajku samo više krindž.
Đurđica - Moma mala X Matrica zvuči kao demo.
Eegor - Klaber X Kaarija meets Krankšvester meets Narodno poselo, bravo @eegorizam !
Iva Grujin - Otkrivam sebe X Preglupo.
Kosmos Trip - Sve je u redu X Sviđa mi se zapravo, slušao bih ujutru da me razbudi.
Lores - Unseen X Preravno, fali dinamike.
Makao - Daj nam svet X Jeftino, loše.
MIRNA - OMAJA X Ravno i slabo.
MANIVI - Svaki dan X Sviđa mi se progresija u pesmi, synth je prejak. Slušao bih.
YANX - Srušio si sve X Lepa je pesma, ali mi nešto fali na prvo slušanje. Možda se posloži posle.
Zejna - Jugoslavija X Previše vuče na Loreen, imam osećaj da bi bile optužbe da je plagijat Tattoo lol.

DRUGO POLUFINALE
Aleksandar - Sudbina
X Zvezde Granda meets Melfest xD zanimljiv miks.
Aleksandra Sekulić - Kule X Versovi dosadni, ali "ije ije ije" mi je super i dosta daje na dianmici.
Avgust - Jabuka X Odlično. Samo da ga malo promeša pred kraj.
Brat Pelin - Fräulein X Podseća na Pavlovića most, samo više orijentalno. Sviđa mi se.
GEMINNI - Metar sreće X Vrteće po radiju-s. Prijatan dobro jutro kafica popić.
Harem Girls x Ivana - Bom Bom X Ne sviđa mi se uopšte lol, baš jedva mogu za išta pozitivno da se uhvatim.
Jack Lupino - Adrenalin X Ovo je toliko sranje da mi se sviđa.
LAVINA - Kraj mene X Hmmm zanimljiva progresija. Slow burner je tako da kontam da će mi se sve više i više svideti, što za esc generalno nije dobro.
LU KA - Veruj X Michael Ben David 🇮🇱 meets Tooji 🇳🇴
Milica Burazer - Svima vama treba mama X Ne.
Sanja Aleksić - Ko me proba X Mnogo ženskih pesama na istu foru.
Zona - Čairi X Meh, više sam očekivao. Baš narodski i jednostavno.

Mislim da su Eegor ili Lavina najbolji izbori za ESC u zavisnosti od nastupa.

Zona jedina opravdala očekivanja od IDJ kandidata, Lores i Sanja podbacile.
Jugoslavija > Najbolja > Rumba
Aladin > Bom Bom
Po meni sa ovim paketom Haremke ne idu 100% u Beč, a pesma je trebala da da takav utisak i to na prvu, jer to se od njih očekivalo iskreno.
Festival bolji nego prošle godine, nema toliko neslušljivih pesama.

Pesme koje su mi se izdvojile na prvu:

Zona - Čairi
Zejna - Jugoslavija
Lu - ka - Veruj

Uskoro detaljniji komentari svakako 💅🏻

Vidim da već favorizujete Eegora i Pelina meni su obe pesme sprdnja i nisam van joke entry - ja na Evroviziji. Prosto mi to nisu pesme to su za mene pokušaji da se bude kul i drugačiji, ali evo već kreće silovanje mozga “tO eVrOpA traži baš smo loodi hajde da šaljemo to” 💀💀💀💀

Zona jedina opravdala očekivanja od IDJ kandidata, Lores i Sanja podbacile.
Jugoslavija > Najbolja > Rumba
Aladin > Bom Bom
Po meni sa ovim paketom Haremke ne idu 100% u Beč, a pesma je trebala da da takav utisak i to na prvu, jer to se od njih očekivalo iskreno.
Festival bolji nego prošle godine, nema toliko neslušljivih pesama.

Pesme koje su mi se izdvojile na prvu:

Zona - Čairi
Zejna - Jugoslavija
Lu - ka - Veruj

Uskoro detaljniji komentari svakako 💅🏻

Vidim da već favorizujete Eegora i Pelina meni su obe pesme sprdnja i nisam van joke entry - ja na Evroviziji. Prosto mi to nisu pesme to su za mene pokušaji da se bude kul i drugačiji, ali evo već kreće silovanje mozga “tO eVrOpA traži baš smo loodi hajde da šaljemo to” 💀💀💀💀
Nema te > Jugoslavija > Najbolja > Rumba

Back