Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Ukusi su rezličiti. Meni Aladin mnogo bolja pesma i prikladnija Evroviziji.
Mnogo mnogo bolja, pogotovo što je tekst prošle godine bio baš pun pogodak, tipa "došla nova dragA." I odmah je ulazio u uši, za razliku od ove nabrajalice.

Pa sigurno ce objaviti eng verziju (Lavina) u nekom trenutku ako je originalna. Mozda i pred PZE da obezbede sigurne glasace medju fanovima. Mozda spot. To je sad marketing. Oni su ljudi profesionalci. A ovo je rezultat kad pravis ono sto inace sviras i ne dodvoravas se standardnoj ESC publici.

Bice mi jako zao Zejne jer je Jugoslavija odlicna, pobedila bi 23e, 25e. Ali desi se The One pesma s vremena na vreme, obzirom da su komentari ovde uglavnom pozitivni, a oni siroj publici nepoznati, samo da se iskrcka i PZE je prakticno njihov ako bude posteno glasanje. Retko da neko relativno anoniman, a sa dark metal pesmkm npravi ovoliki fuzz prvog dana, i da se i mi kao fanovi ovde slozimo da je to to. Pa to se ni 2022e nije dogodilo.

Sto je najbitnije. Slozicemo se i da njihov rezultat na kraju dana i nije bitan ako bismo svi bili ponosni (ili bar veci deo) da nas predstavljaju. Ali sa druge strane kad se kockice sloze, ni rezultat ne izostane...

Što je najgore, meni se pesma Yanx sviđa, lepo ona peva, pesma miluje uši.... i onda kontejner razbije svi magiju 🤣

Jugoslavija mi ne izlazi iz glave ceo dan...
Pa keči je. Zaraza živa. Ali Srbija kojoj je naslov Jugoslavija sa pesmom koja podseća na Juriforiju vs progresiv dark metap underdoga koji kuha na engleskom?
Ili Lores, Eegor? Meni ce svakako da bude zao, ovo je ona godina kad cemo odbaciti potencijalno odlicnog kandidata iz ovog ili onog razloga.

Lavina ne bi prošla u finale ESC. Isuviše je to ravno. Jedino što sam ja primetio je da pevač liči na Damianoa iz Maneskin pa možda da ga kopira i zavrti priču o seksepilu. Onaj key change na kraju je trebao ranije da dođe i da malo ubrza pesmu da bi to bilo pitko za ESC publiku.

A žiri koji je određivao ko prolazi u 1/2 treba zauvek zabraniti da se bave ovim poslom. I to samo zbog onog lika što peva o jabuci. To je sramota koliko je to loša pesma. Deca kada prave pesme na tim dečijim rođendanima zvuče 100 puta ozbiljnije od njega.

Lavina ne mogu ni u teoriji da pobede na PZE. Skroz mi je ok da vi volite taj stil, ali to siroj publici nije primamljivo. Pesma nije dovoljno komercijalna i upecatljiva. Nemam nista protiv tog zanra, ali kad se uradi kako treba. Npr Smash into pieces su mi dobri i imali su njihov prepoznatljiv stil prilagodjen festivalu i sirim masama, naravno imamo i primere i sa ESC-a poput Mange.

Onako na prvu Zejna je najkompletnija. Ima odlično produkcijski odrađenu pjesmu koja lagano ulazi u uvo, ima iskustvo da to i iznese. Žiri friendly, publika će sigurno glasati za nju. Konačna odluka će naravno zavisiti od uživo nastupa na kraju... Ali nekoliko sati nakon izlaska svih pjesama dok je sve friško i utisci se nisu skroz slegli, Zejna ima najveće šanse i definitivno je favorit br. 1.

Lavina ne mogu ni u teoriji da pobede na PZE. Skroz mi je ok da vi volite taj stil, ali to siroj publici nije primamljivo. Pesma nije dovoljno komercijalna i upecatljiva. Nemam nista protiv tog zanra, ali kad se uradi kako treba. Npr Smash into pieces su mi dobri i imali su njihov prepoznatljiv stil prilagodjen festivalu i sirim masama, naravno imamo i primere i sa ESC-a poput Mange.
Smash Into Pieces je standardna pop muzika maskirana u rok. Doslovno švedska mekdonalds muzika. Ne treba porediti uopšte.

Back