Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Evo i ja da otvorim sezonu, nikad me u životu eksel nije ovoliko izmučio pa daj da okačim 😂
Al žalosni brojevi i malo dinamike

*Znači da su pesme objavljene dan kasnije

Dnevni chart za 06.02
1770397791457.webp

Kretanje ukupnih strimova
1770395259646.webp

Kretanje dnevnih strimova
1770395308898.webp

Problem sa bendovima je taj što ne razmišljaju da nastup koji spremaju za PZE mora biti kao mini spot, da je bitno da koketiraju sa kamerom i da se svaki sekund planira. Neka analiziraju nastupe nekih uspešnih bendiva, videće da uvek postoji veza koju gradi prvo frontmen sa kamerom a onda ostatak benda produbljuje tu vezu, znači nema praznog hoda kad publika pomisli "šta ja sad ovde treba da gledam".

Bendovi greše kad očekuju da je dovoljno da se spreme kao za festival i publiku koju neće imati u studiju.
Mada imam utisak da Lavina zna sta radi. Pogledajte im videe i ekipu i live nastupe- eksponiranost frontmena.

Pre će biti scenario da će se Niš i okolne opštine organizovati i podržati ih i da će iz te regije imati veliku podršku. Jer svakom je familija iz nekog sela okolo, neko ima nekog u opštini, itd. Plus ta neks manjina od kolega i metalaca koja će ih podržati plus devojčice, plus otali ljudi koji prate PZE svake godine i misle da su kul i da to treba da šaljemo.
Pa tako ce se isto organizovati i familija za sve izvodjace.

Evo na primer, imam osecaj da Iva Grujin ima jedno 10ak brace i sestara, 12 striceva i 15 tetki.

Sanja Aleksić i Lavina najveći groweri gledajući taj grafikon. Iskreno sam ih najviše vrtio na Spotify poslednjih 2-3 dana iako nemaju veze jedno s drugim. Što implicira da su oni acquired taste i drugim slušaocima. Biće zanimljivo.

Ali sve ove pesme su imale Evrovizija factor - ili su bile glasne s puno prskalica ili imale dodatak pop zvuka. Kraj mene jeste kvalitetna, ali ravna do samog kraja i smatram da ne može da se poredi s ovim pesmama 🫠
Mene je pesma oborila na prvo slušanje a uopšte nisam iz tog muzičkog pravca i zato me je još više zaintrigirala. Oseća se da je napravljena organski ali da, definitivno bi morala malo da se izmeni ako bi je slali.
A statistika me je podsetila da taj pravac zapravo ima prođu, a ne kao vid insinuacije za stvarnu pobedu Lavine. Pre za solidan plasman.

Prvo mesto je ove godine već rezervisao i tu nema šta da se iko nada..

Zejna, volim te ali

Sa mnom kreni sad, vidi sjaj
Moj si lek, moj dar, sudbina
Dodir tvoj ugasiće mrak
Spremna sam, nebo daj
Daj nam znak

Lagano, lagano, sve je u redu
Pomalo, pomalo, srce u ledu
Otopi usnama vrelim da svane
Nadu mi daj

Jugoslavija smo ti i ja
Molitva i nebo
Zlato su i srebro
Nada sam ti poslednja

Jugoslavija smo ti i ja
Razor i tišina
Svetlost i silina
Ljubav sam ti donela

Not Understanding What Is This GIF

Nadam se da ste pogledali intervju i čuli šta kaže o značenju teksta "Jugoslavije".

Koliko sam shvatio, pevušili su Jugoslavija dok su smišljali tekst, u šta 100% verujem. Mislim gomila lepih reči, lepo se rimuju, što da ne...

Kada smo kod teksta, moram da pohvalim, apsolutno i potpuno neočekivano, Brata Pelina i Eegora.
Iako zajebantski i šatro neozbiljni tekstovi, jedini su među favoritima gde se priča i melodija potpuno prate i razvijaju od prvog do poslednjeg minuta. Nema oslanjanja na konstantno ponavljanje, nema praznog hoda, a opet nije pretrpano. Svaki deo pesme nosi novi tekst i nadograđuje priču. Iako mi se realno više sviđaju Zona, Zejna i Lavina, ove 2 pesme na neki način više poštujem.

A kako ona stoji sa Engleskim ? Ne deluje mi baš da obožava kameru ovako u intervjuima, to može biti problem na tim promocijama.

Dobra je, al kad te tako neko pita realno bolje kažeš nešto što nije mejnstrim da se vidi da pratiš. Ovako non-stejtment odgovor

Back