Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Nakon slegnutih utisaka od juče:
Kao prvo, LaWINa je apsolutno prevazišla samu sebe! Od onog što su nam servirali i preneli juče može ozbiljno da se rikne! Taj utisak nikako da mi se slegne😁

Dok sam gledala nastup sam prvo mislila da stejdzing i kamera nisu idealani.
Odgledala sam video više puta i došla do zaključka da su sve apsolitno osmišljeno i u savršenoj harmoniji sa pesmom odradili. Svedeno, atmosferično da ti ništa ne odvlači pažnju osim da gledaš u Luku i svo vreme misliš, šta će sledeće da se desi dok si u nekoj vrsti katarze...

Jedina dva kadra za menjanje:
- Njegov brat se spotakao ili tako nešto i dok je išao ka mikrofonu je to zabeleženo. Taj široki kadar u finalu ne želimo da gledamo.
- Kad peva "Zašto me gledaš 's visine" i Luka gleda ka gore, kamera ga snima odozgo u širem kadru. E TU daaaaaaj teee, molim vas, taj close up samo na njegovu ekspresiju face ili očiju.

Ostalo sve spakovano i momke šaljemo sa najvećim mogućim ponosom u Evropu da pojedu svveeeeee.

Lavina ce samo u jednom momentu da iskoci na prvo mesto trendinga. Verovatno je u pitanju ko je prvi usao, jer je sa istog kanala.

Overall utisak - Jack Lupino u finalu e Eegor nije? Ko i kako je stelovao glasove mene zivo zanima.
Lu-Ka - ja sam plesac, ja sam plesac
Lukin nastup -
6 7 Hamster GIF by Grind

Salim se, u sustini lepi kostimi, zraci samopouzdanjem, meni se glas i dalje ne svidja.
Zona - Prelepa estetika, ridjokosa, plavokose plesacice, sumska atmosfera, kao vile neke
Geminni - jedan od mojih overall favorita, neizmerno mi je drago da su u finalu. Pesma je toliko pozitivna i neprentenciozna. Verujem da je ovo ziri pogurao i hvala im na tome
Lavina - opravdala sve sto sam rekao, nacicu i quotovacu sebe tokom dana posle prvog slusanja. Malo sam bio skeptican zbog isecka, ali nismo imali savrsenjeg i kompletnijeg ucesnika od Konstrakte na nacionalnom finalu
Brat Pelin - Nasmejao me je, superiska je nastup, ali kao sto sam i govorio sve mi je ovo za lokal upotrebu, ne internacionalno takmicenje.
Harem Girls - Sve u svemu, mislio sam da ce biti bolje, ali zapravo je sve bilo losije nego prosle godine. I kostimi, i sminka, i nastup, i najbitnije PESMA. Jedina moja greska je Ivana. Ona je pokazala pravu lavovsku energiju, da vlada scenom, pleni lepotom, i da nije za vrstu muzike kojom se bavi nego bas necim ovakvim.

Ovo mi je jos jedan u nizu skandala. Ali me podsetiti za termin gde neko nema novca isfinansirati sebi neki luksuz pa mu ga poklone imucniji?

E, ako neko može da napravi gif Lu-ka face kad je skapirao da mu pola sakoa ostalo na ramenu?
Bio bi Eeeeeepic gif za vrlo čestu upotrebu😂
Dečko je perfekciinista, vidi se iz svemira✅

4 pesme u trendingu trenutno.

3. Zejna
10. Eegor
19. Brat Pelin
28. Harem Girls x Ivana

Dakle, to je ono što Srbija verovatno želi :)

Koliko je Eegor pokraden, jezivo. Ali ajde možda zbog njegovog ispadanja pobjednik bude bolji jer neće biti dodatnog rasipanja glasova (tješim se)

Ali Lavina ima najviše pregleda, lajkova i komentara, čudi me da nisu upali još, neka Caka (Storia del amor) mora postojati

Ljudi da mi ne zivimo u nekom bubble univerzumu? Fizicari kazu da sve sto je fizicki moguce neigde zaista postoji. Evo Eegor 10. u trendingu, a nije u finale usao.
Samo još kvantnu fiziku nismo apsolvirali. Sve drugo kidamo!
I da, u paralelnom univerzumu se sve ovo isto događa, samo ko zna u kojoj verziji?
Tamo Jabuka pobedila na ESC-u

Sada o onima koji nisu prosli
Aleksandar - vokalno savrsenstvo, sve je klinknulo ali iz nekog razloga nije prosao, ne razumem zasto, superiorniji mi je bio u svakom smislu od Luke osim u plesu, tako da bi mi bilo pre fer da su njih dvojica zamenili mesta u finalu
Burazer - osetilo se da nesto nije u redu. Prehlada, stavec, jedva je ono izdrazala. Bilo je zanimljivo.
Aleks Sanja - Preslatka, bas sam uzivao, ocekivao sam da ne prodje jer je pesma previse radio friendly i nema ni jedan takmicarski apsekt. Svakako cu je slusati i dalje
Sekulicka - cudno mi je da ona nije pogurana u finale od strane zirija. Nekako od svih, posle Lavine, delovala je najsamouverenije, najalagnije. Opet nejasno kako Lupino upadne a ona ne

i Avgust 🍏 meni je ovo hit veceri. Estetski odlicno, vizuelno top, muzicki vozi na max! Mojih 20 poruka je otislo njemu. Ali razumem zasto se nije nasao u finalu - nedostatak publike, ziri i slicno, na pesmu koja nije favorit od samog starta, vec je pri dnu. Ocekivan ispadak ali mi je jako zao.

E sad za kraj posta da se osvrenem za pobedu u finalu.
Jedini koji od Srbije mogu da naprave nesto spektakularno, a to ne kazem olako, i pomislio sam kad sam cuo pesmu, i udju u trku za pobedu (koja se nece desiti zbog politicke situacije, ziri bi nas sprecio kao i Ruse 2015e, 2016e, prosto mi nismo sad Eu orijentisani kolko god tako da cemo biti u nezavidnom polozaju, ali da budemo u nekoj vrsti igre) su Lavina. I tu nema diskusije.
Tri koraka ispod su
Zejna i Zona - smatram da bi obe bile odlicne predstavnice i ne bi nas razocarale ni nastupima, ni ponasanjem ni rezultatima. Bio bi to neki middle ground, ali ne bismo bili non event takmicari kao prethodnih godina.

Mirna mi je i dalje jedna od omiljenih finalista ali lets be real, ne bi ona dalje od 12og mesta.

Back