Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Jedino na redditu vidim da tzv. "stranci" botuju za Lavinu van jutjub komentara, a r/eurovision na redditu je poznat po tome što je alternativnije mesto od drugih esc medija. Discord je bio nekad isto, ali su ga preuzele "yaaas slay girl" fanice i sada je isto kao većina drugih mesta.

Evo nekih rendom i neočekivanih glasova članova žirija koje su davali u finalu od 2018. do danas. Nije vezano za plasman pesme već i za žanrovsko opredeljenje člana žirija u odnosu na pesmu kojoj je data dvanaestica:

Ivana Peters -> Ivan Kurtić (Ni sunca ni meseca)
Aleksandra Kovač -> Neda Ukraden (Bomba)
Coby -> Nađa (Moj prvi ožiljak na duši)
Žika Zana -> Dušan Kurtić (Za tebe živim)

Inače, apropo prošlogodišnjeg žirija, podsetio sam se ko je bio godinama u žiriju i došao do zaključka da nije bilo ništa gore nego inače, uglavnom je bila jedna progresivna osoba u žiriju (to je tad bila Zorja), a maksimalno dve (2024. Šerifovićka i Sajsi, mada tu je bio i Sedlar koji nije baš kategorija Žike Zane i Slobodana Markovića).

Zašto ovo pišem? Sastav žirija 2022. godine je bio blagi užas, doslovno gore nego 2025. i doslovno najviše obećavajuća osoba u tom sazivu bila je Una Senić.

Ovo je možda prilično lično što ću da izjavim, ali nemam sa kim da podelim osim u ovom našem bubl forumu:
Niti slušam ovu vrstu muzike, niti sam vernik. Agnostik po prirodi.
Juče sam čula izjavu od Luke da ovo nije ustvari ljubavna pesma već da ima veze sa božijim i obraćanje njemu/njoj.
Kad sam ponovo poslušala Kraj mene (što može da znači i moj kraj) u tom kontekstu preneo mi se nepoznati osećaj i morala sam da zacmizdrim.
Izvinjavam se na ovom. Bilo je puno jače od mene.

Back