Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

koncept je u teoriji dobar, ali u praksi promašaj i to je ok, svakome može da se desi. Ne treba sad ni da se razapinje zbog toga ali ni da se kreiraju neke priče o nepravdama. Nema potrebe zaista.
ali kako je ona tacno tu promasila? Kazes ideja je dobra, praksa nije. Kako moze ona sa bude kriva sto RTS nije odradio dobro posao i to implementirao kako valja? Jel vama stvarno logicno da neko ko je ulozio toliko novca i bio favorit pre takmicenja samo predje tako preko toga i posle toliko zamerki i pljuvanja koji su njoj bili upucivani cele nedelje? Ne znam sta je pogresno u tome da objasni situaciju i predstavi ideju nastupa koja je bila prosledjena produkciji. Jos samo fali da je izjednacite sa majom nikolic koja je pljuvala po drugim takmicarima i govorila da je namesteno lol

ali kako je ona tacno tu promasila? Kazes ideja je dobra, praksa nije. Kako moze ona sa bude kriva sto RTS nije odradio dobro posao i to implementirao kako valja? Jel vama stvarno logicno da neko ko je ulozio toliko novca i bio favorit pre takmicenja samo predje tako preko toga i posle toliko zamerki i pljuvanja koji su njoj bili upucivani cele nedelje? Ne znam sta je pogresno u tome da objasni situaciju i predstavi ideju nastupa koja je bila prosledjena produkciji. Jos samo fali da je izjednacite sa majom nikolic koja je pljuvala po drugim takmicarima i govorila da je namesteno lol
U praksi je promašaj jer njoj ne leži da peva okačena o plafon, lebdi u vazduhu. Kao da je ona razvalila sve ostalo, ali eto samo je osvetljenje koštalo pobede. Prosto, videlo sa da je stegnuta čitavo vreme. Nije ona ni Pink ni Beyonce koje imaju iza sebe po 20+ koncerata gde lete na sajlama pa da njen mozak potpuno zanemari i ne optereti se potencijalnim tehničkim poteškoćama.

Ovde je niko nije pljuvao. Pa ni ja. Tek se nisam dohvatio ruznih komentara, niti problema kojih je evidentno bilo oko nastupa. Bilo mi je beznacajno.

Ali kako se uzbudila zbog komentara na Xu i youtubu, pa osula paljbu nakon, neka je. Pokazala nivo nezrelosti, a pakost koju po svemu sudeci poseduje, i sujeta izasle na povrsinu.
Budi ti borac za ljudska, manjinska prava, pravdu. Sve sto je govorila godinama, meni je ovim ponasanjem posle PZE-a palo u vodu. Kao i nekolicini ucesnika, ponavljam u vrlo lepoj PZE godini, i ispali su malodusni.

I niko mi nece zabraniti da to iskomentarisem ovde, niti me etiketirati zbog toga.

Jer zaboga da se Lavina nije prijavila, tehnicki bi pobedila! Ali istina je da verovatnije ipak ne bi, jer je celu tu negativnu atmosferu oko sebe, GENERISALA SAMA. Koliko god da mi je bila draga, apsolutno vise nemam respekta, i to je moje misljenje, koje niko nece promeniti.

A ko ce tome pridati znacaja ovome sto pisem na jednom, prakticno beznacajnom mestu, opet je stvar drugih, ne mene. 😘

Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali žao mi je što ne shvata da je za njen neuspeh kod publike odgovoran njen kreativni tim, koliko i tehnička ekipa RTS.

Isto veče, kad smo se svi razočarali nastupom, gledali u čudu njeno zbunjeno lice i ofinger, jedna žena je pokazala da može da skoro celu pesmu možeš da stojiš ukopana iza mikrofona, da ne moraš ni da skačeš, ni da visiš, a sve puca od energije u brzoj pesmi.
Iako se dinamika, dramatičnost poprilično postižu svetlom, koje je RTSu odavno slaba strana, o kojoj je Olivera pričala ohoho davno, ima mali i do onoga : Rodila je majka takvu. Ipak, dok sam gledala ovaj nastup, zadivljenost je stalno smenjivalo pitanje: Kako mi ovoga nikako da se setimo?

Sve receno 👏👏👏
Meni je kod Zejne najmanji problem bio staging..ja mislim da je lep nastup, sa lepom idejom, svestan da bi neka druga drzava odradila to mnogo bolje
Problem je
1.zena je vrlo draga, ali jednostavno nije rodjena za esc scenu..zao mi je, ali nema harizmu, samouverenost i smelost za esc
2.nije mogla da se sabere vokalno, refren ne zvuci dobro uzivo
S obzirom da je Zejnin najveci adut vokal, a da je ni to nije posluzilo ove godine, ona nije imala sta da trazi u top 3, o pobedi ne treba ni da se prica

Ziri joj je dao visoke ocene samo zato sto je bila favorit pre nastupa, na njenom mestu je trebala biti Zona

Kad vidim ove brojke definitivno ispade da se Zejni karijera svela na samo na PZE, sve pesme van takmicenja su joj skoro potpuno neprimetne

Ne znam da li to igra neku ulogu ali mislim da kad se stekne takva reputacija da to u principu ne ide u prilog

1772575635243.webp

NE PISITE VISE KOMENTARE O ZEJNI, STO MRZITE, TAKMICENJE JE ZAVRSENO ZASTO PRICAMO O OVOME, MOZDA JE BOLJE DA ODETE DA SE LECITE, VI MRZITELJI I TROVACI

Coffee Overacting GIF

Sada sam ponovo pogledala Zejnin nastup iz finala, od 2:20 (ako izuzmemo onog lika koji se vidi da istrčava sa stejdža), meni ovo deluje identično kao sa slike koju je okačila? Samo se vidi ofinger i eventualno je trebalo malo mračnije da bude, ali to je to💀.
Ili se samo ja to tripujem.

Za Zejnu važi isto što i za Eagora-činjenica jeste da nije prodala publici to što je prezentovala. Jednostavno je bilo neubedljivo od starta, njenom ili krivicom RTS produkcije, potpuno je sada nebitno. Mada ja mislim da ima pomalo od oboje. Šteta, jer joj pesma žanrovski dosta leži i produkcijski je ogroman korak unapred na našoj sceni. U redu je izraziti negodovanje u neku ruku nakon svega uloženog i razumljiva je frustracija, ali treba se znati zaustaviti.

Zejna je u poslednje 3 puta učestvovala na PZE, u poslednje 3 godine učesnik skoro svakog šou programa na RTS i mislim da bolje od bilo kog učesnika ovogodišnjeg PZE poznaje tehničke mogućnosti RTS. Valjda je mogla da zaključi šta je nezgodno za realizaciju. Ali, nije čak stvar ni u tome što nije izgledalo u prenosu kao na skicama i animacijama jer, to nas je najviše impresioniralo
Od prvog kadra nije bilo dobro. Brzu pesmu čiji prvi stihovi kažu : "Sa mnom kreni sad" započinješ ležeći bez ikakve facijalne ekspresije. Pesmu koju smo slušajući doživljavali kao brzu i energičnu je pao na pola

Snimak-ekrana-2026-03-03-232904.png

Onda sedi, skoro ceo minut, a iza nje na ekranu se smenjuju slike socrealističkih zgrada i kamenčina, dok ona peva "Jugoslavija smo ti i ja, molitva i sebo, zlato su i srebro". Ako je pesma ljubavna, dinamična

Snimak-ekrana-2026-03-03-233135.png

pa, onda dok još sedi, krupni plan gde se komentariše izgled i perle oko oka

PM2k9kpTURBXy83ODYzMjUzOGQ4YTVhZmNjYzEzMjdiZTIxODAxMGI3OS5wbmeRkwLNAcIA3gABoTAB

I više niko nije slušao pesmu, nego se komentarisalo šta joj je ovo trebalo.

Neko je napisao, da je žirirajući 2024. bila zadivljena kako Nemo peva iz svih položaja, pa je htela i ona da zadivi žiri. Ne odbacujem ovu tezu, kao što ne odbacujem ni činjenicu da je Zejna dobra pevačica, ali da je lako ono što je nemo uradio gledali bi u svakoj drugoj pesmi. A čini mi se da je svesno tražila da joj se napravi pesma što sličnija onima koje je pevala Lorin jer je rekla da joj je kompliment kad je porede sa dvostrukom evrovizijskom pobednicom.

Žao mi je što nije uspela da ode na ESC, znam da je izfrustrirana, ali ovaj forum joj nikad nije bio neprijatelj. U svoju odbranu imam da kažem da je pesma za koju sam najviše gifovala njena Najbolja.
8dzdi3.gif

Meni je ona stvarno bila ubedljivi favorit na prvu, ali kada sam video njen, a i sve ostale nastupe, odmah mi je Lavina postala glavni favorit. Kraj mene je tip pesme kakve ja i inače volim da slušam, ali mi nije legla baš na prvu, jer sam osećao kao da nešto fali. Nakon nastupa u polufinalu mi se nekako i ta praznina dopunila i celokupan utisak mi je bio mnogo bolji. Žao mi je Zejne, ali baš kao što je neko rekao, dolazi ovde iz godine u godinu i ona je ta koja je trebala da zna koje su mogućnosti RTS-a što se tiče nastupa. Mislim da je ovo već neko očajničko prebacivanje krivice na drugog, jer nije u stanju da dostojanstveno i ljudski prihvati poraz i da prizna da je totalno omašila ceo nastup. Nekada nije dovoljno samo eto uložiti 10k evra i to je to. Onaj krupan kadar prilikom kačenja onih sajli apsolutno nepotreban, ležanje na podu na početku mi nema nikakve poente i te slike iza nje isto ne kapiram. Emocije sam više osetio u studijskoj verziji nego tokom nastupa uživo. Ja razumem da je isfrustrirana i nezadovoljna, ali realnost je to da je njen nastup bio flop. Ovo za lajkovanje ovih komentara iznad i njene izjave nakon finala oko glasanja mi je toliko jadno i sujetno da ne bih uopšte da komentarišem. Njoj svaka čast još jednom što je svaki put dolazila sa nečim kvalitetnim i po meni boljim od svakog prethodnog pokušaja.

Back