Zejna je u poslednje 3 puta učestvovala na PZE, u poslednje 3 godine učesnik skoro svakog šou programa na RTS i mislim da bolje od bilo kog učesnika ovogodišnjeg PZE poznaje tehničke mogućnosti RTS. Valjda je mogla da zaključi šta je nezgodno za realizaciju. Ali, nije čak stvar ni u tome što nije izgledalo u prenosu kao na skicama i animacijama jer, to nas je najviše impresioniralo
Od prvog kadra nije bilo dobro. Brzu pesmu čiji prvi stihovi kažu : "Sa mnom kreni sad" započinješ ležeći bez ikakve facijalne ekspresije. Pesmu koju smo slušajući doživljavali kao brzu i energičnu je pao na pola
Onda sedi, skoro ceo minut, a iza nje na ekranu se smenjuju slike socrealističkih zgrada i kamenčina, dok ona peva "Jugoslavija smo ti i ja, molitva i sebo, zlato su i srebro". Ako je pesma ljubavna, dinamična
pa, onda dok još sedi, krupni plan gde se komentariše izgled i perle oko oka
I više niko nije slušao pesmu, nego se komentarisalo šta joj je ovo trebalo.
Neko je napisao, da je žirirajući 2024. bila zadivljena kako Nemo peva iz svih položaja, pa je htela i ona da zadivi žiri. Ne odbacujem ovu tezu, kao što ne odbacujem ni činjenicu da je Zejna dobra pevačica, ali da je lako ono što je nemo uradio gledali bi u svakoj drugoj pesmi. A čini mi se da je svesno tražila da joj se napravi pesma što sličnija onima koje je pevala Lorin jer je rekla da joj je kompliment kad je porede sa dvostrukom evrovizijskom pobednicom.
Žao mi je što nije uspela da ode na ESC, znam da je izfrustrirana, ali ovaj forum joj nikad nije bio neprijatelj. U svoju odbranu imam da kažem da je pesma za koju sam najviše gifovala njena Najbolja.