Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Ali “Znam da je većina gledala PZE samo zbog mene i mislim da se nije razočarala.” Ah svi su oni narcisi samo su neki socijalno adaptiraniji.
To mi je malo izvučeno iz konteksta, kad je rekao "dragi moji prijatelji" pre toga mislim da je bukvalno mislio na svoje prijatelje, a ne generalno.

Baš lepo od njega što je javno napisao svojim fanovima da ne treba da pišu kako je pokraden zato što to degradira kvalitet pobednika. Meni Pelin baš deluje kao dobričina.

A za Zejnu no comment, bila i ostala sujetna i arogantna.

Baš mi je žao što je ovde Zejna postala villain skoro na nivou Breskvice

Razočarala je nas, razočarala sebe i u onom intervjuu joj se eto omaklo sa sumnja u tvt, a ove komentare što je lajkovala vrv u afektu. Ove godine joj je jako stalo, vidi se da voli ESC i da zeli da predstavlja Srbiju, ali su joj se ove godine kockice složile na najpogrešniji mogući način

Voleo bih da od više pze takmičara vidim nivo entuzijazma kao kod Zejne a njoj sva sreća u karijeri i radu na pravima manjina 🙏🏻💜

Mnogo je karijeru posvetila PZEu, sad ima prostora da napravi još bengera poput Saorome i malo da se postavi na sceni umesto da sve karte postavi na nešto nepredvidivo poput pobede na PZE. Očigledno joj je stalo, ali ako želi pravu satisfakciju prvo će da radi na sebi pa će pobeda na PZE doći sama po sebi. Ne mora nužno bengere, ali nečime čime će oživeti karijeru. Drugo je Pelin koji ima "side hustle" pored PZE i nastup na istom samo pozitivno može da mu utiče na publicitet.

Last edited:
Zejna je u poslednje 3 puta učestvovala na PZE, u poslednje 3 godine učesnik skoro svakog šou programa na RTS i mislim da bolje od bilo kog učesnika ovogodišnjeg PZE poznaje tehničke mogućnosti RTS. Valjda je mogla da zaključi šta je nezgodno za realizaciju. Ali, nije čak stvar ni u tome što nije izgledalo u prenosu kao na skicama i animacijama jer, to nas je najviše impresioniralo
Od prvog kadra nije bilo dobro. Brzu pesmu čiji prvi stihovi kažu : "Sa mnom kreni sad" započinješ ležeći bez ikakve facijalne ekspresije. Pesmu koju smo slušajući doživljavali kao brzu i energičnu je pao na pola

Snimak-ekrana-2026-03-03-232904.png

Onda sedi, skoro ceo minut, a iza nje na ekranu se smenjuju slike socrealističkih zgrada i kamenčina, dok ona peva "Jugoslavija smo ti i ja, molitva i sebo, zlato su i srebro". Ako je pesma ljubavna, dinamična

Snimak-ekrana-2026-03-03-233135.png

pa, onda dok još sedi, krupni plan gde se komentariše izgled i perle oko oka

PM2k9kpTURBXy83ODYzMjUzOGQ4YTVhZmNjYzEzMjdiZTIxODAxMGI3OS5wbmeRkwLNAcIA3gABoTAB

I više niko nije slušao pesmu, nego se komentarisalo šta joj je ovo trebalo.

Neko je napisao, da je žirirajući 2024. bila zadivljena kako Nemo peva iz svih položaja, pa je htela i ona da zadivi žiri. Ne odbacujem ovu tezu, kao što ne odbacujem ni činjenicu da je Zejna dobra pevačica, ali da je lako ono što je nemo uradio gledali bi u svakoj drugoj pesmi. A čini mi se da je svesno tražila da joj se napravi pesma što sličnija onima koje je pevala Lorin jer je rekla da joj je kompliment kad je porede sa dvostrukom evrovizijskom pobednicom.

Žao mi je što nije uspela da ode na ESC, znam da je izfrustrirana, ali ovaj forum joj nikad nije bio neprijatelj. U svoju odbranu imam da kažem da je pesma za koju sam najviše gifovala njena Najbolja.
8dzdi3.gif
I ja imam zamerke na njene ekspresije ali cini mi se da je to malo popravila u finalu kao i sminku sto je pojednostavila i sklonila one grozne kuglice. Jedan deo krivice ide Ljubbi svakako za neke kriticne delove koji su besmisleni ali bas za te delove koje si izdvojio vidi se koliko su tehnicke nemogucnosti unazadile nastup. Da je to izgledalo impresivnije realno niko ne bi ni rekao za nastup da je jeftin i da grozno izgleda. Najvece zamerke su bili taj ofinger koji se vidi, lose kadriranje, svetla i amaterizam. Iluzija letenja mogla je biti ostvarena sa dobro pozicioniranim svetlima i ekranima. Prvo taj podni ekran je toliko mali sta je ono pa jel ima 5-6 metra kvadratna? Kad su je snimali kako lezi na podu nije se ni videlo mnogo, izgledalo je kao da lezi na televizoru. Ne stvara efekat iluzije. Nestrucno pozicionirano. Drugo taj ekran je loseg kvaliteta. I kadar iz pticje perspektive izgleda lose, ni animacije ne mogu lepo da se vide koliko los kontrast, muljavo izgleda, brightness nije dobar. Obratite paznju kad ga ugase u nekim nastupima kako ne izgleda skroz zatamljeno, podseca me na onaj krs ekran iz Torina. Onaj LED wall je mali po duzini tako da opet ima dosta crne pozadine. U drugom kadru vecinu prostora cini crnilo, daje utisak evo pustila sam animacije da idu iza mene a ja cu da izvodim neke pokrete. Mogli su da jednim kadrom da obuhvate i pod i pozadinski ekran tako da se animacije prelivaju sa poda na back wall i da se ne vidi nista crno, ali oni za to nemaju uslove. Nemaju takav setup kamera, u tome je problem. Inace i za bopove sam primetio da moraju da iskljuce skoro sva svetla da se izvodjac jedva vidi da bi snopovi svetala dosli do izrazaja. Ili imaju losu rasvetu ili nemaju dobrog lighting dizajnera. Malo sam otisao previse u tehnicke detalje, ali mislim da je poenta da ne postoji bas even playing field jer razlicite pesme podrazumevaju razlicitu kompleksnost nastupa. Devojka ima pravo da izrazi nezadovoljstvo, pa makar i da nije bila favorit uopste a kamo li sad kad je bila favorit. A gaslightovanjem i ismevanjem necemo nista postici. Sledece godine ce biti neka druga Zejna. I da samo da kazem da je sramota da placamo pretplatu toliko i da se kao navodno daju velike pare za festival a sve izgleda kao Depi Evratesil 2018. Gde idu pare??

• Like
Reactions: FFM
Mislim da je nju od starta poterao maler sa nazivom pesme, kao što sam rekao, jedan deo publike je to odbilo i smatram i dalje da je nepromišljeno prihvaćen naziv.

Drugo, ona je imala ideju da nastup počne mračnije, a potom pređe u svetlo da bi se dočarale lepe emocije, zajedništvo, ljubav itd, međutim, tu je zakazala realizacija u kadriranju i načinu na koji je svetlo upotrebljeno da se vidi sve što ne treba.

Trenutak kada se sprema da ustane pa maltene baci ono kameno srce koje je do malopre držala u vazduhu sve to u istom kadru totalno besmisleno.

Treće napetost u njenom pogledu, držanju od stresa da se izvede što treba nije doprinela tome da bude u pesmi emotivno i da se poveže sa publikom.

Problem je što je izjavila i sama da komentare ne čita, pa se stekao utisak da se ništa neće popravljati.. sve je to trebalo na vreme videti i reagovati, a ne pljuvati po RTS-u i produkciji sada kad je sve prošlo.

I drugi su imali sto problema sa nastupima, pa su na kraju izvukli maksimum.

Meni je nje žao na neki način, ali sve je ovo velika škola.

Govorite o osobi koja se duri se zbog drugog mesta na festivalu, lajkuje bot komentare protiv pobednika, krivi televiziju na kojoj je rado vidjen gost za vizuelni neuspeh, a za MONDO portal kaze da ima drugih zemalja sa kojim moze otici na Evroviziju (jer gde ces bolje od Rumbe, Najbolje, i Jugoslavije? ).

Toliko o postovanju fanova. Toliko o postovanju kolega. Toliko o postovanju istog RTS-a i PZE-a bez kojeg ne bi ni ovo bila. Toliko o borbi za pravdu i postenju. Toliko o pesmi koja nosi poruku "Don't destroy unite". Toliko o doslednosti.

Postala je Maja Nikolic ovog festivala, hteli vi to priznati ili ne. Ne zelim joj svetlu karijeru vise. Imam prava da promenim misljenje o njoj, jer se godinama predstavljala za ono sto nije, a sad je pokazala svoje pravo lice.

Edit:
AMAN I VI VISE MI IDETE NA NERVE KOJA SKOLA ZA MEDIJSKI PROSTOR IMA 39 GODINA NA ESTRADI JE 15 I KUSUR!

Do sada je trebalo da je naucila da se ponasa. Ali nije. Naucila je da zamaskira svoje najgore osobine, no, kad je proradila sujeta, eto nje u pravom svetlu!

Last edited:
Na stranu ona i njen problem, ali po meni Ljubba uopšte nije za ovakve stvari, prosto se lik u ovo ne razume. On je expert za spotove, a to je sasvim druga dimenzija režiranja od evrovizijskih nastupa. U spotovima možeš da snimaš segment po segment koliko god hoćeš, u montaži kasnije ćeš moći to da izmiksaš da izgleda zanimljivije, a live nastup ti ne ostavlja toliko prostora. To se i pokazalo u njenom slučaju gde je napakovano nekoliko statičnih segmenata od po 20-30sek, što je previše. Svaki sekund nastupa mora biti ispunjen nečim, u suprotnom ostaješ monoton i nekompletan, a to je sve što jedan nastup dostojan Evrovizije i visokog plasmana ne sadrži

Zejna je uradila sto je najbolje mogla to je sigurno.Imala je pritisak favorita,dobru ideju lose realizovanu.Sad ovo ponasanje ne opravdavam,iako razumem.Nek se i dalje prijavljuje ali nek se baci na karijeru ovako.

Ljubba je podbacio, kad je posle proba video nastup morao je da ga prilagodi. Koliko se puta na ESC desilo da moraju sve i svasta da menjaju.

Vas je udario pun mesec u glavu.
Nemam drugo objašnjenje.
Forum got lunatic on the full 🌕

Last edited:
Stvarno ne mogu ovih što uzimaju svaku riječ za ozbiljno, žena se našalila na konto "Evrovizija i dalje traje, ima i drugih zemalja" i odmah ide neka pljuvačina. Touch some grass. 🙏🏻 A uostalom, nije kao da vjerovatno i fanovi Lavine u maju neće kriviti isti taj RTS ako izostane rezultat u slučaju da nastup bude lošiji nego na PZE-u.

I sa Konstry i Lukom i Teyom i Lavinom je većina nas imala taj momenat gde smo rekli "to je to" kad smo videli nastupe i jednostavno znali da je paket za Evropu.

Zejna takav osećaj nije očigledno probudila ni kod nas ni kod naroda ni sa jednim svojim nastupom na PZE.

Govoriti da ljudi ne glasaju za Zejnu zbog Zejne mi apsolutno nema smisla. Kad ponudi paket za pobedu, ljudi će glasati. Simple as that.

Back